Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtska fazolacka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Aniik

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie471 kJ /
113 kcal
Bílkoviny3,15 g
Tuky0,38 g
Vláknina3,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy22,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme ve větším hrnci společně s kousky špeku. Přidáme cibulku a orestujeme, přidáme nastrouhanou mrkev a ještě chvíli restujeme. Krok 2: Když začne mrkev pouštět barvu, ztlumíme plamen, přidáme česnek, promícháme a zasypeme směsí hladké mouky a červené papriky (1 polévková lžíce mouky a 1 čajová lžička papriky) a důkladně promícháme. Krok 3: Rychle přilijeme trošku vývaru, vymícháme dohladka a pokračujeme postupným přiléváním vývaru (za stálého míchání). Přidáme majoránku, pepř a podle chuti špetku soli. Necháme cca 15 minut provařit a přidáme čočku. Krok 4: Opět necháme polévku pořádně provařit (aspoň 30 minut) a přidáme klobásku. Necháme vařit dalších 15 minut a přidáme červené fazolky. Krok 5: Poté znovu vaříme cca 10 minut a přidáme bílé fazolky, provaříme a nakonec přidáme bramboru. Když jsou brambory měkké, polévka je hotová. Okořeníme dle chuti, je-li třeba.

Zveřejněno 19. 1. 2013

Poznámka autorky Aniik

Dlouhe provarovani je pro lepsi plnejsi chut.

Mnozstvi a pomery jsou spise orientacni a kazdy si je jiste rad prizpusobi svemu vareni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtska fazolacka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKZ3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frankfurtska fazolacka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKZ3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Aniik: možná jsi ten receptík měla tak upravit, že čočka vlastně zahušťuje, ale i tak, ta doba je dost dlouhá

ta cocka funguje spis jako ochuceni/zahusteni.. :-):-) jinak asi zalezi na typu fazoli, ty, co kupuju se mi nikdy nerozvarily..:-)):-))

No doba vaření je určitě nesmysl, navíc nejdřív bych přidala brambor, pak mrkev a pak konzervy a hotovo musí být do 20-25 minut i s klobáskou

Ty fazole musí být rozvařené, než se uvaří ta brambora:-//. A čočka taky..

No neviem, šošovica z konzervy sa bude variť cca hodinu, veď bude rozvarená nie?

Tématické fráze:
fazolacka, franfurtska polévka s madarskou klobasou, fazolacka bez brambor, fazolacka s konzervy, fazolacka z konzervy, fazolacka s brambory

Suroviny:
fazole červené, fazole bílé, čočka, cibulka, mrkev, brambory, česnek, máslo, špek, mouka hladká, vývar, paprika sušená sladká, majoránka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu