Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda s hlívou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

JanaB1

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 077 kJ /
735 kcal
Bílkoviny31,83 g
Tuky42,79 g
Vláknina17,46 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 1,60 g
Sůl3,94 g
Sacharidy47,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Krok 2: Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninovou náplň touto směsí potřeme. Krok 3: Maso zavineme a převážeme nití. Na oleji v tlakovém hrnci rolády trochu opečeme, podlijeme horkou vodou, přidáme bujón a dusíme asi 30 minut. Měkké vyjmeme, odstraníme nitě a nakrájíme. Krok 4: Do omáčkového vývaru přidáme zbytek nakrájené hlívy a zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody. Povaříme, dochutíme solí a zjemníme smetanou. Hovězí roládu s hlívou podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 27. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MB7O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s hlívou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MB7O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí roláda, hovězí roláda recept, hovězí na pivu s hlívou, hovezi rolady v tlakovem hrnci, hovězí roláda v tlakovém hrnci, nápln do hovězí rolády, roládky plněné hlívou, plněná roláda hlívou, rolada s hlivou, krůtí roláda plněná hlívou ústřičnou, hovězí maso s hlívou, bramborová roláda s hlívou, kuřecí roláda s hlívou, kuřecí roláda s hlívou

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř, hořčice plnotučná, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibulka jarní, hlíva ústřičná, sýr eidam, vejce, škrob kukuřičný, olej slunečnicový, bujón hovězí, mouka polohrubá, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu