Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková od babičky

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 021 kJ /
961 kcal
Bílkoviny130,43 g
Tuky23,56 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 253 mg
Sodík 7,07 g
Sůl17,50 g
Sacharidy47,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Krok 2: Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1-3 dny. Krok 3: Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do slabého zrůžovění. Cibuli shrneme na bok a naložené maso trochu opečeme ze všech stran. Krok 4: Poté přidáme zeleninu, podlijeme trochu nálevem a za občasného zamíchání a přilévání nálevu dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. Krok 5: Zeleninu se šťávou vlijeme do hustého síta a zeleninu propasírujeme (nemixujeme!). V mléce rozmícháme mouku a základ omáčky zahustíme. Za stálého míchání povaříme a nakonec omáčku zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 28. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7X4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r7X4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

ivulinka: v současné době je zde těch receptů na svíčkovou už mnohem více (po zadání hesla svíčková do vyhledávače, bylo nalezeni 116 receptů), ale musím s JanaB1 souhlasit i v současné době je její recept s naložením masa v syrové zelenině a octovém kořeněném láku jediný.:-O Takže v tomto případě byla Vaše kritika nepatřičná!:-//

ivulinka: Recept jsem si přečetla, díky za odkaz. Můj recept neobsahuje naloženou zeleninu, pouze syrovou, maso nepeču, ale dusím. Zeleninu nemixuji, ale pasíruji a nedávám citron, ocet dávám přímo do horkého nálevu na naložení masa. Každá bude určitě chutnat jinak.;-)

ivulinka: Který recept je shodný s postupem? Svíčkovou s naloženým masem jsem nenašla.:-?

Ach jo, jen letmo jsem spočítala, kolik je tu receptů na svíčkovou omáčku, zkusila jsi to také? Já jich napočítala cca 45:-O:-//,
všimni si, že tyhle okoukané recepty už ani nikdo nekomentuje, spousta zdejších stálic sem díky této situaci přestalo chodit:-(

Tématické fráze:
nalev na svíčkovou, svíčková recept po babičce, hovězí svíčková na smetaně naložená v nálevu, svíčková od babičky, svíčková nálev, svíčková na smetaně od babičky, svíčková omáčka od babičky, svíčková recept, recept na svíčkovou omáčku, svíčkova podle babičky, svíčková omáčka podle babičky, svíčková recepty, nale na svickovou, nalev svíčková na smetaně, nalev svickova, kančí svíčková na smetaně, svickova omacka podle babicek, svíčková dle babičky, svičková od podle babičky, nálev pod svíčkovou

Suroviny:
hovězí zadní, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, voda, sůl, ocet, cibule, olej slunečnicový, smetana ke šlehání, mléko, mouka hladká

Přidat fotografie receptu