Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené maso v hořčičné omáčce

Bešamel je základem pro spoustu dalších omáček. S různým dochucením se lehce promění v omáčku sýrovou, bylinkovou nebo houbovou. Zde mu chuť dodává hořčice a tak se můžete těšit na velmi pikantní chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 936 kJ /
1 419 kcal
Bílkoviny96,86 g
Tuky107,10 g
Vláknina0,67 g
Cholesterol 408 mg
Sodík 3,99 g
Sůl9,25 g
Sacharidy16,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájejte nadrobno a v hrnci restujte na másle. Přidejte mouku, osmažte dorůžova, přilijte vývar a metličkou rozmíchejte. Krok 2: Do takto připraveného základu, přidejte hořčici, promíchejte, přeceďte nebo rozmixujte tyčovým mixérem. Vlijte smetanu a ještě krátce povařte. Krok 3: Uzené maso nakrájejte na nudličky (popř. kostičky, plátky) a zprudka je nasucho na nepřilnavé pánvi opečte. Krok 4: Osmažené maso vložte do omáčky, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte solí. Podáváme s kynutým knedlíkem.

TIP: Jak ochutit bešamel - návod

Zveřejněno 30. 1. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l665

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l665

Komentáře (9)

Díky za inspiraci. Přidala jsem ještě špětku kurkumy pro barvu, pár nasekaných kapary a kosek chilli papričky...výtečný oběd.

varilamyskakasicku: Nemysli si, že mě také hned něco napadne. Jen vždycky přemýšlím co se k čemu hodí a pak třeba ze mě nějaký nápad ,,vyleze''. Nebo procházím kuchařku ,,Kuchařka naší vesnice'' a tam čerpám inspiraci;-).
Manžel omáčku vychvaloval, tak jestli ji budeš dělat, tak dej vědět, zda šmakovala:-)).

Věra Pospíšilová 23. 10. 2017 21:20
Iness: Knihu"Kuchařka naší vesnice" jsem měla hned v šedesátých letech z min. století - snad první vydání, vynikající:yes:

To je nápad, uzené tam držím v lednici a pořád říkám, že to chce nějakou změnu nejen klasiku, kam na to chodíš na ty nápady, wow :-K:-K

Tahle pikantní omáčka by chutnala i mě:-p+:yes:Jen já bych si nechala masko vcelku:-*

Tuhle omáčku dělám k masovým kuličkám a chutná báječně. Jen tu hořčici dávám půl plnotučné a půl dijonské. Kdybych nevěděla, jaké jsou tam suroviny, tvrdila bych, že je tam i nějaký kvalitní sýr. Dobře, že jsi ji sem dala:yes:

já bych také pochutnala, mám uloženo :yes::yes:

Aj mne:-p:yes:

To by mi moc chutnalo. Proč mě to nenapadlo:-O V jednoduchosti je krása:-K;-):yes:

Tématické fráze:
hořčičná omáčka k masu, omáčka z uzeného masa, horčičná omáčka, uzené maso recepty, omáčka k uzenému masu, omacka k masovym kulickam, uzené maso, uzené maso s omáčkou, hořčičná omáčka recept, omáčky z uzeneho masa, omáčka z uzeného vývaru, kuřecí maso v hořčičné omáčce, recepty z uzeného masa, omáčka na maso, uzené maso omáčka, omačky k uzenemu masu, omáčka s uzeným masem, maso v hořčičné omáčce, uzené maso v omáčce, omáčka s uzeného masa

Suroviny:
krkovice uzená, mouka, hořčice se zeleným pepřem, smetana na vaření, vývar zeleninový, máslo, cibule, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu