Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pasiáns

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 444 kJ /
1 301 kcal
Bílkoviny22,02 g
Tuky1,42 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy298,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžicích studenou kávu. Krok 2: Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka. Krok 3: Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit. Krok 4: Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme. Uchováme v chladu a suchu.

Zveřejněno 6. 12. 2008

Poznámka autorky spagetka

tak tohle jsem vyhrabala po mamce a abych řekla pravdu, kdybyste ho nepřipomněli v komentářích, ani bych si na něj nevzpomněla. Fotky klidně přidejte, já bych ho chtěla taky udělat, ale ten čas....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pasiáns

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9zD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pasiáns

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9zD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

No, já v troubě nesuším, ale při 150°C peču 10 až 12 minut (podle toho, jak jsou "tvary" masivní:-) a mám je také tak nepodařené jako ty na obrázku:-8 (dnes jsem pekl z polohrubé m.)
Čert ví, jak to soudruzi dříve dělali, že měli PASIÁNS odskočený od základny a krááásně hlaďoučký a LESKLÝ:-O

Edit:
Fčíl jsem si přečetl předešlý příspěvek...
Zdalipak už kolegyňka nasbírala dost bílků;-)

Tak jsem hledala recept na pasiáns a zjistila, že ten pravý je fakt jen od nás z Třebíče, na netu jsou recepty s kávou, a výsledný produkt je světlý, pravý pasiáns je hnědý, křupavý, lesklý, prostě kakaový. Dám sem recept, je to od paní, která jej pekla i do cukráren, bohužel už nežije...Je to velká dávka asi. Takže- sklenička od výživy plná bílků- dobře ušlehat sníh,do toho zamíchat 49 dkg prosátého práškového cukru, 21 dkg polohrubé mouky, 3-4 lžíce kakaa, 1 vanil. cukr. Vše cobře a opatrně promíchat, vymastit plechy, večer se nastříkají tvary- nejlépe vlnky tak 3cm dlouhé, ráno mírně péct, spíše sušit, musí být suché. Tady recept končí, je starý, takže teplota trouby uvedena není. Ještě jsem nezkoušela, ale už sbírám bílky:-)):yes:

Moc se mi do pečení nechce, ještěže v Třebíči je cukrárna, kde je možnost pasiánky koupit po celý rok :)!

haolza: aj u nás sa dalo kúpiť, ale z vrchnej strany bolo také hladšie a lesklejšie;-)

Krása.. tak toto pečivo milovala maminka, ale nepamatuji si, že by se u nás dalo koupit, sestra ho vozila z NDR..:-),ale pamatuji si, že bylo o dost tmavší... brzy vyzkouším

www.pradlenka.kvalitně.czpradlenka.roztoky@post.czTak děvčata, tohle cukroví se za mých mladých let prodávalo běžně v každý sámošce.Skoda, že už to nikdo nevyrábí. No, zkusím to taky upéct, abych si připomněla dětství.

jo ten jsem už četla, ale Ty ho máš zase rychlejší. Nechce se mi nic vařit a čekat, až to zas vystydne. Ale děkuju ;-)

Maru, je mi to líto;-(, ale věř, že to chce cvik, zkušenost ... a určitě se ti to povede. Nezapomeň, že záleží,jak trefíš těsto (ani nejpřesnější gramáž ti nezaručí stejný výsledek, suroviny se taky liší kvalitou) a i každá trouba prostě reaguje jinak. Prostě chce to zkoušet systémem pokus - chyba - nový pokus - hurá, povedlo se;-):yes::yes:
Jo a přečti si komentář Oliny - preclík z 6.12.08, dala tam trochu jinou variantu receptu

tak se mi to během té hodiny sušení v pokojové teplotě pěkně rozlezlo a nemám z toho kroužky, ale placky.;-( Písmena pomalu nejsou ani k přečtení. Jinak je to dobrý, ale strašně sladký, dala bych mín cukru.

tak jsem na to zadělala, ale protože mám málo plechů, tak mi těsto ještě zbylo. Zbytek jsem nechala v lednici až bude ta první várka hotová. Tak to suším. Ale příjde mi, že těsto hodně teče. Přidala jsem ještě mouku. Uvidíme, jak to bude chutnat.

Marundo,těsto vyloženě téct nesmí! Jsou různé varianty tohoto receptu, ale vždycky se to musí nechat odpočinout, sušit.Já to bez toho nezkoušela, ale asi bych to neriskovala....

ještě se zeptám, co když to sušit nebudu a rovnou ho dám píct do trouby. A to těsto má takhle téct? Díky za odpověď

vypadají krásně, mám v lednici 6 bílků a hledám nějaký recept. Tak snad to bude ono.:yes:

Marti, já myslím, že napoprvé se ti povedly!! Dříve jsem to dělala ve tvaru karet pasiáns, kdy jsem na obdélníčkový podklad (jako základ karty) vystřikovala ty různá srdíčka,trojlístky atd. aby to připomínalo karty }tak jak píše Naďa níže). Ale pak jsem si to podstatně zjednodušila a tvarovala tak, jak to děláš ty. Klidně to zkus avyhraj si s tvary, až budeš mít chuť (a ne při soutěži ;-))Chuťově jsou ale dobré, ne? Jinak :yes:

tak nevím, jestli jsem si třeba neuhnala celosvětovou ostudu:-8:-D, vůbec netuším, jak mají pasiáns správně vypadat. Asi těsto mělo být kapánek hutnější, rozplácly se mi:-S. To jsem tomu dala...:-S:-)) A na jiný tvar, než pochroumané kroužky jsem si netroufla:-)

Tématické fráze:
pasiáns cukroví, cukroví pasiáns, karty pasiáns on line, pasiáns pečivo, pečivo pasians, pasian cukroví recepty, susenky pasians, dort karty, pasian cukroví, cukroví pasián, pasiáns.cz, passians, pasians sušenky, pasians on line, cukroví karty, pasiáns-cukroví, cukroví pasianky, pasians-recept, lze upéct cukroví bez tuku, pasiánky recept

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, mouka hrubá, káva černá, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu