Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barcelonský jablečný závin

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jabl.ko

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 056 kJ /
2 403 kcal
Bílkoviny52,36 g
Tuky114,97 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 503 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy279,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze 4 bílků ušleháme sníh, přidáme cukr a došleháme dohusta. Krok 2: Pak opatrně vmícháme žloutky, nastrouhané mandle, skořici, kukuřičnou mouku a kypřící prášek. Krok 3: Těsto nalijeme ve stejnoměrné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Zvolna asi 10 minut pečeme, až je povrch těsta pevný. Pak necháme vychladnout. Krok 4: Oloupaná jablka mezitím nastrouháme nahrubo, zakapeme citronovou šťávou. Přidáme lžičku skořice, cukr a smetanu a promícháme. Krok 5: Směs naneseme na těsto a zavineme. Povrch posypeme cukrem a skořicí.

Zveřejněno 5. 2. 2013

Poznámka autorky jabl.ko

Recept jsem našla v Blesku.

Na původní fotce těsto vypadá úplně jinak, mi z toho vyšla spíše roláda :-) ale chuťově to bylo i tak vynikající!!! :-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barcelonský jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9XmP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barcelonský jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9XmP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-* Vpodstatě je to piškotová roláda plněná syrovými jablky místo krému nebo marmelády.
V závinu mám ráda právě ta rozpečená jablíčka, tak tady bych je možná trochu podusila. ;-)

Kvety: já dávala smetanu tekutou, jen jsem ji nalila do jablek a zamíchala. A jablka jsem asi 2/3 nastrouhala na struhadle na hrubo a 1/3 jsem nakrájela, aby to líp vypadalo na řezu ;-)
Místo kukuřičné mouky můžete dát polohrubou, myslím že to nebude vadit :-)) Jinak kukuřičnou mouku používám na tortilly. ;-);-)

:-p vypadá chutně;-)

Nevím, jestli se dává smetana ušlehaná nebo tekutá. Ani na receptech v Blesku to není. A jablka píšete nastrouhat, ale na fotce vypadají spíše nakrájená na kousky? A ještě - prosím vás, jak chutná kukuřičná mouka, je to dobré? Chtěla bych ten závin zkusit, ale nevím, jestli si mám kvůli 4 lžícím do závinu koupit celý pytlík. Používáte ji i jinak?

spagetka: :yes::-))
já našla recept tady http://recepty.blesk.cz/clanek/recepty/436/barcelo... a moc se mi to líbilo, tak jsem to včera vyzkoušela, výsledek je jiný, ale dobrý!!! :-D;-)

Toto znám od mamky a obávám se, že o Barceloně neslyšela. Ale je to dobré, jen se tomu u nás říkalo Bozkovská jablíčkovka ;-):-p:yes:. jen si nejsem jistá, jestli to tu není, každopádně k vyzkoušení doporučuju

Tématické fráze:
závin z kukuřičné mouky, jablečný závin ze smetany, recept jabl. závin, závin z kypřícího prášku, kukuřičný závin jablečný, jablečný ko, jablečný zavin se smetanou, směs na jablečný závin, jablečný závin z kypřícího prášku, těsto na jabl. závin, těsto na jabl.závin, barcelosky jablkovy zavin, strudl z kukuricne mouky, jablkovy zavin z kukuřične mouky, makový závin z kypřícího prášku, barcelonsky strudl, štrůdl recept, jablečný závin, jablecny ko, těsto na štrůdl z kukuřičné mouky

Suroviny:
skořice, kypřící prášek do pečiva, cukr, mouka kukuřičná, vejce, mandle strouhané, jablko, skořice, cukr, šťáva citronová, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu