Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty

Dhal je indické luštěninové jídlo, které si oblíbíte díky rychlé přípravě a výborné chuti. Chuť a krásnou vůni dodá jídlu směs koření garam masala a zázvor a kurkuma, které pro intenzivnější chuť opečeme na oleji. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem či plackami.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 913 kJ /
1 174 kcal
Bílkoviny51,54 g
Tuky26,53 g
Vláknina55,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,20 g
Sacharidy155,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Na oleji orestujeme cibuli do změknutí, poté přidáme česnek, zázvor a kurkumu a zhruba 1 minutu opékáme. Krok 3: Přidáme propláchnutou čočku a vývar a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme asi 5 minut. Krok 4: Dále přidáme rajčata i s nálevem a pokud máme špenát mražený, přidáme ho v tuto chvíli. Vaříme dalších 10 minut, dokud čočka nezměkne a dokud se nevsákne tekutina. Pokud je potřeba, přidáme trochu horké vody. Krok 5: Pokud máme špenát čerstvý přidáme nyní, dochutíme kořením garam masala a solí. Ještě chvíli prohříváme. Krok 6: Podáváme s pečivem nebo rýží.

TIP: Jak se vaří z červené čočky

Zveřejněno 11. 2. 2013

Poznámka autorky aadulka

Zdroj: Časopis Apetit, prosinec 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXOD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dhal z červené čočky se špenátem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gXOD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Líbí se mi jak jsou indická jídla skvělé vychucená. :-*

Výborné jídlo :yes:

Červená čočka je parádní a tento recept vypadá skvěle. Všiml jsem si, že v receptu není použitý žádný živočišný produkt, takže určitě to vyzkouším. Naposledy jsem dělal z červené čočky toto: http://www.vegmania.cz/recepty/pikantni-cervena-co...

.. vařila jsem už několikrát a je to moc dobré :yes: Já jenom na závěr přidávám maličko smetany, snad to není nic proti ničemu :-) ale nám to tak chutná.

Martina: Určitě lze podávat i s kuskusem ;-)

hodí se k tomu treba i kus kus nebo ryze?:)

Pěkný recept:yes:, asi bych využila ještě zbytek mangoldu;-)

....tak to už vím, co budu mít dnes k večeři....:-p
Posílam bodik:yes:

Tématické fráze:
čočka se špenátem, červená čočka recepty, recepty z červené čočky, červená čočka recept, apetit červená čočka, čočka červená recepty, dhal, černá čočka se špenátem, cervena cocka, recept cervena cocka, čočka dhal, čočkový dhál, dahl z červené čočky, cocka apetit, červená čočka apetit, dhál recept, špenát s rajčaty, čočka špenát, dhal čočka, dhal s červenou čočkou

Suroviny:
olej, cibule, zázvor čerstvý, kurkuma, čočka červená, rajče sterilované krájené, vývar zeleninový, koření garam masala, špenát listový, sůl

Přidat fotografie receptu