Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katarinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 048 kJ /
5 270 kcal
Bílkoviny337,99 g
Tuky62,30 g
Vláknina32,28 g
Cholesterol 626 mg
Sodík 6,36 g
Sůl16,19 g
Sacharidy826,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané mäso na kocky, vlejeme pretlak, pomiešame, dáme bujón, čierne korenie, vodu z jedného hrášku (hrášok odložíme zatiaľ), podlijeme vodou, dusíme domäkka. Krok 2: Keď je mäso mäkké, vlejeme hrášok, zahustíme múkou, osolíme. Dáme lyžicu masla na zjemnenie. Krok 3: Ryža: na masti opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme odkvapkanú ryžu, dobre opražíme, dáme vegetu, zalejeme horúcou vodou. Pridáme hrášok aj s nálevom, osolíme. Keď ryža začne vrieť, stíšime na minimum (el. sporák 3), zakryjeme a dusíme 40 minút. Ryžu neotvárame ani nemiešame! Krok 4: Guláš podávame s hráškovou ryžou, posypaný strúhaným údeným syrom.

Zveřejněno 16. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD9g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mexický guláš s hráškovou rýží a uzeným sýrem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD9g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Dnes jsem vařila, povedlo se, všem chutnalo:-) Neměla jsem hovězí maso, tak jsem nahradila vepřovým, uzený sýr taky nebyl, takže jen obyčejný eidam:-D Ale jinak jsem postupovala do puntíku podle vás. Díky za inspiraci:-K

Dlouho jsem hledala tenhle recept s hráškem, aby to bylo to pravé ořechové. A tohle je! Díky (vďaka)!::

Tak tohle zkusím při pohledu na foto se zbíhají sliny mnam.. :yes::-)

sarkanova jirina 26. 3. 2015 16:10
Mexický guláš s hráškem je zvrácenost. MEXIKO je spojené s fazolí, rajským protlakem a pikantností. Jakmile vidím na jídelníčku mexický guláš, oklepu se, protože to nemá s názvem mexický NIC společného. :no:

Katko, dneska jsem vařila dle tvého receptu a moc jsme si pošmákli ;-):yes:

:yes: Dávám bodíka :)

karolína 19. 3. 2013 10:23
Hana: Za prvé jsi sprostá, to se tu nedělá.:no: A za druhé psát česky taky neumíš, přečti si, co jsi napsala:-((:-!

Hana: protože pro Čechy je slovenština srozumitelná a na top.sk píšou Češi zase česky a taky to nikomu nevadí. Nevím, čemu v receptu nerozumíš, ale stačí se slušně zeptat a ne používat slova hodící se na toaletu :-//

Hana: a já nevím, proč se sem cpeš s takovýma kecama ty :-//

Maruško, právě že jsem kukuřici nikdy moc nemusela, ale jednou jsem koupila zlatou kukuřici Bonduelle a nakonec se hodila a ještě mi zachutnala :yes::yes:. Jinak pikantní gulášek bych si také dala, ale kdo by vařil zvlášť dětem, že :-D:-D (stačí že stejně občas musím) a navíc ta moje problémová pleť :-S, ale dříve jsem přikusovala feferonky snad ke všemu :-D.

:-D Marti, vypadá ale moc jedle:-p:yes: A když je mexický, tak mi tam víc ladí ta kukuřice. Jinak vždy ještě čekám fazole a něco pikantního :-)) Můj syn si přidává kukuřici skoro do všeho, tak jsem si na ni zvykla taky.:-))

Jelikož jsem uprostřed vaření s hrůzou :-O zjistila, že nemám hrášek v konzervě, který jinak většinou v zásobě mívám, musela jsem improvizovat a šoupnout k masu sterilovanou kukuřici :-D, ještě mi to nedalo a přidala jsem také lžičku sladké papriky. Do rýže jsem nasypala alespoň hrášek mražený :-). Když jsem po obědě sbírala prázdné talíře, všimla jsem si, že jsem na kuchyňské lince nechala ležet strouhaný uzený sýr, kterým se měla rýže posypat :-S, tak mi alespoň zbyl materiál na pomazánku, taková lakota jsem :-D:-8, no, bylo to dnešní vaření vůbec nějaké zmatené :-). Katarinko, posílám bodík.

Hned bych si dala :-p Já vařím rýži jen 20 minut.

Tohle je taky jedlé :-!:yes::-p a můžete poradit, jak to máme stihnout vzkoušet, uvařit atd :-?:-D

Tématické fráze:
mexický guláš, mexický guláš s hráškem, mexický guláš se sýrem, mexický guláš recept, mexický hovězí guláš, hovezi gulas s ryzi, guláš s hráškem, mexicky gulaš s hraskem a sýrem, recept mexický gulaš, recept na mexicky gulas, mexický guláš s fazolemi, gulas, hovězí mexický guláš, fazolový guláš s ryzi, gulas hrasek, recepty s rýži, guláš mexický, mexický guláš hrášek, mexicky jídelníček, kuřecí rolada s ryzi

Suroviny:
maso hovězí na guláš, cibule, olej, protlak rajčatový, hrášek sterilovaný, bujón hovězí, sůl, pepř mletý, mouka, máslo, rýže, sádlo, voda, vegeta, cibule, sýr uzený

Přidat fotografie receptu