Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"HORKÝ PES"

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirusha Mirusha

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 796 kJ /
3 775 kcal
Bílkoviny157,68 g
Tuky174,20 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 8,91 g
Sůl21,90 g
Sacharidy384,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program Těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout. Krok 2: Přidáme zbytek surovin, opět zapneme program Těsto a tentokrát ho necháme projít komplet i s kynutím. Krok 3: Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 9 stejných dílků. Krok 4: Každý bochánek rozválíme na placku, dáme párek a zabalíme, přebytky těsta na koncích odkrojíme (necháme na konci válečku jen kousek těsta na ocásek a čumáček). Krok 5: Z ořezků si vytvarujeme nožičky a ouška (viz odkaz na video). Krok 6: Na plechu, na teplém a vlhkém místě necháme pejsky chvilku odpočinout, aby mírně nakynuli a potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě (210°C, 13-15 minut) s kastrůlkem vody na dně. Krok 7: Po upečení si v nosánku vyhloubíme menší důlek, do kterého zastrčíme kousek olivy. Krok 8: Očka uděláme ze sýrových koleček (já je vykrojila vrškem od fixy :-) ) a kousku olivy. Pokud sýr nechce na pejskovi držet, tak si pomůžu kapkou hořčice.

Zveřejněno 17. 2. 2013

Poznámka autorky Mirusha

Recept na těsto jsou staré známé http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces... nejlepší rohlíčky :-) Doufám, že samotné autorce rohlíčků nebude vadit, že jsem to tu uvedla i s jejím receptem :-)

Inspiraci na pejsky mi poslala kamarádka :-) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd... Počet bochánků určitě přizpůsobíme dle velikost párků... Pokud jsou menší, tak si nachystáme bochánků 10 :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"HORKÝ PES"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJ1y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"HORKÝ PES"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jJ1y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

juuu. to je nadhera. uz vim co zitra dostane dcerka na svacinku do skoly. dam ji to do krabicky jako prekvapko. uz se tesim. jdu to delat.:yes::yes::yes:

The most beautiful hot dog I have ever seen!:yes::-K:yes:

Rebeca:):): :-D:-D:-D:yes: Napadlo mne totéž, ovládla jsem se.

Rebeca:):) 23. 2. 2013 11:54
Kačka::-pKanibal je ten, kdo jí svého druha:) Pokud jste pes, pak se Vám toto jídlo jistě zdá pro kanibaly:)

Hroznej název jídla, už jsem myslela že jsem na stránkách K A N I B A L Ú.:-D:-D:-D

Úžasný pejsáček,určitě vyzkouším:-):-K:yes:

skvělý nápad:yes::-D jsi šikulka;-)

Moc pěkný :yes:, skoro by mi bylo líto se zakousnout :-8:-p

:-D:-D:yes:

perfektní, jsi moc šikovná :yes::yes::-)):-K

:-D:-D:-D:-D To nemá chybu!!:-D:-)):yes:

:-D Hot dog jak vyšitý.:yes::yes::-D:-D

OMG....:no:

:-D to je nádhera, jsi šikulka:yes:

Tématické fráze:
horký pes, jak upect psa, co uvařit psovi, horký pes recept, jak uvařit psa, recepty z aidamu, recepty jak udelat psa, z čeho se dělá droždí, pejsci z testa, jak uvařit psa, recepty pro psy, recepty na jidlo pro psy, recept jan horky, recept na cokoladu pro psy, 2 horký psy, co uvarit psovi k jídlu, pes je horky, jan horký recept, medovníková šikulka, čeho se dělá droždí

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, máslo, párky, olivy černé, sýr eidam

Přidat fotografie receptu