Domácí sýr (bez syřidla)
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti, výborný je také s česnekem nebo s čerstvými bylinkami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 300 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,07 g |
Tuky | 15,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 25,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh rozdrobíme do hrnce, zalijeme mlékem, přivedeme téměř k varu a odstavíme.
Krok 2: Než směs začne téměř vařit, přilijeme citrónovou šťavu. Tvaroh se jemně roztaví a mléko srazí.
Krok 3: Mléko se srazí i bez citrónové šťávy působením kyselosti tvarohu. Je ale vhodné ji přidat pro jistotu.
Krok 4: Celou směs slijeme (přecedíme) a necháme odkapat.
Krok 5: V hrnci rozpustíme lžíci másla, přisypeme odkapanou tvarohovou směs, sůl, jedlou sodu, případně koření a bylinky a zvolna zahříváme. Tvaroh se začne postupně tavit.
Krok 6: Natavenou směs přendáme do libovolně nádoby, (formy), ve které bude sýr chladnout a tuhnout.
Krok 7: Necháme v chladu do druhého dne uležet a podáváme.
Zveřejněno 23. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Moje poznámka
Domácí sýr (bez syřidla)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wgW8
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 5 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 10 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 1 minutou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 12 minutami
Zelí s medem
pajaheltuska před 1 hodinou
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 1 hodinou
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 2 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 2 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 4 hodinami
Tématické fráze:
domací syr,
výroba domácího sýra bez syřidla,
výroba sýra bez syřidel domácí,
výroba domácího sýru bez syřidla,
domácí eidam,
domací eidam recept,
domácí výroba eidamu,
domaci syr recept,
výroba sýrů doma,
přírodní domací syr z tvarohu,
domácí sýr z tvarohu,
výroba domácí mozzarella,
výroba domácího sýrů bez syřidla recepty,
recept na domaci syr,
syr z tvarohu,
výroba sýra doma,
domácí syr eidam,
výroba sýru eidam,
výroba domácího eidamu,
jak vyrobit domácí sýr
Suroviny:
tvaroh polotučný,
mléko,
soda jedlá,
šťáva citronová,
máslo,
sůl,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
chilli,
kurkuma,
česnek,
bylinky
Komentáře (58)