Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbovka s bramborovými noky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 540 kJ /
2 997 kcal
Bílkoviny141,91 g
Tuky203,84 g
Vláknina6,14 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 33,69 g
Sůl91,01 g
Sacharidy145,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambor nastrouháme najemno jako na bramborák a s ostatními surovinami vypracujeme v husté těsto (pokud je třeba, trošku vody slijeme). Krok 2: Houby se zeleninou povaříme ve vývaru a lžičkou do vřícího opatrně vkládáme drobné noky z připraveného těsta. Dosolíme a dochutíme krájenou natí.

Zveřejněno 18. 12. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovka s bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPWn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovka s bramborovými noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes:+7

:yes::yes::-K už aby byl čerstvý libeček;-):yes:

Nočky jsou opravdu moc chutné:-p+5:yes:a s těma houbičkama to musí být príma bašta:-K:yes:

Já většinou na všechno co se dá, používám haluškovač. Je to rychlejší, všechno stejné a vypadá toho víc a nemusíš vetší noky v polévce chytat :-D máš pravdu Jani ;-) Já vejce rozklepla do hrníčku, trošku prošlehala, trochu dala do těch noků a zbytek jsem využila na potření baget, nebo co jsem to pekla. Když dáš celé, tak to snad nebude vadit, jen se to bude muset víc zahustit moukou a už nebudou chutnat tak moc bramborově, si teda myslím. Tyto nočky si docela dovedu i představit v česnečce :-p

Jani, vejce nekrájej,:-D:-D. Klidně do něj dej celé aten haluškovač je docela dobrý nápad.:yes:

Tak a zase super polévka! Hned dávám do oblíbených! Merylas, taky bych asi použila ten haluškovač, vypadá toho víc v té polévce, že? No a půl vejce...asi bych to neutrefila, myslíte, že celé vejce by vadilo?:-O

Houby jsem použila sušené, vývar byl z vepřových kostí, zelenina jen kořenová a pórek. Noky mám trochu větší, ale příště udělám přes haluškovač drobnější. Polévka :yes:

jako fazolajda, taký stálice s různými obměnami:-p:yes:

Tématické fráze:
haluškovač, polévka s bramborovými noky, babica recepty noky, bramborové noky do polévky, houbovka na cerno, ňoky, babica noky, bramborákové noky recept, noky babica, babica bylinkové noky, bramborákové noky, babica recepty kuba, noky se zampionama, babica houby, recept na strojové těstoviny, houbový kuba babica, noky od babici, syrove knedliky na spenatu babica, haluškovač a recepty, krupicovo maslove s noky

Suroviny:
bujón, houby, mrkev, hrášek, nať petrželová, brambory, vejce, sůl, pepř, majoránka, česnek, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu