Postup přípravy
Krok 1: Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky.
Krok 2: Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova.
Krok 3: Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr.
Krok 4: Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího čtverhraného kbelíčku, vždy vrstvu řízečků a pak vrstvu pokrájené cibule, vrstvíme do vypotřebování všech surovin, pak zalijeme studeným nálevem, tak aby bylo vše ponořené a necháme odležet 3-5 dní.
Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.
Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.
Zveřejněno 3. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselé řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/03Wy
Moje poznámka
Kyselé řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/03Wy
Nejnovější recepty
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 1 hodinou
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 15 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Plněná vejce s žervé
Přidáno před 19 hodinami
Vafle s vůní pravé vanilky
Přidáno před 21 hodinami
Těstoviny "Mac&cheese" s brokolicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskus se sýrem cottage a zeleninou
ZboSy před 3 minutami
Tatarák z pečeného celeru
ZboSy před 9 minutami
Dančí gulášek
toprecepty.cz před 1 hodinou
Kuře na víně s jablky a brusinkami
Komtesina před 10 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
RomanaMonika před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Naekee před 12 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Naekee před 12 hodinami
Květákový mozeček
Radek2112 před 12 hodinami
Pesto z medvědího česneku
MirkaP před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
ne.honzula12 před 13 hodinami
Tématické fráze:
naložený kapr v kyselém nálevu,
sladko kysely nalev na pecenace z ryb,
kyselé řízky,
řízky v nálevu,
naložené houbové řízky,
nakládané kapri řízky,
obalený usmažený kapr, naložený do sladkokyselého nálevu,
vepřove řizky vkyselem nalevu,
nakládané řízky kysele,
naložené kapří řízky,
ryba v aspiku nakyselo,
babicovy dobroty 3.3.2013,
kapří řízky,
rizky po polsku,
rizek v deku,
kysely rizek,
řízky z ryby,
rizky na kyselo,
rizky z kapra v sladko kyselem nalevu,
pečenače velke
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej,
deko,
ocet,
cibule
Komentáře (18)