Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kyselé řízky

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Severinka Severinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky. Krok 2: Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova. Krok 3: Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě dochutíme spíše více kyselé. Kdo bude chtít, více sladkokyselé, nebude přidávat cukerin, ale cukr. Krok 4: Studené řízečky skládáme do větší mísy a nebo třeba menšího čtverhraného kbelíčku, vždy vrstvu řízečků a pak vrstvu pokrájené cibule, vrstvíme do vypotřebování všech surovin, pak zalijeme studeným nálevem, tak aby bylo vše ponořené a necháme odležet 3-5 dní.

Je to příjemná pochoutka k pivu či vínu při různých posezeních.

TIP: Nejlepší recepty na řízky

Zveřejněno 3. 3. 2013

Poznámka autorky Severinka

Včera jsme se o tom bavili na pokecu a ti kdo tam zrovna byli, to neznali. Byli jsme na oslavě narozenin a tam je zase měli, tak jsem se vyptala na recept a vyfotila Vám je jak vypadají hotové.

Vepřové maso se používá z kýty, proto, že není dobré aby tam bylo tučné, ve spojení s octem to pak není dobré.

A ještě jedna poznámka, ten nálev přecedíme, aby tam nebylo to koření.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselé řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03Wy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kyselé řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/03Wy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

To zní zajímavě :-)

To zní moc dobře :yes:

vojta78: děkuji:-p:-p

pro mne zajímavý receptík nemám ráda pečenáče a jiné z ryby atd... ale řízečky miluji tak jsem zvědavá si myslím že mě to bude moc chutnat ještě to vydržet těch pár dní ,díky za receptík bodík letí :-O:-p:yes::yes:

Jsou výborné poprvé jsem je jedla v Polsku na rodinné oslavě.:-K:yes:

Ukládám a určitě vyzkouším :-O:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Zajímavá chuťovka;-):-p+:yes:určitě vyzkouším, to by nám doma chutnalo:-D

Toto jsou dobroty, ktere primo miluji.Ryby , houby, ci rizky, vse takto "nezdrave" pripravene, je fantasticke!!

:-p:yes:

Takto naložené jsem jedla kapří řízky, byly výborné a úplně bez kostí :-O, takže vepřové řízky budou určitě dobré :-p:yes:

;-)príma recept- znám jenom s rybami jako "pečenáče" , ale z vepř. to může být také moc dobré-vyzkouším.:yes::yes::-D

:-p:yes:

Také ukládám!:-)

magdalenka: Ahoj,musím reagovat na ty pečenáče- předloni jsem naložila asi 4 velké kameňáky, přítel byl snaživý a nachytal cca 70 cejnů. Zkoušela jsi houbové? Vyslechli jsme to kdysi někde v hospodě a nemají chybu. :-p:-p:-p;-):-))

ještě jsem zapomněla, to deko se přecedí, aby bylo bez koření;-);-)připíšu to do receptu;-);-);-);-);-)

:-//Severinko. To je opravdu zvláštní a mám cukání to vyzkoušet. A jak píšeš může to bejt chuťovčička gáblíček k pivíčku. Recept uložím a přiurčité příložitosti to vyzkouším. Zatím +bodík 3

Kamarád kdysi vozil z Německa řízky nakyselo a byly ještě v aspiku s okurkou a už nevím s čím ještě. Bylo to výborné, musel mi je vždycky přivézt:-p

Miru, ja to tiež nepoznám...o pečenáče som sa už pokúsila, ale toto musí byť skvelé. Na pohostenie ako stvorené, mám rada, keď si všetko môžem dopredu nachystať. Ukladám si na realizáciu.:yes:

Tématické fráze:
naložený kapr v kyselém nálevu, sladko kysely nalev na pecenace z ryb, kyselé řízky, řízky v nálevu, naložené houbové řízky, nakládané kapri řízky, obalený usmažený kapr, naložený do sladkokyselého nálevu, vepřove řizky vkyselem nalevu, nakládané řízky kysele, naložené kapří řízky, ryba v aspiku nakyselo, babicovy dobroty 3.3.2013, kapří řízky, rizky po polsku, rizek v deku, kysely rizek, řízky z ryby, rizky na kyselo, rizky z kapra v sladko kyselem nalevu, pečenače velke

Suroviny:
mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, deko, ocet, cibule

Přidat fotografie receptu