Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dezert nebo hlavní chod? Buchtičky s vanilkovým krémem prostě milujeme. Klasické české jídlo, které ani školní jídelna nedokázala dětem znechutit. Připravte si je doma podle našeho receptu, včetně poctivé vanilkové omáčky ze žloutků.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirkacz

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 884 kJ /
4 035 kcal
Bílkoviny95,27 g
Tuky181,24 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 814 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy497,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobíme do hrnku, zalijeme částí vlažného mléka, přidáme cukr a necháme v teple vzejít. Krok 2: Rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. Krok 3: Potom všechny ingredience smícháme (mléko přiléváme podle potřeby) a vypracujeme těsto, které dáme kynout. Krok 4: Z vykynutého těsta tvarujeme maličké buchtičky a dáváme je vedle sebe do máslem vymazaného pekáče. Neklademe je těsně k sobě, ještě nakynou. Mezi sebou je potíráme máslem, aby se neslepily k sobě. Krok 5: Těsto necháme ještě asi 30-45 minut vykynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 180-200 °C a pečeme dozlatova, cca 30-35 minut. Krok 6: Krém:
Do kastrůlku nalijeme smetanu s mlékem, přidáme kůru a rozříznutý vanilkový lusk, ze kterého jsme vyškrabali zrníčka.
Na co nejnižším plamenu ohřejeme a zvolna prohříváme, asi 10 minut. Krok 7: V misce pak vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.
K vyšlehaným žloutkům pak pomalu (aby se nesrazilo) a za stálého míchání metličkou přiléváme svařené vanilkové mléko.

TIP: Rady a tipy pro práci s kynutým těstem

Zveřejněno 5. 3. 2013

Poznámka autora jirkacz

Cukr ať si dá do krému každý sám podle chuti ;)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJnW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJnW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Nikolanikola: Skontrolovala som suroviny a recept je ten istý len miesto masla ide do cesta 1 dcl oleja a miesto polohrubej dávam hladkú múku. Plech si tiež natriem olejom. Ja si to trocha zľahčujem. Z cesta si urobím 8 guličiek, tie rozváľam na dlhé šulance dám do plechu potriem ich olejom a tam ich pokrájam na štvorčeky (robím to cukrárenskou kartou alebo kolieskom na pizzu). Potriem ešte po vrchu trochu olejom aby sa dostal medzi aj jednotlivé buchtičky a aby sa mi pri pečení nezlepili.

SilviaD: a mohu poprosit ten váš recept s olejem

Nikolanikola: Určite môžete. Ja mám recept s olejom a sú výborné.

Myslíte že to máslo mohu nahradit olejem ? Nemám máslo a do krámu se mi nechce jit

Zatím se žádné domácí nevyrovnaly těm ze školky a školní jídelny <3 budu muset zkusit :-8

To už se krém nakonec nenechá ještě přejít varem?

:-)<3:yes::yes: taková jídla dělám na přání, osobně sladká nemusím ale bodík určitě zaslouží :-K

Urobil som, výborné sú! Cesto som roztiahol na plechu, potrel roztopeným maslom s trochou vanilkového cukru a radielkom na pizzu rozrezal na štvorčeky, po upečení sa krásne oddelovali. Vďaka za recept! :yes:

Dnes jsem upekla buchtičky k obědu. S těstem se moc dobře pracuje a upečené buchtičky se na rozplývají na jazyku .

Tak ten krém, z domácích žloutků, s mandlovým cukrem a troškou rumu, je něco tak neskutečně dobrýho, že si jsem jistá, že už nikdy šodó nenahradím hloupým vanilkovým pudinkem<3<3<3

Zdravím, to rozpustené maslo ide tiež do cesta na buchty alebo to má byť len na pomazanie keď už sú na plechu pred pečením? :-(
Ďakujem

A troška rumu taky neuškodí????

Vynikající recept :yes:

rebeka: který krém je boží? Ten podle tohoto receptu nebo podle tvého trošku pozměněného receptu? Tento je jiný, tvůj je s pudingem ... aspoň podle tohoto se stejnou fotkou: www.nejrecept.cz/recept/dukatove-buchticky-s-vanilkovym-kremem-r2626 jsem zmatená, který boží mám tedy uvařit?

dukátové buchtičky se povedly a chutnají skvěle :-)) děkuji autorce za zveřejnění receptu :yes:

Dnes jsem je dělala snad po víc jak 20ti letech. Recept téměř stejný, tak přidávám jen foto a bod. Ten krém je boží :yes::-K

Právě dělám váš recept.poprvé v životě peču dukátové buchtičky a dělám jiný krém než pudinkový ale vypadá to slibně a i chuťově výborné:-))www.toprecepty.cz

mňaaaaaam velmi výborné a jsou taky mooooooooooooooooooooc dobré.Moc díky za info:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes:::-D:-)):-)):yes::yes::yes::yes::yes:

:-Okrém mě moc zaujal. Já osobně nemám ráda pudinkový:yes:

Tohle milujeme celá rodina. Ten krém mně zaujal. :yes::-p

S tim zloudkovo-smetanovym kremem to bude velka dobrota.

:-p:yes: Líbí se mi ten krém ;-)

Tématické fráze:
dukatove buchticky, dukátové buchtičky recept, recept na dukátové buchtičky, buchticky s kremem, těsto na dukátové buchtičky, recept dukátové buchtičky, dukatové buchticky se sodo, dukátové buchty, krém na buchtičky s krémem, dukátové buchtičky bez droždí, dukatove buchtičky recepty, krém na buchtičky, bezlepkové buchtičky s krémem, buchtičky s krémem recept hrnek, vyborne dukatove buchticky, recept na buchtičky s krémem, dukatove buchticku, dukátové buchtičky s pudinkem, recepty dukátové buchtičky, dukátové

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, máslo, cukr, mléko, vejce, sůl, máslo, lusk vanilkový, žloutek, kůra citronová, cukr krupice, smetana ke šlehání, mléko

Přidat fotografie receptu