Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pudink (DlabemeZdrave)

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 080 kJ /
497 kcal
Bílkoviny9,00 g
Tuky0,90 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy111,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Škrob rozmícháme v mléce, abychom neměly žádné hrudky. Přidáme cukr a semínka z lusku (místo fruktosy a lusku můžeme použít vanilkovou fruktosu). Dáme na mírný plamen a mícháme, dokud pudink nezačne bublat. Poté přelijeme do mističek a necháme vychladnout. Krok 2: Samozřejmě nemusíme dělat pouze vanilkový. Místo lusku stačí použít další příchutě:
a) kakaový: 20 g bio kakaového prášku
b) karamelový: zkaramelizované 2 lžíce fruktosy
c) kokosový: 2 lžíce mletého kokosu
d) ovocný: rozmixované čerstvé ovoce (podle šťavnatosti je potřeba přidat Gustin)

Zveřejněno 10. 3. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pudink (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKD7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pudink (DlabemeZdrave)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKD7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

jana: Je to jen oplatková ozdoba, jelikož zatím nemám po ruce pěkné čerstvé ovoce, které bych použila, ale jakmile bude po k mání nějaká jahůdka, borůvky apod tak udělám fotku novou ;-):yes:

DlabemeZdrave:
Jj, ochutit lze lecčím:-)
Dnes např. rozmarýnem :yes:
Větvička (asi 5cm) byla tak akorát :yes:
No, čeládka sice hádala na použití šalvěje :-O ale je to jedna čeleď, že :-)

:yes: jenom ta ozdoba navrchu k tomu zdravému nějak nejde :-O;-)dala bych třeba kousek ovoce

Není nutné použít přesně toto mléko, můžete použít takové, jaké máte rádi. Samozřejmě to jde i z kravského, ale já používám toto, tak jsem ho napsala do receptu. Z obilného mléka chutná pudink jinak než z kravského, s tím je potřeba počítat. Ale zkoušela jsem ho i z kravského a ten byl mnohem lepší než kupovaný :-p

Obilná mléka mají běžně v lékárnách nebo v obchodech se zdravou výživou.

Já mám pocit, že toto obilné mléko jsem viděla v Albertu, mrknu. Líbí ;-):-p:yes:

:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
domácí vanilkový pudink, domácí pudink z vajec, pudink ze žloutků, pudink z gustinu, pudink recept, obilné mléko recept, domácí kokosovy pudink, jak udelat pudink, puding ze zloutku, jak se dela pudink, domácí kokosový puding, domácí pudink kokosový, recept na pudink, jak se dela domaci pudink, vanilkový pudink domácí, pudink recepty, pudink z vanilkového lusku, jde použít škrob místo vanilkového pudinku, bezinkovy pudink, baylies domácí

Suroviny:
mléko obilné, moučka škrobová, fruktóza, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu