Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové muffiny se zázvorovým krémem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

K@tka

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 14

14

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 073 kJ /
4 320 kcal
Bílkoviny70,98 g
Tuky306,68 g
Vláknina32,90 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 605 mg
Sůl1,52 g
Sacharidy302,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravte krém, aby se stihl vychladit. Kostky kandovaného zázvoru nastrouhejte na jemno a vsypte do větší mísy. Krok 2: Čerstvý zázvor oloupejte a nastrouhejte na nejjemnějším vzorku struhadla (dejte pozor, aby vám nezůstaly větší kousky zázvorových vláken) a přidejte do mísy. Krok 3: Nakonec přisypte na jemno nastrouhanou kůru omytého bio citronu i citronovou šťávu a společně promixujte ponorným mixérem – aby ste se zbavily případných zázvorových vláken. Krok 4: Do základu pomalu a na nízké otáčky vešlehejte mascarpone. Přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice ztuhnout. Krok 5: Nastal čas muffinek. Mrkev nastrouhejte na jemném vzorku struhadla a vsypte do velké mísy. Krok 6: Zvlášť si vyšlehejte 100g másla, 100g třtinového cukru, 2 lžíce zakysané smetany a 1 vejce (vše musí mít pokojovou teplotu!) do kompaktní nadýchané směsi. Krok 7: Přilijte ji k mrkvi a rozpalte troubu na 180°C. Krok 8: andle rozmixujte na jemno a přisypte k mrkvi. Krok 9: Vymačkejte šťávu z 1 většího pomeranče a přilijte k těstu. Krok 10: Vlijte 3 lžíce oříškového likéru. Krok 11: Jablko oloupejte, nastrouhejte na jemném vzorku struhadla a přimíchejte do těsta. Krok 12: Nakonec přidejte do 120g polohrubé mouky 2 lžičky prášku do pečiva i 2 a ½ lžičky mletého zázvoru a vše přimíchejte k mrkvové směsi. Krok 13: Formičky na muffinky lehce vymažte olejem (nebo plech na muffiny vyložte papírovými košíčky) a naplňte je až po okraj. Krok 14: Vložte do rozpálené trouby na půl hodiny. Krok 15: Těsto je díky mrkvi a jablku vlhčí, proto při klasickém testu špejlí na ní ulpí pár vlhkých drobečků, což je v pořádku. Krok 16: Jakmile muffinky vychladnou, odřízněte jim vršky. Zázvorovým krémem naplňte zdobicí sáček s hvězdicovitou špičkou a muffinky naplňte krémem. Krok 17: Přiklopte vrškem dortíčku, stříkněte ještě trošku krému, čímž „přilepíte“ marcipánovou mrkvičku – návod na její výrobu najdete tady: uri]http://www.foodstyle.cz/products/marcipanove-mrkvicky/[/uri]

Zveřejněno 16. 3. 2013

Poznámka autora K@tka

Tipy a triky, stejně jako podrobný fotopostup najdete na:

http://www.foodstyle.cz/products/mrkvove-muffiny-s...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové muffiny se zázvorovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8P2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové muffiny se zázvorovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q8P2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

K@tka: krásné muffinky, s tím krémem určitě moc dobré, ukládám si a vyzkouším:-p;-):yes:+

;-)

anna-1966: UUUPst, pardon, chybka se vloudila :-O - 250g. Hned opravím...:-8

:-p:-p:-p

Chybějící množství mrkve v složkách ;)

Nádherné mufinky a hodně zajímavý krém:-);-)

:yes: Moc pěkné muffinky, mám ráda mrkvové těsto a krém bude určitě také na 1**.
Moc hezky budou vypadat při pomlázce mezi barevnými vajíčky.
;-( Mým problémem je to velké množství surovin v receptu.

Tématické fráze:
mrkvové muffiny, mrkvove mufinky, šalvějový likér, muffiny s barevným krémem, muffiny s krémem, recept mrkvové muffiny, mrkvove muffiny s mascarpone, mrkvové muffiny topreceoty, mrkvové muffiny s krémem z mascarpone, mrkvové muffiny se zázvorem, mrkvove muffiny s olejem, mrkvovi krem, recept na mrkvove muffiny se smetanou, nadýchané mrkvové muffiny s kokosovým olejem, mrkvové muffiny se zakysanou smetanou, krém brie, foodstyle.cz, recept na muffiny s mrkvovým krémem, likér šalvějový, muffiny bio

Suroviny:
mrkev, cukr, máslo, smetana kysaná, vejce, šťáva pomerančová, likér ořechový, mandle mleté, mouka polohrubá, prášek do pečiva, zázvor mletý, olej slunečnicový, olej, mascarpone, zázvor kandovaný, zázvor čerstvý,

Přidat fotografie receptu