Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česneková pasta bez soli

Česnek je takovým všelékem, má intenzivní aroma s výraznou chutí a mnohdy je nedílnou součástí vaření. Připravte si do zásoby česnekovou pastu s olivovým olejem. Navíc je bez soli a vydrží v lednici opravdu dlouho.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1 sklenička

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 028 kJ /
246 kcal
Bílkoviny9,60 g
Tuky0,64 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 32 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku očistíme a vložíme do mixéru, kde je zalijeme olivovým olejem téměř do poloviny nádoby. Krok 2: Pro začátek nalijeme raději méně, postupně můžeme přidat podle konzistence. Krok 3: Vše rozmixujeme a poté přendáme do malé čisté skleničky, například od dětské výživy. Krok 4: Sklenici utřeme kolem hrdla, zavíčkujeme čistým víčkem a uložíme do lednice, kde ji lze uchovat dlouhou dobu.

TIP: Česnek v kuchyni

Zveřejněno 19. 3. 2013

Poznámka autorky Nadja

Česnek by neměl měnit barvu a oxidovat jako kupovaná pasta. Kuchaři ji používají tam, kde se předpokládá dlouhé vaření - třeba do guláše, omáček nebo do smetany, která se bude delší dobu provářet. Naopak tam, kde se předpokládá rychlá úprava, třeba u italských jídel, grilovaných zelenin či základů na špagety je vhodnější použít čerstvý česnek.

Recept mi před chvílí přišel mailem od kamarádky, rada je z Pražského kulinářského institutu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková pasta bez soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6VL9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česneková pasta bez soli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6VL9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

limosek: děkuji za Tvé zkušenosti :-8

boris: Nedávat tolik oleje. Já dělám ze 3 - 4 kg česneku a dávám po pomletí asi 1,5 dl oleje. A do mražáku. Tak se dá používat i na topinky.

zkuste naložit česnek do hrubé soli,drží barvu a chuť:-p

tak jsem to vyzkoušel a nějak se mi to nezdá. po třech týdnech v lednici sice pasta nezměnila barvu, ale chuť jo. chutná to všelijak, jen ne jako česneková pasta. tedy vůbec ne po česneku. a to jsem použil špičkové ingredience-česnek vlastní domácí, silný český. a olej extra virgin. takže budu hledat dál, tento recept mě zklamal:-(

boris: možná bude chyba v tom panenském oleji. Zkuste obyčejný, nebo slunečnicový. Panenský obsahuje spoustu látek (jinak velmi prospěšných), které s pastou postupně reaguji a chuť ovlivní.
Prostě jste to převylepšil :-)

jerica::-):-p;-):-8:-)):yes:

určite vyskúšam, rýchle a praktické :-):-):-p;-):yes::-8

Takže hotovo!!! Mám 1 a půl skleničky. Dala jsem ten olivový olej, myslím, že to nebude vadit. Děkuji za dobrý nápad, určitě využiju;-). Přidávám foto:-)

Nadi, dobrý nápad!! No, taky se mi zdá, že slunečnicový by nevadil.;-)

tejaja: Terezko, děkuji za krásné fotky.

velmi zdravé uskladnění česneku:yes::-D šikulka;-)

Urobila som len z 3 hlávok cesnaku, vošlo mi to akurát do 1 fľaštičky. Uvidím, ak to nebude meniť farbu, tak urobím viac, ale zatiaľ sa mi to pozdáva. Hlavne to, že to neobsahuje soľ. :-D;-)

AniCiz: myslím, že na druhu oleje nezáleží.

:yes:dobrý nápad,ale jako píše spagetka,taky mám radši slunečnicový olej :-K:-K:-K

delam taky, ale jenom rozmackam cesnek bez soli do olivoveho oleje do sklenicky na uzavirani a ulozim v lednicce, pouzivam ho treba na hotovou cerstve upecenou pizzu, bagety, tousty a nebo jen na chleba. trochu tim vsechno cerstve upecene potru. vyborne to voni a take chutna. cesnek je ulozeny v lednicce az do spotrebovani.:-*

Tak to určitě vyzkouším, jen jsem zvědavá, jestli to fakt vydrží. Osobně bych ale asi raději použila olej slunečnicový.

Tématické fráze:
nakládání česneku do soli, česneková pasta, domácí česneková pasta, uskladnění česneku, jak uchovat loupaný česnek, česneková pasta recept, jak uskladnit česnek, česneková pasta s olivovým olejem, jak naložit česnek, jak udělat česnekovou pastu, česneková sůl, jak uskladnit oloupaný česnek, uskladnění česneku v oleji, česneková pasta s olejem, česnek uskladnení, rychlé loupání česneku, jak rychle oloupat česnek, česneková pasta v oleji, uskladnění loupaného česneku, nakladani česneku v soli

Suroviny:
česnek, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu