Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plněné, v čínském zelí dušené (pro papiňák)

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4 velké

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 686 kJ /
3 271 kcal
Bílkoviny314,19 g
Tuky167,20 g
Vláknina58,45 g
Cholesterol 692 mg
Sodík 4,26 g
Sůl9,76 g
Sacharidy103,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do opláchnutého a osušeného masa ostrým dlouhým nožem utvoříme cca 5cm široký otvor (viz foto) a vytřeme ho hořčicí. Ze 150 g anglické slaniny upravíme špalíček, který do otvoru opatrně zasuneme, otvor zajistíme párátky, nebo špejlemi a pro udržení tvaru maso omotáme nití (provázkem). Takto připravené maso osolíme a lehce opepříme. Krok 2: Celer nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno a bůček nakrájíme na drobnější kostičky. Krok 3: Z poloviny hlávky zelí odřízneme přibližně čtvrtinu křehčí části, nakrájíme ji na velice jemné proužky a odložíme stranou na pozdější použití. Zbylou část s hrubšími košťály nakrájíme nahrubo. Krok 4: V papiňáku rozehřejeme olej a kostičky bůčku osmahneme do světle růžové barvy. Přidáme cibuli a chvilku restujeme. Vše odhrneme stranou, volžíme maso a necháme ho ze všech stran zatáhnout. Zatáhnuté maso zasypeme celerem, přidáme nahrubo nakrájené zelí a podlijeme rozvařeným masoxem. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a dáme na silný plamen. Když začne hrnec syčet, plamen ubereme na minimum a pod tlakem vaříme 45 minut. Krok 5: Poté hrnec stáhneme z plamene, ochladíme, pomocí delší vidličky nebo vařečky upustíme z ventilu případný tlak a hrnec otevřeme. Krok 6: Měkké maso z hrnce vytáhneme, odstraníme párátka a nitě a maso uchováme v teple. Krok 7: Vydušenou šťávu pomocí šťouchadla na brambory zlehka rozmělníme, přidáme odloženou, jemně pokrájenou část zelí a česnek. Lžíci mouky rozmícháme ve studené vodě. Množství určíme podle toho, jak hustou chceme mít závěrečnou “zelovou šťávu“ (nejméně 100 ml). Vlijeme do hrnce a již bez pokličky na mírném plameni za občasného zamíchání provařujeme 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 8: Maso nakrájíme na porce a podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. Hodí se i obyčejné vařené brambory.

Zveřejněno 22. 3. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem si do domácího bramborového těsta http://www.toprecepty.cz/recept/31200-bramborove-k... nakrájela pár listů z lahůdkové cibulky, aby jídlo v tom nehezkém počasí vypadalo alespoň trošku barevně :-)

Jídlo se dá připravit i v obyčeném kastrolu na sporáku nebo v troubě, ale časově je to cca o 50 minut delší. Musí se občas podlít vodou.

Kdo má rád více česneku, může přidat. Já jsem nechtěla přebít chuť uzeného, proto jen ten jeden stroužek.

Na mém dalším experimentu jsme si opravdu pochutnali, tak se zde o něj s Vámi dělím :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plněné, v čínském zelí dušené (pro papiňák)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjQX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plněné, v čínském zelí dušené (pro papiňák)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjQX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (21)

aje:Děkuji za vyzkoušení i pochvalu;-):-)):-K

tak dnes uvařeno a:yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-p:-p

Naprosty souhlas s Dancou..;-)

Opet jeden z Tvych krasnych receptu :yes::yes:

Dana61:Danuško,svým komentářem jsi mě moc potěšila:-KJe vidět,že mě už znáš;-):-))Děkuji:-K

skvělý recept na nádherně zpracované čínské zelí:yes::-D opravdu jsi jedna z mála,která chutně zpracuje, co zrovna má:yes: a věřte, že je to dar, který má malokdo;-)

jarka skrobakova:Děkuji,Jaruško:-K

:-p máš to Ani krásné jako vždy :yes:

jarda Kadic::-K:-K

:yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p

Všem moc díky za milé komentíky i bodíky;-):-K
Haničko,mě právě zbyla celá půlka zelí,když jsem předevčírem dělala salát,tak co s tou druhou;-)V té kombinaci s domácím uzeným bůčkem to byla voňavá dobrota.Ani jsem s tím nepočítala.To čínské zelí je jinak takové"plané";-):-D
Bibinko;-):-D:-D

:-p:yes:zajmavá kombinace čínské zelí používám jen na salát:-8vyzkoušet se má všechno:yes::yes:

velice hezké obrázky a zajímavý receptík, moc povedené, Aničko:-K;-):-):yes::yes:

Masíčko vypadá Aničko krásně:-p:yes:. Ovšem dosud jsem nějak nepřišla na chuť tomu pekingskému zelí, přijde mi takové bez chuti a zápachu a i do salátů používám raději něco jiného. Je to pro mě taková zelenina na zvětšení objemu:-D

:yes::-p:-K

Tématické fráze:
pekingské zelí dušené, čínské zelí recepty, dusene pekingské zelí, plnene cinske zeli, hovězí dušené v zelí, dušené zelí z čínského zelí, bucek z jednoho hrnce s celerem s hlavkovim zelím, čínské zelí dušené s masem, použití čínského zelí, dusene pekinske zeli, hovězí dušené vcelku, plněné pekingské zelí, pekinské zelí recepty, zpracování čínského zelí, jak vypada cinsky zeli, hovězí maso plněné zelím, hovězí dušené v hlavkovem zeli, dušené zelí z pekingského zelí, použití čínského zelí, cinsky zeli plněné

Suroviny:
hovězí zadní, slanina anglická vcelku, bůček uzený, celer, cibule, hořčice, zelí čínské, masox, voda, mouka hladká, česnek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu