Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením skvělé.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min Bez doby odležení masa

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, Bez doby odležení masa)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 619 kJ /
1 821 kcal
Bílkoviny237,35 g
Tuky70,47 g
Vláknina13,04 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,35 g
Sacharidy55,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso alespoň den dopředu prošpikujeme špekem a stáhneme provázkem do pevného tvaru, osolíme, opepříme čerstvě drceným pepřem, potřeme olejem, posypeme tymiánem, položíme na ně bobkové listy a kuličky jalovce, dáme odležet do lednice. Krok 2: Druhý den oloupeme cibuli, mrkev, celer a nakrájíme na kostičky. Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 3: V pánvi rozehřejeme sádlo, necháme osmažit cibuli, mrkev a petržel. Krok 4: Když je zelenina pěkně nahnědlá, dáme ji stranou a zprudka v pekáči opečeme celé maso ze všech stran. Krok 5: Přidáme kečup, hrubozrnnou hořčici, necháme osmahnout. Podlijeme hovězím vývarem a přidáme rozmražené houby. Pekáč přiklopíme a dáme do trouby. Krok 6: Pečeme nejméně dvě hodiny. Po hodině teplotu trouby ztlumíme na 200 °C. Maso pravidelně otáčíme a podléváme dokud nebude měkké. Krok 7: Když je maso měkké (může to trvat i 3 hodiny), vyjmeme ho z výpeku a odstraníme provázek.
Výpek můžeme rozmixovat ponorným mixérem, dolijeme vývarem nebo vodou. Pokud je potřeba, tak dosolíme. Krok 8: Podle potřeby zahustíme máslovou jíškou rozmíchanou dohladka s vodou. Provaříme ještě aspoň 15 minut. Pokud je šťáva hustá, naředíme ji vodou nebo vývarem a pokud je příliš řídká, necháme ji varem odpařit. Krok 9: Maso nakrájíme na tenké plátky a vrátíme zpět do pekáčku se šťávou na prohřátí.

TIP: Jak se dělí hovězí maso

Zveřejněno 31. 3. 2013

Poznámka autorky ivulinka

Jako příloha se hodí cokoliv, my měli bramborovou kaši, výtečné by byly i bramborové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKZl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PKZl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

:-)<3:yes::yes: nádhera, to nemá chybu :yes::-K

Moc dobré <3:yes::yes::yes: řadím do oblíbených a udělám znovu, moc nám chutnalo !!!

Danny668: Moc me tesi a dekuji za komentar:-K

Bože, to je úplně zničený maso, přepečené, na vyhození ..... má to být medium rare a ne podrážka ;-(

ivulinka: :-K
btw, je zajímavé, že takovéhle komentáře sem poslední dobou přidává zásadně vždy nějaký neregistrovaný mudrc

Zobrazit 2 starší odpovědi

Vcera jsme toto meli k veceri ,velmi dobre,urcite budu delat znovu.

Hovězí maso miluji na jakýkoliv způsob, jen ta jeho cena.

xjaninka 5. 4. 2013 14:07
Připadá mi, že sem lidi dávají komentář jen k fotkám. Škoda, kdyby to někdo zkusil uvařit a přidal své rady, bylo by to lepší.:-S

Ivanko,to je paráda:-Ka ta šťávička:-*Radost pohledět opravdu na vše:-p:yes::-K

To vypadá velmi dobře:yes:+

ivulinko, určitě jste si pochutnali:-p:-):yes:

Vypada to velmi chutne a stavnate..:yes::-p

Já když vidím tu bramborovou kaši, tak mám hlad. Krásně nakrájené maso. Já mám docela problém, málokdy dělám maso vcelku, protože pro dva lidi kupuji spíš plátky. Ivi, já k tobě nemám nikdy co dodat;-)

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

:-p:yes::-K

Já bych si dala taky s kaší a ten sosík;-):yes::yes:

:yes: krása, hned bych si s chtí nabídla, já mám klasiku moc ráda. :yes::yes::-p +2:-p

Tématické fráze:
recepty z hovězího zadního, hovězí maso zadní recepty, co uvařit z hovězího zadního, hovezi pečeně, recepty ze zadního hovězího, pečené hovězí na houbách, recepty z hovězího masa zadního, hovězí ořech recepty, pečené hovězí, pecene hovezi se zeleninou, pečené hovězí maso, hovězí pečeně na houbách, recept z hovězího zadního, hovězí zadní na houbách, recept hovězí zadní maso, recepty hovězí maso zadní, recepty hovězí maso pečené, hovězí maso zadní, co uvařit ze zadniho hověziho, hovězí zadní maso recepty

Suroviny:
hovězí zadní, špek uzený, bobkový list, jalovec, sůl, pepř, tymián sušený, olej, cibule, mrkev, petržel, kečup sladký, hořčice hrubozrnná, vývar hovězí, houby mražené, sádlo, jíška máslová

Přidat fotografie receptu