Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Trochu pracnější příprava pokrmu vám bohatě vynahradí jeho konečná podoba. Pikantní smetanová omáčka lahodné kořeněné chuti zcela jistě potěší vaše chuťové pohárky. Navíc přidaná zelenina prospěje vašemu zdraví.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rikin2

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso osušíme, prošpikujeme ze všech stran, dostatečně osolíme a opepříme. Krok 2: Ve větším hrnci rozpustíme tuk a maso na něm zprudka opečeme opět ze všech stran. Krok 3: Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, všechno koření, včetně papriky a na proužky pokrájený zbylý špek, lehce osmahneme a podlijeme trochou vody. Krok 4: Přidáme rajský protlak a krátce povaříme. Poté zalijeme do 3/4 výšky masa vodou a dusíme do měkka (cca 45 minut, záleží na druhu masa). Krok 5: Poté maso vyjmeme, zabalíme do alobalu, aby si odpočinulo, vyjmeme všechno koření a proužky špeku, zaprášíme hladkou moukou a metlou promícháme. Tyčovým mixérem rozmělníme cibuli a mouku, nic nevyhazujeme. Krok 6: Lehce vmícháme zakysanou smetanu dle chuti a krátce provaříme. Krok 7: Přidáme hrášek s mrkví (je-li zmrazený, nejdříve ho krátce povaříme zvlášť v solené vodě), sterilovaný Bonduelle, stačí scedit a ihned vložit do omáčky). Krok 8: Dále vyvaříme na potřebnou hustotu a ke konci přidáme na zjemnění plátek másla. Krok 9: Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

TIP: Jak na domácí houskové knedlíky?

Zveřejněno 3. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vQ0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4vQ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Skvělé, takhle má" Bratislavská vepřová plec" vypadat! A chutnat!:yes:

:yes: Mňamózní!!!!!

:-p:-p:yes::yes::yes:

Děkuji Vám opět všem za přízeň :-8

Zrovna včera jsem ji taky vařila :-):yes:

vypadá velmi dobře:yes::-D dělám ji jinak, ale i tato verze je určitě velmi jedlá:-p

Pěkná dobrota:yes:

I u nás je tato dobrota oblíbená:-p:yes:Vypadá moc hezky:-K

Bratislavské vepřové už je tu mnohokrát, ale je to dobrota a máš to krásně naservírované;-):yes:

Tématické fráze:
veprova pecene, vepřová pečeně recepty, bratislavská vepřová kýta, vepřové po bratislavsku, vepřová plec po bratislavsku, vepřová pečeně na smetaně, vepřová kýta po bratislavsku, bratislavská vepřová plec, bratislavska hovezi pecene, špikovana vepřova pečeně, bratislavská kýta, maso po bratislavsku, vepřové maso po bratislavsku, plecko po bratislavsku, vepřová pečeně recept, recepty z vepřové pečeně, kýta po bratislavsku, vepřová po bratislavsku, plec po bratislavsku, vepřové plecko po bratislavsku

Suroviny:
maso vepřové, slanina uzená, smetana zakysaná, směs zeleninová mražená, cibule, sádlo, protlak rajčatový, mouka hladká, paprika sušená sladká, ocet, máslo, voda, sůl, pepř mletý, koření nové koření, bobkový list, ořech muškátový, jalovec

Přidat fotografie receptu