Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilková pasta s olivami

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 065 kJ /
1 450 kcal
Bílkoviny18,55 g
Tuky129,22 g
Vláknina12,16 g
Cholesterol 25 mg
Sodík 12,19 g
Sůl30,17 g
Sacharidy48,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky očistíme a rozpůlíme. Osolíme a na 10 minut dáme do ledničky. Poté je omyjeme pod studenou vodou a dobře usušíme, následovně je pokapeme citronovou šťávou. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek a krátce ho osmažíme. Přidáme lilky a pečeme cca 10 minut. Přidáme cibuli, papriku a olivy a dusíme v hrnci přikrytém poklicí tak dlouho, dokud se z lilků nezačne uvolňovat slupka. Krok 3: Poté vyjmeme lilky, sloupneme slupku, nadrobno nakrájíme a dáme zpět do hrnce. Přidáme vodu, citronovou šťávu a vmícháme rajský protlak. Krok 4: Provaříme a rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout a vmícháme jogurt. Dochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku.

Zveřejněno 8. 4. 2013

Poznámka autorky aadulka

Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo prohřátými pita plackami.

TEPLÍKOVÁ, J. akol. Olivová kuchařka. 2006.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pasta s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyKg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilková pasta s olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyKg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pomazánka z lilku, lileková pasta, černé olivy recepty, pasta z oliv, lilková pasta na těstoviny, pasta z cernych oliv, lilková pasta¨recept, pasta z oliv recept, recept na lilkovou pastu, pomazánka z lilku s černými olivami, lilkovy protlak, pasta kuchařka

Suroviny:
lilek, sůl, šťáva citronová, olej olivový, česnek, cibule, paprika čerstvá červená, olivy černé, voda, šťáva citronová, protlak rajčatový, jogurt bílý, pepř, petrželka, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu