Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z pečeného lilku (na těstoviny)

Omáčka z pečeného lilku je lahodná a krémová varianta pro milovníky těstovin, kteří hledají něco nového a plného chutí. Pečený lilek dodává omáčce bohatou, kouřovou chuť, kterou skvěle doplňuje česnek, bylinky a kapka olivového oleje.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby pocení lilku

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby pocení lilku)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie112 kJ /
27 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky0,07 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek rozpůlíme, dužinu nařeže křížem a osolíme. Necháme alespoň půl hodiny vypotit. Krok 2: Poté otřeme, pomažeme trochou olivového oleje, vložíme do trouby vyhřáté na 250 °C a upečeme dohněda. Dužinu pomocí lžíce vydlabeme, popř. ještě trochu rozmělníme. Krok 3: Ná pánvi na olivovém oleji orestujeme nakrájenou bílou část cibulek, nakrájenou šunku a sušená rajčata. Poté vmícháme lilkovou dužinu, posekaný česnek, zelenou část cibulek, trochu podlijeme vodou a provaříme. Odstavíme, dosolíme a přidáme posekanou čerstvou bazalku.

TIP: Lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Podáváme s těstovinami.

Ostatní moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečeného lilku (na těstoviny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKPz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z pečeného lilku (na těstoviny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RKPz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (42)

Ronja-h:I bez šunky člověk je živ :-D Ale s ní je to taky super. Díky za vyzkoušení a zprávu:-K

Včera jsem uvařila (bez šunky) a dala si to se špagetami, dnes zbytek s rýžovými nudlemi - moooc dobré, děkuji za recept :yes::-p

1974andrea:Jj,moc jsem si pochutnala :-) Co se týče fotek,konečně se mi začínají dařit a líbit - mám tu totiž úžasné učitele,od kterých se mohu učit ;-)

dexulka:A byla to správná volba, jak píšeš;-) Díky moc za nádherné fotky a hlavně jsem ráda, že ses nechala inspirovat, díky;-):-K

Chtěla jsem dělat těstoviny carbonara,ale nakonec jsem se rozhodla pro tento recept.Trouba byla rozpálená na chlebík,tak jsem tam přihodila ten lilek :-) Vyškvařila jsem na tenké nudličky anglickou,přidala cibuli i cibulku a sušená rajčata (ty jsem musela spařit,nemám nakládaná a jsou dost vysušená).Přihodila česnek a podusila.Na závěr jsem přidala sekaný medvědí česnek a bazalku.Sypala jsem parmezánem a pecorinem a bylo to moooc dobré :-p Posílám bod :yes:

rebeka:Koukám, že víno už máš otevřený:-D. Nadi, krásná práce, jsem ráda, že ti to taky chutnalo, díky:-K;-)

1974andrea: Jana Remková měla pravdu, je vynikající:-!:yes::yes:
děkuju za skvělý recept, Adrejko, a posílám foto... bod už byl poslán dááávno:-D;-)
P.S. jo, to bych nebyla já, abych něco "nezbabicovala":-D místo vody jsem tam dala suché bíué.. víno, samože:-D;-)

petram:Petruško, díky za fotečky a jsem ráda, že chutnalo;-):-K

Recept jsem si trochu upravila, vynechala šunku a použila čerstvá cherry rajčátka. Omáčka je moc dobrá. :-):yes:

Tak jsem recept dneska zrealizovala. Recept je moc dobrý. Jen jsem ho trochu pozměnila- vynechala jsem bazalku, nemáme jí rádi. Přidala jsem trošku cukru na zvýraznění chuti a citrónu. Doporučuji k vyzkoušení.

Coleta:Necháváš ho vypotit a nakrájíš na mřížku?

Coleta: Zkus péct na nižší teplotu. Když je vysoká teplota, moc rychle se rozpíná a může bouchat. Při nižší teplotě stačí i jen propíchanej jehlicí. Peče se o něco déle, ale je to bezpečnější. Já ho peču jako brambory, maximálně na 210°C :-)

Minule jsem myla celou troubu, tak třaba byl nějakej divokej...:-):-)

Coleta:Fakt bouchá?:-O Tak to se mi nikdy nestalo

Andrejko, zálivka dobrý, ale přišla mi trochu hustší. Já dala míň oleje, ale dobrá byla, to jo :-) Tohle musím, ale o víkendu vyzkoušet. Jen mi ten lilek rád bouchá v troubě , i když je rozkrojen :-)

Tématické fráze:
omáčka z lilku, lilek s těstovinami, lilek těstoviny, lilek omáčka, lilek a těstoviny, testoviny lilek, pečený lilek recepty, lilek cuketa testoviny, lilek na těstoviny, omáčka z pečených lilků, lilek špagety, těstoviny s lilkem, pečený lilek s těstovinami, těstoviny a lilek, lilek na špagety, omáčka lilek, omacka z lilku na spagety, lilek a špagety, lilek těstoviny recept, peceny lilek

Suroviny:
lilek, cibulka jarní, šunka sušená, rajče sušené v oleji, česnek, bazalka čerstvá, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu