Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou

Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u hrnku dobré kávy.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 25 min

65 min (40 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 411 kJ /
3 683 kcal
Bílkoviny85,90 g
Tuky143,08 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 590 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy494,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Krok 2: Rebarboru oloupeme a pokrájíme. Jahody pokrájíme. Krok 3: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Přidáme vejce, olej, mléko, vanilkový cukr, cukr a rum. Vše dobře promícháme na vláčné těsto. Krok 4: Z cukru, polohrubé mouky a másla vytvoříme mnutím prsty žmolenku. Krok 5: Těsto nalijeme na plech, posypeme rebarborou, jahodami a slabě zasypeme žmolenkou. Krok 6: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 25 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme od koláče a po vytažení musí být suchá. Po upečení necháme koláč chladnout na mřížce. Krok 7: Kiwi rozmixujeme s vodou a želatinou. Ještě vlažné barevné želatiny nalijeme "cik-cak" na vychladlý koláč s ovocem. Necháme v chladu. Můžeme zdobit šlehačkou.

TIP: Desatero rad na téma rebarbora

Zveřejněno 13. 4. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Můžeme připravit i klasickou želatinu na koláč a bez žmolenky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0o93

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní moučník s rebarborou, jahodami a barevnou želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0o93

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes::yes::yes:

aisha: zkusila jsem poprvé, ale dobroučké:-K;-)

Na zmolenku dat zelatinu je zajimavy napad..moucnik vypada moc hezky..:yes::yes:

medmic: rebarboru jsem sehnala v pátek na trhu, na koláči je vždycky dobroučká:-K

Dobré, jen sehnat tu rebarboru :) Čím mladší tím lepší protože má míň kyseliny šťavelové

krása, ale želatinu na žmolenku, to musí být dobrý. Ukládám.:yes: krásný foto

Vypadá moc dobře :-) Posílám bodík :-K :yes:

Myško,povedený moučník:-p:yes::yes:a krásně barevný:-K

Jé, rebarboru bych si dala! :-* Ale klidně jen s tou drobenkou bez želatiny. ;-):yes:

Dobrý nápad :yes:

To je zajímavé, želatina na drobenku, to někdy zkusím:yes:

Pěkně barevný koláček:yes::yes:+

Tématické fráze:
koláč s rebarborou a jahodami, rebarborový koláč s jahodami, buchta s rebarborou a jahodami, jahodový moučník se zelatinou, buchta s jahodami a rebarborou, jahodový koláč s rebarborou, jahodový moučník s želatinou, kolac s jahodami a rebarborou, jahodové moučníky s želatinou, jahodové moučníky, řezy s rebarborou a jahodami, jahodový moučník, moučnik s rebarborou, rebarborový kolac se želatinou, rebarborový koláč s želatinou, jahodovo rebarborová buchta, drobenkový koláč s rebarborou a jahodami, moučniky s rebarborou, jahody s rebarborou, jahodové buchty s rebarborou

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, olej, mléko, cukr vanilkový, cukr krupice, prášek do pečiva, rum, rebarbora, jahody, cukr, mouka polohrubá, máslo, želé jahodové, kiwi, želatina

Přidat fotografie receptu