Jetelová polévka
Jetel je velmi rozšířený, najdeme ho na loukách i v zahradách. Připravit z něj můžeme chutnou svěží polévku, do které přidáme i řeřichu a brambory. Polévku podáváme nazdobenou jedlými květy, dobré je do ní přidat i naklíčenou pšenici.
Suroviny pro 2 litry
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 409 kJ / 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,69 g |
Tuky | 19,61 g |
Vláknina | 3,16 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 33,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z jetele použijeme listy i květy, jetel omyjeme. Na oleji s máslem ho orestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, necháme vařit.
Krok 2: Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme. Když se brambory uvaří doměkka, polévku promixujeme tyčovým mixerem.
Krok 3: Dochutíme pár kapkami citronové šťávy, řeřichou a necháme už jen chvilku povařit.
Zveřejněno 17. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jetelová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qgW
Moje poznámka
Jetelová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2qgW
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 10 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 13 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Míša řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 2 hodinami
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 3 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 3 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 4 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 4 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jetele,
jetel recepty,
jetel recept,
recepty s jetele,
polévka s pšenicí,
jetel receot,
jedly jetel,
sirup z jetele recept,
vyvar z jetele
Suroviny:
řeřicha,
brambory,
máslo,
olej,
mouka celozrnná,
šťáva citronová,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
jedlé květy
Komentáře (2)