Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 268 kJ /
4 844 kcal
Bílkoviny133,71 g
Tuky239,47 g
Vláknina35,85 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 683 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy520,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Krok 3: V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Vmícháme opatrně všechny žloutky, citronovou kůru a ušleháme do krémové pěny. Postupně přidáváme měkký tvaroh a mléko. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva, přimícháváme za stálého šlehání k máslové směsi. Nakonec zakapeme troškou rumové tresti (nebo rumu) a zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Oddělíme si těsto na dvě poloviny. Do jedné poloviny těsta vmícháme čerstvě umletý mák a druhou polovinu těsta necháme bez máku. Krok 5: Mezitím necháme okapat jahody z kompotu. Krok 6: Připravenou formu naplníme částí těsta bez máku, na kterou položíme dokola okapané jahody. Tuto vrstvu těsta přelijeme částí těsta s mákem a opět poklademe okapané jahody nebo jiné ovoce. Postup opakujeme a končíme světlým těstem. Krok 7: Bábovkovou formu s těstem dáme péci do vyhřáté trouby nejdříve na 20 minut na 200°C, zpočátku, ale formu přikryjeme alobalem, aby nám těsto nevyteklo. Poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je bábovka dobře propečená. Po vyndání z trouby, bábovku propíchneme na několika místech, aby nekleslo upečené těsto a necháme vychladnout. Bábovku pak vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 21. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pVq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pVq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Tak a je v troubě, jen jsem musela dát více mléka, bylo to dost tuhé....uvidím :-)
:-)

Petra M. 1. 9. 2013 20:16
Včera jsem dělala, je výborná a povedla se, dala jsem 170 g cukru a tvarohu 250 g (vaničku), jako ovoce jsem nakrájela 2 nektarinky, ale klidně udělám příště bez ovoce, je fááákt výborná, doporučuji :-), už jsme ji doslova sežr..i ;-).

geibri: dám tam navečer bábovku II, podobná této, ale je jednodušší postup, není tam máslo a je lehčí:-K

geibri: no supééérka, jejda, to jsem ráda, že konečně někdo pochválil, zkusil a povedlo se, jsem moc ráda díky za fotečky všechny:-K;-)

:yes:Právě dopečíno a ochutnáno:-p Výborná!....dala jsem tam stejně jako "bebeoli" kompotované švestičky ze zahrádky ;-)Jen příště musím nechat víc světlého těsta....mám ji spíš makovou :-8 Dovolím si pokusnou fotečku

Tak jsem se do ní chtěla dnes ráno pustit a s hrůzou jsem zjistila že jsem nějak zapomněla koupit tvaroh:-// Takže jsem uplácala muffiny a udělám jí jen co je dorazíme ;-)

bebeoli: tak to jsi mne potěšila:-K;-)

Včera jsem jí upekla a moc nám chutnala. Místo jahod jsem do ní dala kompotované švestky a bylo to super. Děkuji za recept.:-p:-K:-p

Janka: zkus, nevzdávej to:-K jen pomalu, vše si předem vyndej z chladu, pak pomalu vmíchávej vše po troškách a sleduj těsto, paklíže je v pořádku, pak pomalu peč ve vyhřáté troubě, přikryté alobalem podle postupu, jak píší,zkoušej špejlí, pokude nebude propečená, peč dál, pak ponechej dojít a až pak vyndej, pak po vychladnutí opatrně vyklop, kdyby to nešlo, přilož na formu mokrou utěrku, nech ji tam chvilku a pak zkus, dej mi vědět sem nebo na email, ju, poradíme si;-):-K

varilamyskakasicku:špatně vmíchávám tvaroh,nenechávám dojít, nepropichuji - to jsem neznala,vyklápím tak po 20min.A já se divila proč je mám zdrclé.Ta tvarohová chce asi opravdu jiný zacházení.O vikendu chci znovu zkusit tu Tvoji,budu se držet Tvých rad,za které děkuji:-):-K.Snad se povede

Janka: tak to mne mrzí, já zase tvarohové hodně,ale Janko, napadá mne jedna věc, doba pečení? Tvarohová těsta jsou zrádná, musí se péci dost dlouho, pak špejlí zkusit a podle toho dál. Pak po upečení nechat tzv: "dojít" v troubě, nevyndavat hned, nechat tam pár minut ještě, pak po vyndání určitě propíchat špejlí a až pak, když je úplně chladná, pak ji vyklopit, ale jakmi-le se Ti jedna povede, už pak vychytáš, co to chce:-)) první tvarohové bábovky se mi také zdrcly:-/,ale už ty vychytávky za ta léta mám. Tvaroh opravdu opatrně jen po troškách šlehat, pomalu a jakmile je těsto fajn, pak dál zase opatrně při tom pečení zase. Nejdříve tedy je peč cca 20 minut na 180 stupňů, přkryté alobalem, pak odkrýt a dopéci, jak mám v postupu, ale zkus opatrně vše, jak píši, vím o čem píšeš;-) Já bych to nevzdávala, jen to chce u tvarohových těst postupovat opatrně jak u postupu, tak pak u pečení:-K;-)

varilamyskakasicku:Suroviny měly stejnou pokojovou teplotu.Řekla bych,že to bude tedy skutečně tím tvarohem.Vyklopila jsem ho naráz a pak míchala.Je pravda,že peču hodně bábovek,všechny se povedou,ale jakmile dělám nějakou tvarohovou,nikdy se mi nepovede:-(( Dokonce mi je doma už zakazují:-!:-(

Janko, musela jsi udělat někde chybu? Bylo vše /máslo, vejce, tvaroh, mléko, kompot / pokojové a stejné teploty?? Zatím se mi to nikdy nestalo, aby se bábovka srazila. Dělá to někdy tvaroh, když se přidává rychle a ve větším množství, nebo jsi přidávala najednou moc mouky, Janko, zkus přemýšlet, kde se stala chybka? Stává se to u krémů spíše, ale bábovka se mi vážně nesrazila nikdy a tato je dost jednoduchá, že není proč? Ale vždy je třeba mít vše připravené v pokojové teplotě, stačí pak něco chladnějšího a je to. Písni mi na email, jak jsi postupovala, na SZ asi jako neregi to nejde a pak se poradíme:-K;-)

Pekla jsem tuto bábovku.přesně podle receptu,tolik jsem se na ni těšila.Vypadá nádherně.Chuťově vynikající,ale bohužel se mi srazila.Nevím kde jsem udělala chybu!;-(

geibri: tak prima, zkus a přidej fotečky, budu ráda:-K;-)

Tématické fráze:
tvarohová bábovka s ovocem, bábovka s tvarohem a ovocem, tvarohová babovka, maková bábovka s tvarohem, maková bábovka, vláčná tvarohová bábovka, recept na tvarohovou bábovku, vláčná bábovka, tvarohová bábovka doba pečení, bábovka s tvarohem, babovka s ovocem, vláčná maková bábovka, tvarohovomaková bábovka, bábovka tvarohovo maková, tvarohová bábovka s jahodami, doba pečení tvarohové bábovky, babovka s tvarohem a jahodami, tvarohová bábovka s mákem, bábovka s jahodami, bábovka tvaroh mák

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, tvaroh měkký, mouka polohrubá, kůra citronová, mléko, mák mletý, prášek do pečiva, kompot jahodový

Přidat fotografie receptu