Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líčka nadivoko se šípkovou chutí

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 112 kJ /
1 939 kcal
Bílkoviny233,26 g
Tuky46,10 g
Vláknina27,65 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 822 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy73,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme 400 ml červeného vína, trochu oleje, šípkovou zavařeninu, koření "Divočina" a nadrcené bobkové listy. Krok 2: Maso pokrájíme na větší kousky a naložíme přes noc do marinády tak, aby maso bylo celé potopené. Krok 3: Druhý den necháme maso na cedníku okapat. Pokrájíme mrkev a celer na malá kolečka. Cibuli pokrájíme na kostičky. Krok 4: V tlakovém hrnci rozehřejeme olej / sádlo a orestujeme pokrájené cibule, dokud nezesklovatí. Přidáme na větší kolečka pokrájenou zeleninu, kterou pěkně orestujeme. Na zeleninu vložíme líčka, která osmahneme z obou stran, aby se maso dobře zatáhlo, podlijeme marinádou, přidáme asi 150 ml vývaru a dál dusíme pod tlakem do změknutí masa na mírném plameni cca 35 minut. Po této době, necháme tlakový hrnec postupně zchladnout, poklici odejmeme, přidáme ještě trochu vývaru a 10 minut ještě podusime. Krok 5: Měkké maso vyjmeme a uchováváme v teple. Omáčku přepasírujeme přes husté sítko a podle potřeby ji ještě osolíme, dochutíme a zahustíme solamylem nebo moukou, ale pokud je omáčka dost hustá, necháme ji bez zahuštění. Maso podáváme se šťouchaným bramborem s restovanou cibulkou a bylinkami. Líčka na talíři přelijeme hotovou omáčkou.

Zveřejněno 5. 5. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

V omáčce je šípková zavařenina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka nadivoko se šípkovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poop

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líčka nadivoko se šípkovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/poop

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jarka Samková 11. 6. 2015 14:50
Dnes jsem recept líčka se šípkovou omáčkou vařila je výborný. Pouze pro ochucení jsem dala šťávu z citronu a bylo prima.

díky děvčátka:-K

to musí být mňamka:yes::-D ale je to stále stejné, nedají se u nás prostě sehnat:-//

:-p:-p:yes::yes:

Docela dobře si dovedu představit tu pikantní,navinulou chuť omáčky:-*Líčka jsou u nás v oblibě a tahle verze je moc fajn:-p:yes::-K

Taky bych je někdy moc ráda vyzkoušela:yes::-)

Tématické fráze:
hovězí líčka se šípkovou omáčkou, hovězí líčka, hovezi líčka recept, líčka se šípkovou omáčkou, líčka se šípkovou omáčkou, hovězí líčka recepty, hovězí kýta se šípkovou omáčkou, restovaná líčka, líčka s šípkovou omáčkou, líčka se šípkovou, hovezi recepty, recept na hovězí líčka, licka recept hovězí, líčka z divočiny, líčka na šípkovou omáčkou, maso v huste šípkové omáčce, lička na šípkové omáčka, recept gulas hhovězí, lička na šipkove omačce, restovaná líčka recept

Suroviny:
líčka hovězí, víno červené, koření divočina, mouka hladká, pepř mletý, bobkový list, olej olivový, cibule, sůl, mrkev, celer, tymián, zavařenina šípková, vývar hovězí

Přidat fotografie receptu