Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu, nebo oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť koláče vždy dokonalá. Bude dobrý i druhý den.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

katyvypl

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 644 kJ /
7 085 kcal
Bílkoviny96,46 g
Tuky327,34 g
Vláknina39,94 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 5,67 g
Sůl5,97 g
Sacharidy918,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 160 °C.
Plech vyloříme papírem na pečení. Krok 2: Připravíme drobenku smícháním všech surovin, prsty spojíme směs tak, aby se dělaly hrudky. Můžeme odložit do lednice. Krok 3: Dále si dáme do mísy loupanou a pokrájenou rebarboru, očištěné a pokrájené jahody, cukr a pudinkový prášek a vše promícháme. Krok 4: V jedné nádobě promícháme vejce, žloutky a zakysanou smetanu. V druhé míse nebo v robotu smícháme mouku, cukry, sodu, prášek do pečiva, sůl a změklé máslo pokrájené na kousky. Přidáme lžíci směsi z vajec a smetany a zpracujeme vlhké těsto (já dělala prsty) a postupně přidáme i zbytek směsi z vajec a smetany (na to už použijeme vařečku). Krok 5: 3/4 těsta vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme po celé ploše. Na těsto navršíme směs ovoce a lžící na něj klademe kopečky zbylého těsta - cik cak, kam se zrovna vejde. Navrch rovnoměrně nasypeme drobenku, aby pokryla celou plochu koláče. Krok 6: Dáme péct do vyhřáté trouby na 160 °C, pečeme 45-50 minut, zkusíme párátkem, zda je koláč upečený. Měl by být krásně zlatavě hnědý.

TIP: Nejlepší moučníky s rebarborou

Zveřejněno 7. 5. 2013

Poznámka autora katyvypl

Inspiraci jsem čerpala z časopisu Albert z roku 2011. Koláč je vynikající, hlavně druhý den je hezky odležený, šťavnatý a přitom s křupavou drobenkou. Ráda se k němu budu vracet.

Dávka je na velký plech 30x40 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pMV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Božský JAREK (JAhodovo-REbarborový Koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pMV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

To bude parádně šťavnatý koláček!!:-p

Koláč bude dobrý:yes: jinak, strašně jsem se lekl,když najednou čtu:“inspiraci jsem čerpala z časopisu Albert“:-! Pamatujete ještě tu smršť receptů?:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)) Jinak + 1 bod:yes:

Jojo, jahody a rebarbora spolu ladí, mňam :-p

Skvělá kombinace rebarbory a jahod :yes::yes::-p:yes:

Tématické fráze:
jahodovo rebarborovy kolac, rebarborový koláč s jahodami, jahodovorebarborový koláč, rebarborový koláč albert, kolac rebarbora jahody, loupání rebarbory, koláč z rebarbory a jahod, jahodovo rebarborový, recept na koláč z rebarbory a jahod, rebarborový koláč, jahodo-rebarborový koláč, rebarborový koláč s jahodama, koláč z jahod a rebarbory, rebarbora loupání, božský reveňový koláč, božský koláč, koláč s rebarborou a jahodami, rebarbora recepty albert, jahodo rebarborovy kolac, rebarbora s jahodami

Suroviny:
cukr třtinový, cukr písek, cukr skořice, sůl, mouka hladká, máslo, rebarbora, jahody, cukr krupice, pudink vanilkový, vejce, žloutek, smetana zakysaná, mouka hladká, cukr, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu