Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 473 kJ /
591 kcal
Bílkoviny7,04 g
Tuky30,86 g
Vláknina12,62 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 994 mg
Sůl2,43 g
Sacharidy62,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme je a posypeme čerstvě umletým pepřem. Krok 2: V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme dohněda na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme maso a na kolečka nakrájenou mrkev, zprudka maso opečeme, přilijeme kečup, promícháme, přilijeme pivo, mícháme dokud se veškerá tekutina neodpaří, výpek začne houstnout a karamelizovat tak, že se začne přichytávat na dno hrnce, v té chvíli přidáme nakrájenou šalvěj, majoránku, prolisovaný česnek a podlijeme horkou vodou, aby bylo maso celé ponořené. Krok 3: Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme necelou hodinu, pak necháme z hrnce ujít tlak, zatřeme zátěrkou, necháme provářet 15 minut, šťávu dosolíme, popřípadě opepříme.
Jako příloha je vhodné cokoliv, my měli těstoviny, ale hodil by se i krajíc chleba.

Zveřejněno 12. 5. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wEv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí nudličky na černém pivu a domácím kečupu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5wEv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Naprosto luxusní dobrota :yes::-)

Vynikající recept! :yes:

LadyBarCZa: děkuji:-K

No já to slovo záklechtka a zátěrka ivulinka a spagetka nikdy neslyšel... každý kraj má své názvy toho zahuštění ...u nás tomu moje babička říkala ...chlamtajda...taky mi plno lidí řeklo ,že to nikdy neslyšel.

spagetka: děkuji za vysvětlení:-K

Jo jasně ....moc dík ...já si to myslel... jen sem se ujišťoval abych něco nezvojtil...recept vypadá bombastiko....takže určitě vyzkouším .....měj se fajn a dík.:-K:-))

gillan63: u nás se tomu říká záklechtka - zahuštění vodou a moukou ;-);-)

Co je to prosím Ivanko zátěrka ? Znamená to zahuštění pokrmu ? Díky za upřesnění.

ivulinka:Ivulinko,dnes jsme ještě měli opět k obědu,udělala jsem k tomu bram.kaši a protože se omáčka od včera krásně rozležela,tak byla dnes ještě lepší:-ptakže moc chválím:-p:yes:

Simona Skolakova: líčka znám, už jsem je několikrát připravovala a na takovou úpravu se zcela jistě moc hodí.
:-K;-):-)

ivulinka:Ivulinko až na ně narazíš,tak zkus:-p;-);-)dostala jsem velkou pochvalu a to mi těší:-8:-*,ale zásluhu máš na tom ty,Tvůj receptík je super;-):yes:

Simona Skolakova: Jéé, Simonko, super fotka a díky za pochvalu, z líček to musí být dobrota;-):-)

Ivulinko, dnes jsem si vybrala Tvůj receptík,ale dělala jsem to z líček a ve frajerovi PH;-)Měla jsem i šalvěj i svůj domácí kečup,takže nic jsem nemusela nahrazovat;-)Je to super mňamka:-p:yes:přidala jsem Ti fotečku;-)a bodík;-)

Dagmar Hufová: mám radost,že Vás recept zaujal a i můj komentář,pravda už je to nějaký pátek,ale ráda odpovím používám stupeň II.což je rychlejší pomalení,většinou nastavím tak na 4 hod.,ale přeci jen pak zkouším jak je maso udělané - měkké /ale měla jsem hovězí líčka jak jsem psala v komentáři,takže to nebyly nudličky/to dělám vždy,když je maso ještě málo měkké,tak přidám třeba ještě hodinku,ale musím říci,že je pokrm vždy vynikající,ale chce to s tím počítat a mít trpělivost,přeci jen PH je jiné vaření než třeba papiňák.Stupeň I. pomalejší používám většinou přes noc a to na vývary.;-);-)Zkuste budete spokojená;-)

Zobrazit starší odpověď

Tereza Blazkova: děkuji moooc za pochvalu a fotečku:-K

Ivulinko :-), děkuji za dobrý recept :yes:. Jenom jsem neměla černé pivo, tak jsem ho nahradila hovězím vývarem a šalvěj jsem vyměnila za tymián ;-). Jinak jsem se přesně držela postupu. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom fotečka ;-).

Přes noc jsem tohle masíčko vařila v pomalém hrnci a ráno mi to samozřejmě nedalo a ochutnala jsem;-).Je to vynikající:-p,už se těším na zítřek,kdy to budeme mít k obědu:-)).Bude to ještě lepší,krásně uležené.Akorát jsem neměla domácí kečup,tak jsem dala kupovaný a místo šalvěje tymián.Asi k tomu uvařím těstoviny.

Tématické fráze:
hovezi nudlicky, hovězí na černém pivu, hovězí nudličky recept, hovězí maso na černém pivu, hovězí na černém pivě, 34000 receptu, maso na kečupu, vepřové nudličky na černém pivě, hovězí maso na černém pivě, zátěrka, recept na hovězí nudličky, hovezi nudlicky s kecupem, dagmar hufova, hovězí kostky recepty, vepřové nudličky na černém pivu, zahuštění kečupu, veprove nudlicky na pive a kecupu, vepřové nudličky na kečupu a pivě, hovezi nudlicky v papinaku, vepřové nudličky na pivě

Suroviny:
maso hovězí, cibule, sádlo, pepř mletý, sůl, pivo černé, kečup sladký, mrkev, česnek, šalvěj čerstvá, majoránka, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu