Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízová omajda

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 591 kJ /
380 kcal
Bílkoviny2,70 g
Tuky37,86 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,95 g
Sůl4,65 g
Sacharidy6,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle spěníme nakrájenou cibulku. Krok 2: Vložíme suroviny stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku. Krok 3: Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici. Krok 4: Vmícháme nastrouhanou okurku a dochutíme (já Harmonií chuti). Krok 5: Provaříme a dle potřeby zahustíme moukou a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami i bamborami. Kdo jak rád.

Zveřejněno 29. 5. 2013

Poznámka autora Vaclav Fronek

Chápu, že to není žádnej zázrak, ale využijeme zůstatek jídla, který by jinak skončil v popelnici. Ale věřte, že je to vcelku jedlé a jak mi bylo razeno, dalo by se improvizovat přidáním např. smetany.

Lze udělat i ze zbylých špízů z kuřecího apod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízová omajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5woR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízová omajda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5woR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

varilamyskakasicku: I vy ostatní. SOUHLASÍM a na vaši radu název trochu upravím. Snad to bude vyhovovat. Trochu jsem i dopřesnil. Díky za připomínky.

Na názvu moc nezáleží, hlavní je nápad.:yes:

Vašku, určitě všichni víme, o co jde, napsala bych "špízy zase jinak, nebo špízy netradičně", ten "dojídák" táhne oči, zkus něco, jako omáčkové špízy atd. Jinak bezvadné;-):-p:yes:

spagetka:Spagi, ale to nejsou špízy bez špejlí, to je omáčka ( nebo maso se zelninou a šťávou);-)

1974andrea: souhlas s Andrejkou, vymysli jiný název, třebááá špízy bez špejlí

Vašíku, podle surovin to bude určitě moc dobré a možná by si to zasloužilo i jiný název než " Dojídák". Vím, že je to ze zbylých špízů, ale proč tam nenapsat jen suroviny ;-) Takhle se v tom bude zas někdo šťourat, znáš to tady:-S;-)

V dnešní době do popelnice nic nesmí a vypadá to mňam:yes::yes::yes:

Vašíku, já věřím, že ty by jsi jakékoliv zbytky do popelnice nedal;-) Já jsem velkým zastáncem toho, aby se v našich kuchyních do mrtě všechno zužitkovalo a takové věci z různých zbytků nebývají vůbec špatné a to platí i u tvého receptu;-) Proto máš 2. bod:yes:

:yes::-D:-p

Tématické fráze:
zbyly testoviny a bambory recept, spizova omáčka k masu, recepty našich prababiček na omáčky z klobás, jiny nazev pro špíz, co uvarit ze zbylych klobas, gyrost, vlaďa hruška recept brambory, omacka ze zbylych spizu, recept na přípravu wolčestru, omajda, dobra omajda, rajska omacka vládi hrusky, tncz.recept l.hrušky na plněné brambory

Suroviny:
maso, paprika, cibule, klobása, cibule, okurky sterilované, sádlo, mouka polohrubá, hořčice, pepř, chilli, koření gyros, omáčka sojová, olej,

Přidat fotografie receptu