Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá huspenina

Nevíte jak využít uvařené vepřové maso? Což takhle zkusit připravit domácí vymazlenou huspeninu? Stačí sáček želatiny, trochu zeleniny a dochutit nálev. S čerstvým chlebem to bude skvělá svačina nebo večeře.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 922 kJ /
698 kcal
Bílkoviny109,23 g
Tuky17,17 g
Vláknina8,20 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 278 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy23,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, okurky a cibuli nakrájíme najemno, přidáme proužky kapie a osolíme. Krok 2: Želatinu připravíme podle návodu, část vody nahradíme lákem z okurek, přidáme trochu octa. Když lák nemáme, dáme octa víc. Krok 3: Směs dáme do misky nebo do formy, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout.

TIP: Časté chyby při přípravě aspiku, sulcu nebo huspeniny

Zveřejněno 1. 1. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá huspenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZpr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá huspenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Gituša77: :yes:

V pohode sa to dá variť v tlakovom hrnci, vždy to v ňom varím...;-)Podstatne to urýchli varenie, kľudne to výbusna môžeš skúsiť:-D

gitusa vdaka...toto je pravdepodobne to co som hladala....tiez sa mi zda, ze udene maso tam u nas neslo a koze sa vyhadzovali. pamatam si, ako boli taniere porozkladane na balkone.....:-))jeda moja....rozodne to urobim ked pridem na slovenkso, urcite sa mamicka s oteckom potesia..... nemohla by si sa prosim ta zaregistrtovat a vlozit sem recept??

Gituša77 10. 1. 2009 17:47
Ahoj!
Obyčajnú huspeninu urobíš varením bravč. paprčiek, kolena, kožiek.Ja dávam neúdené. Nemám presnú mieru, ale tak, aby bol vývar silný. Musíš variť 4-5 hod. pomaly. Mäsko musí odpadávať od kostí /dá sa variť aj v tlakovom hrnci, čím urýchliš varenie, ale to som neskúšala/. Ak začne vrieť, pridaj soľ, 1-2 bobkové listy, mleté korenie, nové korenie, ošúpanú ciľubu 1-2 ks, 4-5 strúčinkov cesnaku. Ochutnaj, či je dosť slaná tak, ako polievku. Ak bude všetko uvarené, vyber naberačkou mäsko. Po vychladnutí ober koleno, podávaj kúsky do misiek, resp. hlbokých tanierov. Ja dávam do kažného taniera najskôr trošku pretlačeného čerstvého cesnaku. Potom to mäsko a zalejem ocedením vývarom huspeninky. Dám vychladnúť! Nie zamrznúť! Niekto dáva do misiek aj mäsko spolu s koškami. U nás, to už nejde, každý chce len čisté mäsko s nálevom huspeniny. Niekto zas dáva do huspeniny aj mrkvu a potom dáva koliesko mrkvy do taniera. Mne sa zdá potom huspenina nasladlá. Ja som zvyknutá na klasiku. Tak dúvam, že sa Ti podarí!!! Dobrú chuť!

vybusna, u nás sa na východe nárečím hovorí huspenine "kočenina":-D

tejaja:

prave minule som tu hladala recept na huspeninu....po nasom ...studeno.....len ja chcem recept na to *pomale studeno* kde sa musia varit prasacie paprcky (knosky) a maso a tak....ak niekto mate s tym skusenost, nevlozili by ste recept aj na takuto huspeninu?

Krása:yes:

Tématické fráze:
recepty sulc huspenina, recept na sulc, sulc recept, vajíčková huspenina, vaječná huspenina, zeleninová huspenina, kuřecí huspenina, kočenina, domácí huspenina, drůbeží huspenina, huspenina v tlakovom hrnci, recept sulc, huspenina z kolena, varenie huspeniny, recepty na sulc, domácí sulc se želatinou, huspenina-recept, vareni huspeniny, rychlá kuchyně, studeno recept

Suroviny:
maso vepřové, okurky sterilované, cibule, kapie, želatina, lák okurkový, sůl, ocet

Přidat fotografie receptu