Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné bagely

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kriss Kriss

Náročný

Suroviny

Porce: 10-12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 838 kJ /
3 785 kcal
Bílkoviny119,18 g
Tuky22,31 g
Vláknina37,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 6,11 g
Sůl15,21 g
Sacharidy758,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme si mouky, ve směsi si uděláme důlek, do kterého dáme kvasnice, přilijeme trochu teplé vody, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Poté promícháme s moukami, přidáme zbytek vody a vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu kynout. Krok 2: Z těsta si tvoříme válečky, které spojujeme konci k sobě tak, aby nám uvnitř vzniklo "oko". Krok 3: V hrnci si přivedeme vodu k varu a postupně do ní vkládáme bagely, které vaříme minutu z každé strany. Krok 4: Bagely poté z vody vytáhneme, dáme na pečicí papír a potíráme vajíčkem smíchaným s lžící soli a lžící vody. Krok 5: V závěru ještě můžeme posypat semínky, mákem či čímkoliv jiným. Krok 6: Pečeme na 200°C asi 30-35 minut, raději v průběhu pečení bagely kontrolujte.

Zveřejněno 2. 6. 2013

Poznámka autorky Kriss

Bagely můžete vyzkoušet ve sladké verzi (např. s marmeládou, Nutellou,...) nebo ve slané (např. s pomazánkou, šunkou, máslem...).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné bagely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qpJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné bagely

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2qpJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Do háje, do těsta nepatří vejce? Já jsem ho tam šoupla a zbytečně :-(... Stejně jako tu lžíci soli.... :-(

:yes::yes::-K

Kriss: zvláštní.. ale když to píší, tak to tak bude;-):-D:yes::yes:

rebeka: Mě to také překvapovalo, ale zkopírovala jsem zde původní recept. Já sama jsem použila 1/2 balíčku čerstvých kvasnic. :-)

spagetka: ale to jsou bageLy, ne bagety:-D;-)
mě spíš překvapuje půl balíčku sušeného a půl kostky droždí:-O myslela jsem, že ty poměry jsou jiné u čerstvého a sušeného
vypadají mooc hezky:-K:-K:yes::yes:

Mně to teda vzhledem připomíná spíš preclík, bagety s otvorem neznám, ale nemůžu znát vše, jo ale ty máš v názvu bageLY ne bageTY, aháááááááá, promiň, blbě jsem četla:-8;-)

Bagely já ráda:yes::-K:-p:-p:-p

Zajímavý recept a bagely vypadají na fotce bezvadně. Ukládám k vyzkoušení a za tip dávám +1

Tématické fráze:
celozrnný bagel, recept na bagely, bagely, celozrnné bagety, celozrnné bagety recept, celozrné bagety recept, co jsou bagely, celozrnny bagel recept, bagely zitne, recepty celozrnné na bagety, top recepty na bagety, bagety recept, recept celozrne bagety, slané bagely, celozrnný bagety recept, recept na celozrnné na bagety, recept celozrnné bagety, celozrný bagel z čeho, žitné bagety z kvasnic, domácí bagety z z celozrnné mouky

Suroviny:
mouka celozrnná, mouka hladká, voda, kvasnice, cukr, sůl, vejce

Přidat fotografie receptu