Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně

Hodnocení receptu je 4,6 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 275 kJ /
1 261 kcal
Bílkoviny130,42 g
Tuky70,94 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 676 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,81 g
Sacharidy23,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita. Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme po okrajích a lehce opepříme. Volžíme do hrnce na orestovanou cibuli a necháme po obou stranách prudce osmahnout(zatáhnout). Podlijeme 180 ml horké vody, rozdrobíme bujón, zasypeme nakarájenou zeleninou a přidáme lístky libečku. Krok 3: Uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 15 minut. Krok 4: Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na cca 1,5 cm plátky. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Krok 5: Měkké plátky masa z hrnce přendáme na pánvičku a přidáme k němu 3/4 šťávy z papiňáku. Krok 6: Na každý plátek masa dáme slabounký pláteček romadůru a kolem vytvoříme vyšší hráz z nastrouhaného sýra.
Do každého sýrového důlku dáme polovinu bílku, opepříme, vlijeme po jednom žloutku a lehounce osolíme. Krok 7: Pánvičku dáme na slabý plamen, až vše začne vřít, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut vařit. Krok 8: Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5 minut. Krok 9: Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.

Zveřejněno 3. 6. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Inspirací na tuto báječnou, šťavnatou dobrotu mi byly 2 recepty z Topreceptů, které jsem si upravila podle sebe a za které děvčatům děkuji:-)

Brambory, podušené v zeleninové šťávě krásně nasákly a hodily by se i jako samostatný bezmasý chod.

http://www.toprecepty.cz/recept/3373-bajecna-hnizd...

http://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqGw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rqGw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

beruna1: Děkuji:-):-K

Dobrota :-)

Navir:Ivanko,za"oprášení"receptu i hezký komentář Ti děkuji:-)):-K
Budu ráda,když vyzkoušíš:yes:

Tento mňamozní recept na mě vyskočil z náhodných a velmi zaujal, v nejbližší době vyzkouším :yes:
Aničko, jako vždy to vypadá velmi jedle :yes: Už se recept usadil v oblíbených :yes:

misza:Miško,ani nevíš,jakou jsi mi udělala radost:-K:-*Děkuji Ti za důvěru v recept,za vyzkoušení,krásné foto i za hodnocení:-K:-K

Všem moc velké díky za milé komentáře a vše ostatní:-K
p.s.Papiňáku se vážně nebojte;-)Já v těch velkých dokonce i zavařuji:yes:

Vaclav Fronek: už i já Vašíku jsem začla a stejně se ho bojím, ale Anička je profík s papinákem, učím se to od ní:-K, Aničko pěkný recept;-):yes:

No jen jsem polkla Ani máš to krásně žravé jako vždy:-p:-p:yes::yes:+19

Aničko, opět tvůj recept nezklamal. Moc jsme si pochutnali. Chutě se v papińáku krásně spojí. Udělala jsem k tomu ještě 2 kotlety bez sýru a vajec (bez toho je to taky luxusní) a zítra to budeme mít s rýží. Recept doporučuji :yes: Dávám bodíka a přidávám fotku. ;-)

ANDULKO. s TÍM papiňákem mnestrašně dráždíš, ale zatím jsem nenašel odvahu to taky jako ty vyzkoušet. Aleodhodlám se. Zatím máš +bodík 17

Supéér!! Dík za ten odkaz, nejsem tady tak často a sem tam mi něco unikne;-):yes:

Jsem velice ráda,že se Vám tahle bašta líbí:-*Moc všem děkuji:-K:-K

Ta bílkovo-sýrová závěj s masíčkem a šťávou musí být velmi chutná. Máš úžasnou kombinační fantazii:-K:yes:

Anička, ako vždy, skvelý nápad, recept, popis, foto...na jedničku!

Mňam! Hned bych si dala říct, máš to moc pěkné :yes: +11:-K

No to jsi teda vykouzlila moc krásné jídlo:yes:

Ani, boduješ:yes::yes:

Aničko, máš to krásný, jako vždy:-p:-):yes::yes:+8

Tak to se musí zkusit :-p:yes::-K

paráda ;-):-)):yes:

martinka:Martinko,pokud nemáš ještě zakoupené maso,tak můžeš klidně použít plátky i z vepřového plecka,které je levnější;-)Jen se musí dusit o něco déle.V papiňáku od doby varu cca 25minut:-)
Jestli vyzkoušíš,budu moc ráda:-*

Všem moc děkuji:-K:-K

Tak tohle zítra vyzkouším :yes::-p

Anni, máš to prďácký:-O:yes::yes: moc hezké jídlo;-):-p:-):yes::yes:

:-Kmoc moc moc krásné,a jistě také moc chutné.:yes::yes::yes:

No to je bašta, vypadá to Aničko skvěle. Šikulka Andulka :yes::yes:

Tématické fráze:
vepřová kýta, vepřové v papiňáku, vepřová kýta recept, vepřová kýta recepty, vepřová kýta v bramboráku, vepřová kýta s brambory, kotlety v papinaku, vepřová kýta z papińáku, vepřové maso v papiňáku, kotleta v papinaku, vepřové plátky v papiňáku, vepřové kotlety v papinaku, recepty z vepřové kýty, vepřová kýta v tlakovém hrnci, vepřová kotleta v papiňáku, kotlety s brambory v papiňáku, vepřová kýta tlakový hrnec, veprova pecene v papinaku, recepty z papiňáku, vepřové kostky v papináku

Suroviny:
kýta vepřová, olej, cibule, bujón zeleninový, paprika čerstvá červená, rajče, libeček, sýr tvrdý, sýr romadur, bílek, žloutek, sůl, pepř mletý, brambory, libeček

Přidat fotografie receptu