Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 051 kJ /
3 119 kcal
Bílkoviny67,28 g
Tuky141,98 g
Vláknina26,58 g
Cholesterol 111 mg
Sodík 1,25 g
Sůl3,12 g
Sacharidy364,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka. Krok 2: Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa, olivového oleje, třtinového cukru a tymiánových lístků. Pořádně osolíme a opepříme a marinujeme v lednici minimálně hodinu. Krok 3: Na sporáku si ohřejeme, nebo připravíme čerstvý zeleninový vývar a necháme ho bublat. Krok 4: Na másle a oleji zpěníme nadrobno nakrájené šalotky, nakrájené houby a prolisovaný česnek, chvíli restujeme. Přidáme rýži a zase chvíli restujeme. Krok 5: Zalijeme bílým vínem, a mícháme, až se částečně odpaří a částečně vsákne do rýže. Poté průběžně zalíváme 1 naběračkou zeleninového vývaru, který nám bublá vedle. Toto opakujeme do té doby, než je rýže měkká, bude to trvat cca 20 minut, neustále hlídáme a mícháme, nedovolíme rýži, aby se připalovala. Krok 6: Nakonec odstavíme z ohně, vmícháme parmezán a tymián, necháme odpočinout pod pokličkou. Krok 7: Rizoto servírujeme prokládané červenou řepou, ozdobené kapkami olivového oleje a marinády z řepy, s hoblinkami parmezánu.

Zveřejněno 3. 6. 2013

Poznámka autorky Nikina

Zdroj: Apetit, mírně poupraveno

V tomhle počasí se vůbec nedá fotit a podle toho to taky vypadá :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyNJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové rizoto s marinovanou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wyNJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ivetakucera: děkuju moc :-K

Hezky naservírované:-)

Anna Kocikova: díky, určitě vyzkouším, řepu jsem ještě nepekla, zkusím:yes::-K

A všem ostatním díky za zájem, mám radost, když někoho recept zaujme:-K

Nikouši,Ty pokušitelko jedna;-):-))Zase další dobrůtka z Tvé kuchyňky:-*Líbí a moc:-K:-p:yes:
Jen takový můj poznatek,co se týká přípravy červené řepy.Já ji raději peču zabalenou v alobalu.Příjde mi,že je chutnější,než klasicky uvařená:-)

parádní rcp :yes::yes::-K

:yes:

Díky moc všem :-K

To "BUDE" dobré, rebi;-). Nikina:yes:

Frantisek Strouhal 4. 6. 2013 01:29
Jako priloha k masu urcite luxusni:-):yes:

ježíš:-O to bude dooobrýýý:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-)

varilamyskakasicku: díky ;-):-K

Krása, i ty jedna pokušitelko:-K;-):yes:

Tématické fráze:
houbové rizoto apetit, houbové rizoto s červenou řepou, rizoto s houbami a červenou řepou, rizoto apetit, rizoto s cervenou repou a parmazanem, apetit rizoto recept, rizoto arborio, apetitrizoto, hříbkové rizoto apetit, apetit rizoto, houbive rizoto s repou, rizoto s červenou řepou a houbami, rizoto prokladane cervenou repou, italské hříbkové rizoto apetit, rizoto s houbami a s červenou řepou, recept rýže s červenou řepou s parmazánem, vepřová kotleta s marinovanou řepou, houbové risoto s červenou řepou, rizeto s cervenou repou apetit, krémové rizoto s červenou řepou

Suroviny:
rýže arborio, houby, máslo, olej olivový, cibule šalotka, česnek, víno bílé, parmazán, tymián, vývar zeleninový, sůl, pepř, řepa červená, ocet vinný červený, olej olivový, cukr třtinový, sůl, pepř, ocet, olej olivový, parmazán, marináda z řepy

Přidat fotografie receptu