Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky

Jahodová marmeláda je pro mnoho lidí ta nejoblíbenější. Ze sladkých a voňavých jahod doplněných osvěžující chutí limetkové a pomerančové šťávy vytvoříte marmeládu, která je skvělá na palačinkách i na krajíci chleba s máslem.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 9 kusů

9kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 812 kJ /
6 169 kcal
Bílkoviny14,69 g
Tuky6,17 g
Vláknina43,09 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 492,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody očistíme a rozsekáme do hladka. Krok 2: Přidáme želírovací cukr. Krok 3: Vymačkáme šťávu z limetek a pomeranče, vaříme do zhoustnutí asi 5 minut a vyzkoušíme - marmeládu kápneme na talířek a když po několika sekundách zhoustne, je hotovo. Krok 4: Plníme do čistě vymytých skleniček, poté otřeme hrdla, zavíčkujeme a necháme obrácené na víčkách do zchladnutí.

TIP: Oblíbené recepty na jahodový džem

Zveřejněno 5. 6. 2013

Poznámka autorky spagetka

Z tohoto množství bylo naplněno 9 skleniček z přesnídávek a jedna trochu větší.

Lze pro jistotu použít i konzervant.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKrW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WKrW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Veronika.Hrozna:Úplně první letošní džem s limetkou.Udělala jsem malou změnu dala jsem 2 limetky ,1 pomeranč a 720 g želírovacího cukru Dr.Oetker - typ Super/obyčejného ,ne pro DIA/ na 2 kila jahod. Džem je tak dobrý ,že .....
nevím do kdy vydrží,ale moc dlouho to nebude. Dala bych i sto bodu.
Barva nádhera ! :-p:-p:-K:-D:-))
Nemáš v záloze nějakou podobnou vychytávku na rybízový:-?:-?

spagetka: Já nemám pekárnu ani pomalý hrnec,jsem zpátečník ,ale zapřáhnu lepší polovinu a bude to ! Pomalej je dost ! Bude míchat a odpeckovávat ,nakupovat a tak.

Veronika.Hrozna: to jsem moc ráda:-K:-K:yes::yes:. U nás taky budu muset navýšit počet sklenic, protože ony se ztrácej jen tak a prý na nějaký chléb nebo do koláče je toho škoda:-D:-D, nejlépe chutná přímo ze sklenice do ... no do pusinky no.....;-):-)):-))
Holt budem zavářet jak mourovaté. Ještě že máme vydatné pomocníky ať už pekárnu nebo pomalý hrnec, že jo ;-);-);-)

spagetka:Já jdu do něj znovu ,všechno je sežranééé. Tento rok se zavařím a udžemuju k smrti !:-D Rybízový džem došel už na Vánoce!!!:-O

Irule: To jsem ráda, že chutná:-K:-K. K nám dnes jahody nedorazily, přičítám to lijáku. Já dělala z 6 kil, teda netvrdím, že to je laciný, ale fakt dobrounký. Včera s těmi grilovanými jablky to byla mana nebeská.:-p:yes:

:yes: další dávka hotová :-)), celkem už třetí :-p:-p:-p, je skvělá, můžu jen a jen doporučit :-p:-):-K

Majka8: Já také dělala jenom z jedné dávky :-?:-!:-(( To abych ˇpridala další dávku! Ty jahody nejsou levné papání!:-((

spagetka:Taky ještě v Jablonci nemáme,ale ten drobek co mám na zahradě by mně nezachránil:-S musím zítra na trh a budu znovu džemovat,vyzkoušej napůl z broskvema,taky nemá chybu,ten už nemám ani jeden:-//chjo

Majka8: nejsi sama, neb jsem byla na zítřek pověřená dalším nákupem jahod a už snad budou zrát u dcery, jenže ti jsou v horách, tam je to pozdějc

spagetka:Musím holka jedna šikovná ještě sehnat jahody,džem je skoro sněden,jak si kupovanýho nikdo doma nevšimne,tak tento mizí rychlosti blesku:-//cpou ho všude,do jogurtu,míchají si ho se šlehačkou...jenže,až se zima zeptá,co jsem dělala v létě,tak budu hodně smutná:-S

Veronika.Hrozna: veru, děkuju:-K, dnes byl použit na grilovaná jablka a bylo to mňam :-p:-p:yes:

Vyzkoušeno,ochutnáno mohu doporučit ! Přidávám bodík a tvuj recept bude využit každý rok! Barvička jako lusk a chuť naprosto báječná.Dávala jsem želírovací cukr! :-K

spagetka:já vím :-p;-), jahodová u nás frčí :-p:-)). Děkuji za recept :-K

Majka8: děkuju, dobrý nápad :-K:-K:yes::yes::yes:

spagetka:Je hotovo a recept na 1*** všem moc chutná,jsem na chalupě,nemám foťák,škoda...přidala bych foto,měla jsem víc jahod,tak jsem namíchala z broskvičkama,asi půl na půl a taky mňamka:yes::yes::yes:

Irule:Moc děkuji za přidané foto:-K, uvidíš, jak si pochutnáte:-p:yes:

Veronika.Hrozna: Zkusím v pondělí nebo v úterý "vyšpionovat" přesný zdroj;-);-), nakonec mají to jako oficiální stánek, tak nějaké papíry mít musej, ne? Abych pak sama nebyla překvapená:-D:-D:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna 8. 6. 2013 07:38
spagetka:A ja v BA také ješté nic ,tak jak to je ? Vždycky jsou tu první! ;-(!

Děkuju za komentíky:-K:-K a určitě udělejte:yes::yes:
Majka8: ti "naši" z Moravy prý začali sklízet minulý týden. A jsou opravdu krásně červené, šťavnaté. Ono stačí, aby teď pár dní svítilo sluníčko a zas se to rozjede - samozřejmě jen tam, kde to neskončilo pod vodou.

Tak u nás se letos poprvé nasbírala mistička jahod (znojemsko)

Jejda,to je pěkný receptík,tisknu a vyzkouším...jen nevím jak je to s jahodama,všude u silnice prodávají české jahody,ovšem já moc nevěřím,kde by se ta úroda vzala:-//vždyď ani moje švagrová v Českým ráji nic nemá a to je poprvé za spoustu let:-//

:-KLimetka, jahody, pomeranč, čerstvý rohlík, máslo a já :-D:yes::yes::yes:

Jahodovou marmeladu jsem delala minuly tyden, deti ji miluji. Variantu s pomerancem neznam, takze vyzkousim..;-)..diky za inspiraci..:yes::yes:

:yes::yes::-p

spagetka: No, ty jahody letos..nevím, nevím, asi si je koupím, ikdyž to nemá tu chuť. Každopádně, je to něco jiného, takže mne to láká;-)

První, a možná i poslední jahodu v mé zahrádce včera sežral kos... Takže se můžu jenom kochat tou tvojí nádherou...:-((

Ale já jsem z Moravy, a jahody nemám;-(:-O, ani zde zatím nerostou:-O

Veronika.Hrozna: moc děkuju, udělej:-K:-K:-K. Podle mě tam ten konzervant od oetkera nutný není, zatím jsem ho fakt nepotřebovala.Určo záleží na čistotě skleniček, babka i mamka to vyplachovaly vodkou nebo rumem, to mi bohužel do baráku nesmí.
Bacha zbytek v hrníčku, co je na fotce a když já idealista si myslela, že třeba bude na chlebík k snídani, rána nedožil:-O, Já nic, já muzikant, to von :-S:-D:-D:-D:-D:-D, muž to prostě vylízal, se picnu :-D:-D:-D:-D

spagetka: Já tam dám Gelfix 3 v 1 ,stejně se jenom potuluje po špajzu !
Mám tam asi 2 pytlíky a když se mi to nebude zdát přisypu řepný cukr! A basta !:-)Nejduležitější je ta limetka a pomeranč! Mohu jenom říct ,že se na ten džem, dle tvého receptu velmi těším ! :-D

Jahodovou marmeládu mám ze všech nejraději:-* Dělám podobně, akorát bez pomeranče, ale i ten tam určitě pasuje. Včera jsem nahlédla do jahod a bylo mi do pláče, co nezničil déšť a zima, dorazili mravenci;-( Snad nějaké budou. Tobě posílám bod za představu té vůně a chutě:yes::yes:

spagetka::yes::yes:;-)

Irule: za chvilku zjistím, odkud že přesně jsou, oni totiž prodávají hlavně po Moravě, do jablonce je vedly nějaké vztahy (víc jsem nevyzvídala ;-):-D), ty jsi z Olomouce, třeba ti zjistím víc. Opravdu je to kvalita :yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna: veru, ale ten želírovák mohou i tzv"normální" či jak to nazvat:-D:-D:-D. Jinak kdybych to dala normálně teda, tak bych použila ten gelfix 3:1 a jela podle názvu na něm. ale klidně použiji tenhle želírovák, není to chemie. Jo teď mě napadlo, dřív jsem používala i obyčejnou fruktozu, já normální cukr krupici třeba používala naposled někde před 18 lety:-8:-8:-8:-8

spagetka: já jsem z Moravy (Olomouc);-), ale zatím nic moc. Míváme tu samosběr, tak snad co nejdřív vysvitne sluníčko:-) a už to začne. Jahody milujeme v jakémkoliv zpracování :-p, takže na tuto marmeládku už se těším, bude zase jiná, děkuji :yes::-K

spagetka:Tvuj receptík ukládám,a určitě letos využiju. Nemohla by jsi napsat kolik normálního cukru místo dia ,stejné množství jako dia cukr, nebo míň :-?:-?:-? To s tou limetkou a pomerančem je skvělý nápad,mě se vždycky zdál ten muj jahodový džem málo výrazný a proto jsem ho vařila zřídka !:-p

Holky určitě s tímto udělejte, nejenže to zvýrazní chuť jahod, ale hlavně zachová tu nádherně červenou barvičku.:yes::yes::yes:
Irule: k nám už 3.rokem jezděj paní z Moravy, opravdu kvalitní a čerstvý sběr. Letos je kilo za 60,-, dnes ještě budu nakupovat ;-);-)

:-p:-pmňam, doufám, že letos budou jahody. Ale s tímto počasím, nevím, nevím ;-(;-(.
Určitě to vyzkouším, s pomerančem jsem to ještě nedělala :yes::yes::yes:+7

Zajímavé s tím pomerančem a citrónem:-)

Děkuju :-K:-K:-K, Ani, v Kaufu je měli u nás taky, ale to jsem nekupovala, neb to bylo v nepoživatelném stavu. Dnes dojely holky z Moravy, co sem jezděj každoročně a to už je fakt o něčem jiném ;-);-);-):yes::yes::yes:

:-Oůůů,to jsi tady nemohla dát před 14 dny,když v Kaufu vycházelo kilo jahod na 53kč;-):-))
Moc hezká marmeládka,mňam:-p:yes::-K

Krásná marmeládka:yes::yes:

Jéjha:-( a kde sú naše jahody, ak neprestane pršať, pohnijú;-(. No, uvidíme...aspoň sa pozriem tu, červená farba ma fascinuje :-D:yes:

Tématické fráze:
jahodová marmeláda, dia marmeláda recept, marmeláda jahodová dia, želírovací cukr pro diabetiky, jahodová marmeláda recept, dia jahodová marmeláda, jahodová marmeláda s želírovacím cukrem, jahodová marmeláda bez cukru, recept na dia marmeládu, recept jahodová marmeláda, jahodovy dzem pro diabetiky, jak se dělá dia jahodová marmeláda, jak udělat jahodovou marmeládu, jahodova marmelada dia, recept na jahodovou marmeládu, recept na jahodovou marmeládu, jahodový džem pro diabetiky recepty, dia jahodová marmeláda recept, dia marmeláda, jahodová marmeláda s pomerančem

Suroviny:
jahody, cukr želírovací, limetka, pomeranče

Přidat fotografie receptu