Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní

Hodnocení receptu je 5,0 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 789 kJ /
2 818 kcal
Bílkoviny103,81 g
Tuky118,30 g
Vláknina22,38 g
Cholesterol 708 mg
Sodík 2,59 g
Sůl6,49 g
Sacharidy323,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 1. Špenát spaříme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu,nasekáme na velejemno. Z něj a dalších, výše uvedených surovin (krom másla) uhněteme těsto. Krok 2: Množství vody neuvádím záměrně (já použila ani ne 1dcl), záleží na tom, jak mouka bude pít a také, jak moc jste vymačkali vodu ze špenátu. Těsto by mělo být tužší a nemělo by se lepit - asi jako nudlové. Krok 3: Pokud je tuhé moc, přidáme vodu, pokud málo, přidáme mouku. Krok 4: Takto vypracovené těsto dáme na cca 1 hodinu odpočinout do lednice. Krok 5: Rajčata vytáhneme z oleje, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Smícháme s ricottou a fetou, prolisovaným stroužkem česneku a nasekanou bazalkou. Krok 6: Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Krok 7: Těsto z lednice rozdělíme na několik částí a vyválíme tak, aby bylo co nejtenčí. Krok 8: Větší sklenicí vykrajujeme kolečka, která plníme připravenou náplní - doprostřed kolečka dáme necelou lžíci náplně, přehneme a okraje k sobě přitlačíme prsty. Krok 9: Pelmeně vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Krok 10: Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Krok 11: Na pánvi rozehřejeme máslo a pelmeně smažíme dozlatova. Krok 12: V další pánvi nasucho opražíme nadrobno nakrájenou slaninu, když je křupavá, přidáme několik lžic česnekového másla a necháme rozpustit. Krok 13: Pelmeně na talíři přeléváme máslem se slaninou a podáváme.

Zveřejněno 7. 6. 2013

Poznámka autorky Nikina

česnekové máslo: http://www.meggle.cz/Sortiment/Ochucena-masla/Cesn... , samozřejmě můžete použít vlastní.

Samozřejmě vím, co jsou to pelmeně a čím se plní, proto je název v uvozovkách. Toto je takový pokus o fúzi dvou kuchyní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxyV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obří zelené "pelmeně" s úplně jinou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vxyV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Ukrajincik: váš vulgární komentář mažu.

rebeka: pravdu díš, chvíli to halt trvá, ale výsledek mě mile překvapil ;-)

asi trochu pracnější, ale věřím, že výsledek za trochu času a námahy jistě stojí.. krása:-K:-K;-):-):yes::yes:

Jéé, díky všem za milá slůvka! :-K:-K:-K

Nikina, uz te dele pozoruji a musim uznat, ze jsi vazne dobra. Recept vypada bajecne :-p;-):yes:. Urcite vyzkousim tvoji variantu.... Bodik ti posilam uz ted:yes:.

Velmi zajímavé:-):yes:

:yes: Mňam:-*:-p:-K

Velmi zdarila fuze..:yes:;-):-p..to musi byt moc dobre..:-K

Tvůj recept je velmi lákavý prostě úžasný:yes::yes::-p:-p:-p:-p:-p:-p

Děkuji všem :-K:-K:-K

:-p:-p:-p;-):yes:

Mňamky MŇAM:-p:-p:yes:

Moc hezky rozepsaný postup na fajnovou mňaminu:-K:-p:yes:

Jitkas: díky za zkušenosti :yes::yes::yes:

Nikina:to víš, že je udělám a já když si je dělám, tak jich udělám hodně a zamražuju si je bez problému a mám je tak na 3x, pomažu je trochu olejem, proložím mastným papírem a šup do mrazáku, je fakt, že já vykrajuju menší, než máš ty, ale zase ne malý;-)

Tématické fráze:
pelmeně se špenátem, top recepty pelmeně, pelmeně s bramborovou náplní, pelmeně, strojek na pelmene, špenátove pelmeně, recept na pelmeně, jitčiny recepty, pelmeně zamrazit, pelmeně se špenátem, pelmeně se slaninou, recepty-náplň do pelmení, pelmeny se špenátem, pelmeně recept, testo na pelmeně, když vejce zmrznou v lednici, česneková náplň, recepty z obřích těstovin, co je pelmeni, bramborová náplň do pelmení

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, špenát baby, vejce, olej olivový, sůl, voda, máslo, sýr ricotta, sýr feta, rajče sušené v oleji, česnek, bazalka čerstvá, sůl, pepř, máslo česnekové, slanina

Přidat fotografie receptu