Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině

Vepřové maso, nakrájené na plátky a orestované a pánvi, podusíte doměkka se zeleninou. Získáte lahodné maso, které můžete doplnit přílohou z brambor. Společně podávaný pokrm bude skvělým a také sytým obědem.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 830 kJ /
1 154 kcal
Bílkoviny112,82 g
Tuky53,04 g
Vláknina32,51 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 796 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy42,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak maso vyjmeme. Krok 3: Do výpeku dáme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme lehce zhnědnout, pak přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer, nakrájenou petrželovou nať, bazalku a šalvěj a nakonec prolisované stroužky česneku. Zeleninu orestujeme, aby se s bylinkami pěkně rozvoněla. Krok 4: Pak teprve zalijeme horkou vodou, vložíme nazpět maso, mírně podlijeme vodou, osolíme podle potřeby a maso necháme dusit. Pokud je třeba, v průběhu dušení doléváme vodu. Krok 5: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, vsypeme hladkou mouku, necháme ji zasmahnout a podlijeme vodou, důkladně rozmícháme a vaříme minimálně 15 minut. Zredukujeme hustotu buď vydušením tekutiny nebo naopak podlitím do požadované konzistence. Krok 6: Dochutíme solí podle potřeby a vrátíme maso, které necháme prohřát.

TIP: Jaké bylinky používat v kuchyni jako koření - rady a tipy

Zveřejněno 26. 6. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2q5W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2q5W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Dělala jsem před pár dny a bylo to výborné. 😊

:-)<3:yes::yes: pěkný recept a hezké foto :-K

Výborný recept všem nám chutnalo:-)

gillan63: dekuji moc, mam ohromnou radost:-)

Tento recept dělám už asi po 5 a stále se k němu budu vracet, jelikož je to nesmírná dobrota ... Děkuji ivulinko. :-K:-K:yes:

Všichi jsme si mooooc pochutnali. Díky za recept:-K;-)

KetyHu: mám radost a děkuji za komentář:-K

Pěkné a určitě chutné :-p

Mňam, Ivi. To bude dobrota! :-p+

Mňam ;-);-);-):-K

Miluju bylinky! A Ty to máš opět krásné :yes::-K

To musí být náramná dobrota, čerstvé bylinky mají své kouzlo... a ty taky:-) krása;-):-K:yes::yes:

Uloženo, vyzkoušíme :-p:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Ivulinko,dobrá volba surovin na pikantní a voňavou dobrotu:-p:yes::-K

Tématické fráze:
veprove maso dusene na zelenine, vepřové maso na bylinkach, vepřové na bylinkách, dušené vepřové na zelenině, vepřové na zelenině, vepřové plátky na bylinkách, vepřové kousky recept, vepřové kousky, vepřové kousky recepty, dušené maso na bylinkách, vepřový plátek na bylinkách, vepřové na zelenině recept, vepřove maso na kousky, dušené vepřové plátky na bylinkách, vepřové dušené, dušený vepřový plátek, dušené vepřové plátky, dušené vepřové, dušené vepřové maso na zelenině, dušené maso na zelenině top recept

Suroviny:
plecko vepřové, mrkev, celer, nať petrželová, cibule, česnek, šalvěj, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu