Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená pečeně na dvě varianty

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 381 kJ /
2 003 kcal
Bílkoviny101,86 g
Tuky132,94 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 455 mg
Sodík 1,47 g
Sůl3,55 g
Sacharidy65,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého plátku hovězího masa zabalíme klínek slaniny. Zářezy v pečeni plníme plátky hovězího masa, ve kterém je zabalená slanina, plátky cibule a střídavě bobkovým listem, rozmarýnem a tymiánem. Krok 2: Pečeni stáhneme potravinářským provázkem. Okořeníme muškátovým oříškem, mletým pepřem a mírně osolíme. Krok 3: Druhou cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme divoké koření, zeleninu a vše osmažíme. Krok 4: Do zapékací mísy přendáme zeleninu i s kořením. Položíme maso, podlijeme vínem, zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C 60-70 minut. Doba pečení je orientační. Krok 5: Měkké maso vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a chlebem. Krok 6: Druhá varianta:
Z výpeku vyjmeme koření a bobkový list, přelijeme do mísy, rozmixujeme. Rozmixovanou zeleninu dáme do kastrolu, přilijeme smetanu na vaření, necháme provařit a podáváme s knedlíkem.

Zveřejněno 26. 6. 2013

Poznámka autorky suslajda

Obě varianty jsou dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená pečeně na dvě varianty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5w5A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzená pečeně na dvě varianty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5w5A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

vypadá to velmi lahodně:yes::-D

spagetka:Ladi nerozpadlo se bylo to akorát, to hovězí naklepeš ten plátek není velký;-)

To mi taky uniklo, jo podle data je to jasný, kámoš byl na omlazovací kůře :-D:-D:-D, ukládám a prubnu :-p:yes::yes:
Hani, jen mám strach - nerozpadne se mi to uzené po takové době nebo naopak nebude to hovězí tuhé?

Mně to také uteklo, recept je moc zajímavý, :yes::yes:;-)

To mi uteklo, vypadá moc chutně, mňam;-):-p:yes:

Děkuji vyzkoušejte je to opravdu dobrota:-K

:-O:-O To musí být velmi dobré. Rozhodně udělám, asi by to šlo i v pomalém hrnci. Vyzkouším. Báječný nápad:-*:yes::yes:

Páááni,Háááni:-O:-))teda já se uzenému,pokud to jde docela vyhýbám:-Sale u této parády bych vyhýbkou nehýbala:-DMáš to super:-K:-p:yes:

:-O super nápad:yes:

:yes::-pmňam:yes:

Hani,v nadpise máš preklep!

suslajda: díky, už mám jasno;-):-):-K

Super!:yes:

suslajda:dopsala jsem to do receptu:-8:-K

rebeka:Nadi tu slaninu zabalím do plátku hovězího a dám do zářezu v uzeném:-K

Tématické fráze:
uzena pecene s kosti recept, uzená pečeně s kostí, uzená pečeně, uzená pečeně s kostí recepty, uzená pečeně recept, uzená pečeně bez kosti, recept uzená pečeně s kostí, uzena pecene v celku, veprova pečeně, uzené pečeně v zelí, recept uzené bez kosti, pečené uzene se zeleninou, kančí pečeně s kostí, uzené ocásky v pomalém hrnci, pečené uzené, recepty uzená pečeně, uzená pečěně bez kosti maso recepty, uzená pečeně bez kosti videorecepty, recept na uzena pečeně s kostí, uzena hovezi pečeně

Suroviny:
pečeně vepřová uzená, hovězí zadní, slanina uzená, víno červené, koření nové koření, jalovec, pepř celý, bobkový list, rozmarýn čerstvý, tymián, máslo, cibule, mrkev, petržel, celer, šťáva citronová, cukr krystal, sůl, pepř mletý, strouhaný muškátový oříšek, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu