Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spaghetti pomodoro s česnekem, čerstvou bazalkou a parmazánem

Italské těstoviny mají své kouzlo i sílu v jednoduchosti. Ochutnáme spaghetti pomodoro, skvělé letní jídlo, které zasytí a přitom je lehké. Základ tvoří zralá rajčata. Důležité je přidat bazalku a dostatek česneku, aby měl pokrm tu správnou chuť a vůni.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarbaraP BarbaraP

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 227 kJ /
771 kcal
Bílkoviny27,55 g
Tuky4,57 g
Vláknina21,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 35 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy145,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším množství vroucí osolené vody uvaříme špagety dle návodu na obalu. Krok 2: Potom je scedíme a necháme okapat. Krok 3: Na olivovém oleji dozlatova orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme na půlky nakrájená cherry rajčata, osolíme a přidáme špetku chilli. Krok 4: Rajčata chvíli dusíme, dokud lehce nezměknou a nepustí šťávu. Krok 5: Můžeme přidat trochu vody, omáčka by měla být spíše "mokrá", rozhodně ne "suchá". Krok 6: Vmícháme uvařené špagety, pepř a úplně nakonec čerstvou nasekanou bazalku. Krok 7: Na talíři nakonec těstoviny posypeme strouhaným parmezánem.

TIP: Co dobrého připravit z rajčat

Zveřejněno 27. 6. 2013

Poznámka autorky BarbaraP

Jídlo je naprosto jednoduché, nepřekombinované, ale chuťově opravdu vynikající a proto ho mám tolik ráda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti pomodoro s česnekem, čerstvou bazalkou a parmazánem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpvk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spaghetti pomodoro s česnekem, čerstvou bazalkou a parmazánem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qpvk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Naprosto vynikající! Děláváme už pravidelně, protože je všichni doma milujeme<3

Velice dobré, rychlé a lehké jídlo.:yes:

Marie Švarcová 26. 1. 2017 20:02
:yes: v jednoduchosti je nejen krása ale i chuť <3

Moc dobry, kvuli klukovy jsem nedaval chilli ale pouzil jsem jedno baleni spaget, 700g rajcat, 6 strouzku cesneku,olivovy olej,sul,bazalku a lzicku cukru. Pochutnali jsme si. Davam 5hvezd.

Byly výborné, ikdyž jsem neměla parmazán ;-(;-( :yes::yes::-p:-K

frujko: díky, i u Zdeňka jsem se nechala trochu inspirovat, co se znalostí italské kuchyně týče :-) Ital to sice není, ale o jejich kuchyní ví víc než dost, svatá pravda ;-) A musím mu dát za pravdu také to, že tohle je nejlepší jídlo, co kdy někdo mohl vymyslet ;-)

zde to máme i s obrázky (od 1:30) ;-) http://www.youtube.com/watch?v=O_luuCWCvYo

BarbaraP: Ja ho tez nechavam. Ten cely rozmackly cesnek ma tu vyhodu, ze tak rychle nezcerna. Pred pridanim rajcat, ho zmacknu znovu vidlickou, potom je jeste lepe citit. Pravda je, ze v Italii ho vyndavaji, hlavne v restauracich, neb ne vsem voni. Doma si ho upravuje kazdy podle chuti. Doufam, ze ti tu nebude psat dalsi "Jitkas" divne hlasky. Kdyby ano, nejsem to ja.

Všem moc děkuji za hezké komentáře a rady :-K:-K

Jitkas: Díky za tipy, musím přiznat, že jsem do podlila opravdu vodou ze špaget, takže jsem ráda, že jsem to dobře trefila :-8 O tom česneku jsem také slyšela, že se mačká dlaní, také jsem koukala na nějaký díl se Zdeňkem Pohlreichem, kde vařil pastu a říkal, že je dobré si česnekem to jídlo ovonět, ale pak jej z pánve sundat, což nechápu, já totiž orestovaný česnek v pastě miluju :-8

Jitkas: Díky za tip, hned k ní mrknu.:-K

zol.keskes. 28. 6. 2013 02:09
Barbarelo,to neni zadny zazrak. Koukal jsem na vase recepty a vy dokazete vice:-):no:

Jediny expert pres bagety je zde cathleen, velikan v oboru, vlastne diky ni (hledala jsem jak na kvaskovy chleb), jsem nasla Toprecepty!!! Tak se podivej na jeji bagety, fantasie a perfeknost sama, proste pani Pekarka.

Hned přidávám do oblíbených, úplně cítím tu vůni!!! Miluju jednoduchá jídla, vždyť v jednoduchosti je krása- a chuť taky!!!

Jitko, děkuji za tipy, jak to udělat ještě o vlásek lepší. Chci se zeptat, nemáte nějaký recept na domácí česnekové bagetky s parmazánem? Tady je prodávají v jedné pizzérii, když jdu kolem, tak mě ta vůně přímo vtáhne a nikdy neodolám. Kdybych si jich tak mohla napéct doma plný plech, jistě by to ocenili všichni :-*

Máš ode mne zasloužený bod, tohle je jídlo podle mého gusta :-p:yes:

Tak tomu rikam Spaghetti,vyborne,yumm,yumm :-K:yes::-p

Tématické fráze:
špagety pomodoro, špagety pomodoro pohlreich, špagety s parmazánem, těstoviny pomodoro pohlreich, špagety pomodoro podle pohlreicha, spagety s cesnekem a bazalkou, recepty s parmazánem, pomodoro omáčka, špagety al pomodoro, testoviny s parmazanem, italské špagety s rajčaty a bazalkou, těstoviny s parmazánem pohlreich, špagety s rajčaty a česnekem, špagety s parmazánem recept, spagety ala pomodoro, špageti pomodoro, testoviny pomodoro, omáčka pomodoro, těstoviny s parmazánem pohlreicha, těstoviny s parmazánem pohlreicha

Suroviny:
těstoviny špagety, rajče cherry, česnek, bazalka čerstvá, chilli, pepř mletý, sůl, olej olivový, parmazán

Přidat fotografie receptu