Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové sabdží

Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými kořením, čímž vytváří bohatou a vyváženou chuť

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 699 kJ /
406 kcal
Bílkoviny10,56 g
Tuky7,00 g
Vláknina24,04 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 100 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy65,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Krok 2: Jako první zeleninu přidáme nakrájené zelí a brambory. Podlijeme malinko vodou, osolíme. Krok 3: Postupně přidáváme ostatní suroviny, fazolky, cuketu. Podléváme pouze tak, abychom neměli směs příliš řídkou a vodnatou.

TIP: Jak restovat zeleninu - rady a tipy

Zveřejněno 2. 7. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Sabdží je indická směs dušené zeleniny, bramor a koření. Můžete použít jakoukoliv zeleninu, dobrý je květák, kedluben, mrkev ... Prostě, co kdo rád.

Do podobných přidávám další recepty.

Podáváme s rýží, ale lze i jako samostatný pokrm, jídlo je syté díky bramborům dost.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjEv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninové sabdží

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kjEv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Da se do toho pouzit i okra?

sarka67: Určitě. Čerstvá? Pokud ano, tak ji orestujte nejprve zvlášť, ať není příliš šlemovitá

+8 a ukladám:-) všetky ingrediencie okrem tých šampiňónov máme už v záhrade,tak musím vyskúšať,vyzerá to úžasne :-p:yes:

:yes:

rebeka: nestíhaš, ja viem...ja mám kotol plnenej papriky a pečenú papriku. Možno to nezjeme ani zajtra.:-D

magdalenka: co:-?:-? zítřejší denní 12tka:-// a navíc... mám ještě kaňoura, hééč:-D:-D:-D

rebeka:a čo ti bráni??? Mne nič, zajtra by som mohla prubnúť...:-))

vypadá to skvěle:yes::yes: ale nemysli si, že to jdu hned dělat:-//:-D:-D:-D;-):yes::yes:

Moc báječná zelenina:-p:-K:yes:

Krása nesmírná :yes::yes::-p:-p:-K

Jůů,Andri,to je krásná barevná a šťavnatá dobrůtka:-KJá bych si rozhodně pochutnala:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
sabdží, sabdží recept, zeleninové recepty, sabží, indicke sabdzi, zeleninove sabži, recept sabdzi, zeleninové sabdži s rýží, šábždí, subdżí, sabži recept, recept na sabdži, sabadži, sabadži, indické zeleninové sabdží, sabdží s rýží, co je sabdzi, sadbží, sabži s rýží, sabdží z brambor a zeleniny

Suroviny:
cuketa, brambory, žampióny, fazolky zelené, zelí bílé hlávkové, cibule, česnek, rajče, koření kari, koriandr sušený, římský kmín mletý, paprika sušená sladká, chilli, hořčice, olej

Přidat fotografie receptu