Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákový mozeček

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 982 kJ /
474 kcal
Bílkoviny36,20 g
Tuky30,82 g
Vláknina5,87 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 407 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy11,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a vaříme 15min v páře. Hotový květák vidličkou nebo mačkadlem na bramborovou kaši rozmačkáme na menší kousky, ale ne na kaši. Krok 2: Na pánvi si orestujeme cibuli (na sucho nebo s pár kapkami oleje), přidáme květák a zalijeme rozkvedlanými vejci. Krok 3: Za stálého míchání necháme vejce srazit a odstavíme. Dokořeníme nadrceným kmínem a fenyklem, opepříme. Mozeček jíme nejčastěji s uvařeným bramborem, ale už jsem ochutnala i kombinace s bramborovými noky a byla vynikající.

Zveřejněno 4. 7. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový mozeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WK3o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákový mozeček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WK3o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Ten květák mně dostal,jdu vypucovat lednici...a to jsem večeřela,proč já husa sem lezu pozdě v noci:-//

Květák miluju obalovaný,ovšem obalování o hodně méně,přímo tuto práci nenávidím....za recept děkuji,tisknu a určitě uvařím:yes::yes::yes: Bodík letíííí:-D

DlabemeZdrave: bez oleje prostě opražíš a upozorníš na dobu, jen malinko, 2 minutky ;-);-)
ano kmín je proti nadýmání i proti pálení žáhy, to věděly už naše babky - viz moderní odkaz, tedy internet http://www.celostnimedicina.cz/kmin-korenny-carum-...

DlabemeZdrave: Andrejka má pravdu, nasucho :yes:;-) Restovanie na sucho neexistuje :-p

DlabemeZdrave:Já bych tam dopsala jenom na sucho, co jinak vymýšlet;-) Jinak je to myslím opražit na sucho.

Po Vašem mi chutná 4. 7. 2013 12:23
DlabemeZdrave: Restování nasucho a máte to. Prďte na slovíčkaření ,-)

1974andrea: Já ji udělala nasucho. Ale když jsem teď koukala na netu po významu slova restovat, tak je to na malém množství tuku. Já mám slovo restování pod významem na malém množství tuku nebo bez něj tzn, nasucho. Jak se tedy správně odborně nazývá proces úplně bez oleje?

Porada: Kmín nadýmá? No tak to ani omylem, kmín je odjakživa starým lékem proti nadýmání, křečím trávicího traktu apod :) Takže spolu s fenyklem působí velmi dobře proti nadýmavosti květáku :yes:

:yes::yes::yes::yes:

Ale květák sám podporuje nadýmání a kmín také, tak ten fenykl to nemá šanci vyhrát.:-):-))Jinak dobrý.:yes:

DlabemeZdrave:A na čem teda orestujeme tu cibuli? Na oleji?

tejaja: Přesně, jak praví spagetka - semínka kvůli nadýmání :yes:

jarda Kadic: Máslo dává moje maminka a musím říct, že jsem se bála, ale i bez másla je to mňamka :yes:

Semínek není nikdy dost a fenykl zabrání nadýmání, beru šéfe tento nápad ;-);-):-p:yes:

Robíme rovnako, len nepridávame semienka. Ale nezaškodí ich tam pridať :-D;-):yes:

Tématické fráze:
květákový mozeček s vejci recept, vynikající květákový mozeček, květákový mozeček, květákový mozeček s vejci, nadýmá kmín, květák a nadýmání, nadýmání po květáku, kvetak nadymani, květák nadýmá, nadýmá květák, kmín nadýmá, nadýmá květák, květákové recepty mozeček, nadymani kvetak, vejce nadymani, jak uvařit květák proti nadýmání?, nadýmání květák, restování význam, kmín proti nadýmání, nadima kmin

Suroviny:
květák, cibule, vejce, semínka fenyklová, kmín celý, pepř

Přidat fotografie receptu