Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Norské vejce

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Středně náročný

Suroviny

Porce: 3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 043 kJ /
488 kcal
Bílkoviny46,88 g
Tuky30,54 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 832 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,63 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit. Krok 2: Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Krok 3: Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.

TIP: Jak jednoduše oloupat vejce natvrdo

Zveřejněno 10. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Norské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkOO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Norské vejce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mkOO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

paráda veliká, dám ti bodíka:-K;-):-):yes::yes:

Moc hezky sis pohrál;-)Mě by chutnalo:-p:yes::-K

Nic nového pod sluncem....Takových receptů norské, české, čínské a jakékoliv vejce mohu nasekat a přidat příslušný národní produkt k vejci, že jo !:-//

to vypadá super

Jo ruské vejce, ale je to šuma fuk, jaký vejce, neb dycky dobréééééé:yes::yes::yes::yes::yes:

Jasný bodík:yes:,po přečtení receptu,jsem dostala hlad:-// a právě jsem spráskala 2 chlebíky s rajčátkem ze zahrádky,slibuji,že už nikdy v noci neotevřu nové recepty,doženou mně vždy k vyplenění lednice,přesto dík,určitě vyzkouším:-p...proč mně nové recepty chodí tak pozdě,nešlo by to po obědě:-D:-D:-D

Fakt pěkné.
:yes:

:yes:jako Eliza..taky bych se nechala obsloužit:-D:-D

Takové věci mám ráda, nejraději, když mi někdo naservíruje, protože sama se při přípravě tak přetláskám, že potom už nejím...;-):-D +:yes:

Dala bych si s chutí :yes::yes::-p;-):-K

Chcela som dopísať, že až na toho lososa:-D Takže či nórske či ruské, je to fajn :yes:;-)

Úžasné dala bych si:-p:-p

U nás sa tomu vždy hovorilo Ruské vajce ;-)

Mám ráda ruské a dala bych si i norské vejce;-). Dobrota:-p:yes:

Tématické fráze:
norské recepty, recepty norske kuchyně, norská kuchyně recepty, norský dort, jak ředit majonézu, vejce v láku, norská kuchyně, recepty na vejce, recepty z norské kuchyně, ruské vejce, norské kuličky, norské brambory, norský národní dort, dip na ruské na vejce, norske jogurty, norský uzený losos recepty, norský uzený losos - recepty, sterilovana vejce, recept vejce losos, recept norske kuchyně

Suroviny:
brambory, okurky sterilované, cibule, mrkev, celer, hrášek sterilovaný, salám gothaj, sůl, pepř, omáčka worcesterová, majonéza, lák okurkový, kapie sterilovaná, vejce, okurka salátová, paprika čerstvá zelená, cibulka jarní, jogurt, kopr, losos uzený, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu