Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 043 kJ / 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,88 g |
Tuky | 30,54 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 832 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.
Krok 2: Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
Krok 3: Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.
Zveřejněno 10. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Norské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkOO
Moje poznámka
Norské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkOO
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
norské recepty,
recepty norske kuchyně,
norská kuchyně recepty,
norský dort,
jak ředit majonézu,
vejce v láku,
norská kuchyně,
recepty na vejce,
recepty z norské kuchyně,
ruské vejce,
norské kuličky,
norské brambory,
norský národní dort,
dip na ruské na vejce,
norske jogurty,
norský uzený losos recepty,
norský uzený losos - recepty,
sterilovana vejce,
recept vejce losos,
recept norske kuchyně
Suroviny:
brambory,
okurky sterilované,
cibule,
mrkev,
celer,
hrášek sterilovaný,
salám gothaj,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
majonéza,
lák okurkový,
kapie sterilovaná,
vejce,
okurka salátová,
paprika čerstvá zelená,
cibulka jarní,
jogurt,
kopr,
losos uzený,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (16)