Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda s vejci

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 835 kJ /
678 kcal
Bílkoviny23,24 g
Tuky59,00 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 556 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy12,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek masa dobře naklepeme, osolíme, opepříme a polovinu plátku potřeme hořčicí. Krok 2: Z vajec a nezbytného množství oleje připravíme míchaná vajíčka. Krok 3: Na potřený plát masa dáme plátek šunky, který potřeme míchanými vejci. Na ně dáme mrkev, okurku a potřeme zbylými vejci. Krok 4: Roládu zatočíme a zpevníme nití. Krok 5: Pokud nám někde vytéká hořčice, nebo vejce, tak to nevadí, ochutí to šťávu. Krok 6: Pro rychlejší přípravu použijeme tlakový hrnec. Krok 7: V tlakovém hrnci opět na nezbytném množství oleje usmažíme oloupanou a nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění a na ní orestujeme roládu ze všech stran. Krok 8: Podlijeme vodou a dusíme do měkka - asi 30 minut. Krok 9: Poté roládu vyjmeme a šťávu zahustíme tmavou hotovou jíškou, která vytvoří pěknější barvu šťávy, než hladká mouka. Krok 10: Než se šťáva provaří, tak odstraníme niť z rolády a nakrájíme jí na plátky. Podáváme s vařenou rýží.

Zveřejněno 18. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGQz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PGQz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Martina: Já si tady pod pojmem “ smažit “ představují restovat.To je vše.Proč by to v papiňáku nešlo:-?

Martina: Pokud myslíte vajíčka, o těch autorka ale nepíše, že je smažila v tlakáči, ty určitě smažila vedle. Jinak píše, že si v tlakáči restuje cibuli, na ní roládu, kterou pak dusí v tlakáči. A tlakový hrnec znamená rychlejší přípravu. Příště pozorněji číst;-);-)

Smažit v tlakovém hrnci, tak to slyším poprvé. Přečtěte si také někdy návod ženy...

JanaB1:;-):yes:Jani,ta poznámka byla spíše k vůli začátečníkům:-)Já už v papiňáku vařím nějaký ten pátek,tak mám přehled:-))

Anna Kocikova:Maso na rolády si krájím sama a krájím slabší plát, který se snažím ještě hodně rozklepat. Silnější plát masa také dusím déle. ;-)

Jani,mít tak tu okurčičku na dva menší kousky a od sebe,tak ta krásná roláda na řezu vypadá,jako smějící se smajlík;-):-D
Máš ji moc hezkou:-p:yes::-K(jen já v ji v papiňáku dělám o trošku dýl-asi natrefím vždy na nějaké starší"hovado":-D)

Krásný receptík:yes:

usměvavá roládka se mi taky moc líbí:yes::-D

Teda u vás to hovězí jede:-D. Vypadá to dobře;-):yes:

vypadá to hezky, barevně, dokonce se mi zdá, že se to na mě usmívá:-D:-D;-):yes::yes::yes:

JanaB1: díky Jani;-)

varilamyskakasicku: Asi necelých 30 dkg, nevážila jsem to. Maso na rolády vždy dobře rozklepu a vleze mi víc náplně.;-)

Jani, roládka vypadá moc pěkně, kolik jsi měla asi tak toho masa na váhu ?;-):yes:

Tématické fráze:
hovězí roláda, hovězí roláda recept, roláda z hovězího masa, hovězí roláda recepty, recept na hovezi roladu, hovezi rolady, recept hovězí roláda, hovezi rolady recept, hovězí roláda s rýží, recepty hovězí roláda, recepty hovězí maso roláda, rolády z hovězího masa, roláda s vejci, recepty na hovezi roladu, hovězí s vejcem, hovězí roláda s vejcem, jak rozklepat maso na roládu, hovězí maso na roládu, recepty hovezi rolady, hovezirolada

Suroviny:
maso hovězí, vejce, olej slunečnicový, sůl, pepř mletý, mrkev, cibule, hořčice plnotučná, šunka, okurky sterilované, jíška

Přidat fotografie receptu