Makovec bez mletí máku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 27 028 kJ / 6 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,06 g |
Tuky | 324,87 g |
Vláknina | 61,00 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 720,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo má rád, může makovec proříznout a namazat ještě marmeládou.
Zdroj: recept mám od své sestry Dáši a ta ho má od své bývalé spolužačky, kde vznikl tudíž nevím.
V každém případě makovec stojí zato.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 2. 2018 21:35
zizala: Jarko, ale dobrý nápad...
7. 2. 2018 11:42
zizala: nojo, taky tak -- to je jak o tom Daliborovi a houslích, že?
7. 2. 2018 07:51
Já si, protože nejsem moc šikovná, nakrájím z korpusu pruhy a ty snadněji prokrojím a namažu. Pak už jen krájím porce.
6. 2. 2018 23:43
casino: dá se (blbě) nití jako dort a nebo marmeládu trošku naředit (třeba rumem), korpusy probodat vidličkou či špejlí ... no, nějak zaimprovizovat
6. 2. 2018 23:33
hosta:
Jj, máte pravdu - prokluzuje. Jako byste měla před sebou ten můj produkt Pekl jsem na zítra a jsem žádostiv, zda se to bude při krájení rozjíždět.
Možná právě proto se makovec určený k prokrojení peče v pekáči a ne na plechu. Nebo snad dokážete pěkně prokrojit třícentimetrový plát co je přes celý plech? Tak dlouhou "šavli" nemám No, možná by to šlo strunou..., ale nemám to odzkoušeno a o úspěšnosti pochybuji
Jj, máte pravdu - prokluzuje. Jako byste měla před sebou ten můj produkt Pekl jsem na zítra a jsem žádostiv, zda se to bude při krájení rozjíždět.
Možná právě proto se makovec určený k prokrojení peče v pekáči a ne na plechu. Nebo snad dokážete pěkně prokrojit třícentimetrový plát co je přes celý plech? Tak dlouhou "šavli" nemám No, možná by to šlo strunou..., ale nemám to odzkoušeno a o úspěšnosti pochybuji
6. 2. 2018 23:06
casino: u některých moučníků to rozdíl trochu je, protože prokrojené vyšší těsto je vláčnější, poreznější a lépe vsákne marmeládu či krém. Upečený povrch bývá pevnější, sušší a občas ty dvě "vrstvy" spojené náplní prokluzují
6. 2. 2018 22:17
A co sůůůl? Chybí sůůůl!
Jana:
Toto tady je patrně už výsledek lidové tvořivosti... vč. namáčení máku
***
Čert ví, kolik to je "1 hrneček"
Použil jsem klasickou míru: 1 hrnek = 250ml a těsta bylo na dva plechy 36x32cm (bez skořicový cukr, čokoládový pudink, lžíce kakaa, lžíce skořice, rozinky, čokoládová poleva)
Pekl jsem současně oba plechy při 175°C HV, 15 minut
Po složení plátů na sebe byl marmeládou promazaný makovec 3 cm silný
No, než PROkrajovat jeden silnější plát je pohodlnější spojit marmeládou dva tenčí pláty
Ááá nééébo každý tenký plát PŘEkrojit napůl a složit půlky na sebe, že
Jana:
Toto tady je patrně už výsledek lidové tvořivosti... vč. namáčení máku
***
Čert ví, kolik to je "1 hrneček"
Použil jsem klasickou míru: 1 hrnek = 250ml a těsta bylo na dva plechy 36x32cm (bez skořicový cukr, čokoládový pudink, lžíce kakaa, lžíce skořice, rozinky, čokoládová poleva)
Pekl jsem současně oba plechy při 175°C HV, 15 minut
Po složení plátů na sebe byl marmeládou promazaný makovec 3 cm silný
No, než PROkrajovat jeden silnější plát je pohodlnější spojit marmeládou dva tenčí pláty
Ááá nééébo každý tenký plát PŘEkrojit napůl a složit půlky na sebe, že
11. 3. 2010 08:45
Tak sem včera tenhle moučník zkoušela Bála sem se jaký to bude s tím nemletým mákem, ale je fakt moc dobrý a i když je tam kakao, tak ten mák cítit je A navrch sem ho polila polevou (100g rozpuštěného nebo měkkého másla, 100g cukru moučka, 1 lžíce kakaa, 1 zloutek, 2 lžíce rumu) To sem si ráno pochutnala
28. 4. 2009 23:46
Makovec jsem vyzkoušela, ale s přítelem jsme se dohodli, že se tam moc nehodí kakao, protože mák už tam téměř není cítit. Nerada kritizuji, ale toto je náš názor.
29. 3. 2009 11:29
Pipre, u nás je velmi oblíbený, je opravdu moc chutný a v receptu i píšu, že kdo chce, může promazat marmeládou a nejlepší je rybízová. Citronová poleva je taky bezvadná, ta čokoládová dodá tomu makovci úplně dortíkovou chuť. Vůbec se nedivím, že si tvoje děti na něm pochutnávají....
28. 3. 2009 22:51
Také jsem kdysi párkrát podobný pekla bez mletí máku, ale i s mletým mákem. Makovec děti milují, jen jsem dávala nahoru citronovou polevu. Někdy i marmeládu dovnitř.
25. 3. 2009 19:12
MOC JSEM SE TĚŠILA NA MAKOVEC BEZ MLETÍ MAKU ,ALE BYLA JSEM SKLAMANÁ . MEZI ZUBY TO KŘOUPALO JAKO PÍSEK .....
SUPER RECEPT DOPORUČUJI
SUPER RECEPT DOPORUČUJI
23. 3. 2009 19:11
Když jsem sem recept zadávala byl bohužel bez fotky, protože než jsem makovec stačila vyfotit, byl sežránŠpagetka byla pohotová a fotky dala brzy, tak já dávám dnes s odstupem času. Musím si to pochválit, je moc dobrý a dobře schovaný, aby jsme měli zítra našim přátelům mohli dát tuhle jejich oblíbenou mňamku.
23. 3. 2009 11:43
Měsíc uplynul od minulého pečení a už jdu na něj opět- vyžádala si ho návštěva, která zítra přijde, tak není co řešit že
27. 2. 2009 11:37
Jdu na nějdala jsem vybrat jestli perník, nebo makovec a ten zvítězilJenže mám předzvěst, že na ten perník stejně dojde- v neděli přijede návštěva
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 27 minutami
Spaghetti alla Carbonara
tomekat uvařil před 29 minutami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Nat_Nemcova uvařila před 37 minutami
Grilované makrely
mkab uvařil před 57 minutami
Jahodové řezy
Soninka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 2 hodinami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 2 hodinami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 2 hodinami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak skladovat a zpracovat maliny? Pochutnáte si na nich i v zimě. V mrazničce vydrží až 8 měsíců
Pět znamení horoskopu, která vyšvihnou nejlepší guláš: Panny překvapí chalupářským se špekáčky, Štíři připraví ostrý mexický
Další recepty
Tématické fráze: makovec z mletého máku makovec z celého máku makovec recept nejlepší makovec mletý mák makovec z nemletého maku recepty z mletého máku makovec mák mletý mletý mák recepty recept makovec z celeho maku makovec z celeho maku recept jak uvařit mletý mák mák makovec s nemletým makem jak uvařit mak mák recepty recept na makovec recept na makovec z celeho maku makovec celý mák
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, mák, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr skořice, pudink čokoládový, kakao, skořice, rozinky, poleva čokoládová
Makovec bez mletí máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpkY
37 názorů