Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec bez mletí máku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 028 kJ /
6 460 kcal
Bílkoviny133,06 g
Tuky324,87 g
Vláknina61,00 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 564 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy720,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celý mák si namočíme na 1 hodinu do mléka. Žloutky našleháme spolu s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vlijeme mák s mlékem, dále skořicový cukr, skořici, kakao, pudinkový prášek a rozinky. Všechno promícháme v těsto. Krok 2: Uděláme sníh ze 2 bílků a zapracujeme do těsta. Těsto nalijeme na vyšší plech, pečeme tak 45 minut na 170°C. Po upečení potřeme čokoládovou polevou.

Zveřejněno 17. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Kdo má rád, může makovec proříznout a namazat ještě marmeládou.

Zdroj: recept mám od své sestry Dáši a ta ho má od své bývalé spolužačky, kde vznikl tudíž nevím.

V každém případě makovec stojí zato.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec bez mletí máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpkY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec bez mletí máku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpkY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Já si, protože nejsem moc šikovná, nakrájím z korpusu pruhy a ty snadněji prokrojím a namažu. Pak už jen krájím porce.

zizala: Jarko, ale dobrý nápad...;-)

Zobrazit starší odpověď

Tak sem včera tenhle moučník zkoušela :-8 Bála sem se jaký to bude s tím nemletým mákem, ale je fakt moc dobrý a i když je tam kakao, tak ten mák cítit je ;-) A navrch sem ho polila polevou (100g rozpuštěného nebo měkkého másla, 100g cukru moučka, 1 lžíce kakaa, 1 zloutek, 2 lžíce rumu) :-8 To sem si ráno pochutnala :-K

Makovec jsem vyzkoušela, ale s přítelem jsme se dohodli, že se tam moc nehodí kakao, protože mák už tam téměř není cítit. Nerada kritizuji, ale toto je náš názor.:-O

casino: dá se (blbě) nití jako dort a nebo marmeládu trošku naředit (třeba rumem), korpusy probodat vidličkou či špejlí ... no, nějak zaimprovizovat;-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Pipre, u nás je velmi oblíbený, je opravdu moc chutný a v receptu i píšu, že kdo chce, může promazat marmeládou a nejlepší je rybízová. Citronová poleva je taky bezvadná, ta čokoládová dodá tomu makovci úplně dortíkovou chuť. Vůbec se nedivím, že si tvoje děti na něm pochutnávají....:-p:-);-)

Také jsem kdysi párkrát podobný pekla bez mletí máku, ale i s mletým mákem. Makovec děti milují, jen jsem dávala nahoru citronovou polevu. Někdy i marmeládu dovnitř.

MOC JSEM SE TĚŠILA NA MAKOVEC BEZ MLETÍ MAKU ,ALE BYLA JSEM SKLAMANÁ . MEZI ZUBY TO KŘOUPALO JAKO PÍSEK .....

SUPER RECEPT DOPORUČUJI :-!:-//

Když jsem sem recept zadávala byl bohužel bez fotky, protože než jsem makovec stačila vyfotit, byl sežrán:-D:-!Špagetka byla pohotová a fotky dala brzy, tak já dávám dnes s odstupem času. Musím si to pochválit, je moc dobrý a dobře schovaný, aby jsme měli zítra našim přátelům mohli dát tuhle jejich oblíbenou mňamku.:-p;-):yes:

Měsíc uplynul od minulého pečení a už jdu na něj opět- vyžádala si ho návštěva, která zítra přijde, tak není co řešit že:-?:-p:yes:

Jdu na něj:-!dala jsem vybrat jestli perník, nebo makovec a ten zvítězil:-pJenže mám předzvěst, že na ten perník stejně dojde- v neděli přijede návštěva;-):-D

Hrinko, můžeš vyzkoušet i tento bez mletí máku. Je opravdu suprovej, nadýchanej, no prostě....:-p;-)

makovec je výbornej :yes:, sice mi ještě nezaschla poleva, ale já už se nemohla dočkat. Jojo, malá je takovej šotek a to jsem si u syna myslela, že už nemůže být nic horšího :-)):-)) a že mi to druhý potomek vynahradí, ale je to dobře, je tu alespoň veselo a bude na co vzpomínat.

Marti, to sis užila asi tak jako já, když mi pomáhají pidilidi:-O- malá je taky takovej šotek co? Víš jak ten makovec bude chutnat výborně s takovou pomocnicí?:yes:

Marti, tutově si pochutnáte ;-), já osobně si myslím že tak až velký rozdíl to nebude - možná víc "makovější"? - výraznější, ale určitě ne chuťově horší ;-), jinak s tou cenou s tebou souhlasím, já ho kupovala na vánočních trzích a za kilo chtěli jen 120,-. Taky bych ho nekoupila za tu tvoji cenu :yes:

tak makovec jsem právě vytáhla z trouby, nádherně voní :-), jen jsem musela udělat malinkou změnu a dát mák mletý :-D, lekla jsem se totiž, když jsem zjistila, kolik chtějí v samošce za celý mák, nevím, třeba je to normální cena, dlouho jsem ho teď nekupovala, ale zdálo se mi za 350 g celýho máku 63 Kč fakt hodně :-O. Taky mi možná bude v buchtě něco chybět nebo naopak přebývat, nevím, jelikož péct s dcerou byla dnes opravdu zábava, prvně mi roztrhla sáček s mákem a rozsypala část po podlaze (nevytřené jak jinak :-)) ), pak ve chvilce kdy jsem se pro jistotu odběhla podívat na recept mi rozpatlala těsto po lince a na závěr jsem uprostřed pečení zjistila, že mi teplotu přetočila na 220, tudíž mi makovec rychle naběhl a trochu popraskal. Nenechá nic na pokoji to šídlo moje :-)):-))

teda, fotky mě nalákaly, musím ho brzy vyzkoušet, takhle nikdy nezhubnu ;-(:-D

Tématické fráze:
makovec z mletého máku, makovec z celého máku, makovec recept, nejlepší makovec, mletý mák, makovec z nemletého maku, recepty z mletého máku, makovec, mák mletý, mletý mák recepty, recept makovec z celeho maku, makovec z celeho maku recept, jak uvařit mletý mák, mák, makovec s nemletým makem, jak uvařit mak, mák recepty, recept na makovec, recept na makovec z celeho maku, makovec celý mák

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, mák, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva, cukr skořice, pudink čokoládový, kakao, skořice, rozinky, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu