Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na smetaně v papiňáku (tlakovém hrnci)

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 332 kJ /
1 991 kcal
Bílkoviny160,28 g
Tuky128,54 g
Vláknina29,95 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 2,59 g
Sůl6,13 g
Sacharidy34,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Zeleninu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, nebo nakrájíme na větší kousky. Krok 3: Koření pro pozdější snadné vyjmutí zavážeme do kousku gázy, nebo plátýnka. Pokud máme vajíčko na luhování sypaného čaje, můžeme koření uzavřít do něj. Krok 4: V papiňáku necháme nakrájený špek pustit tuk. Přibližně po 2 minutách přidáme cibuli a vše za stálého míchání restujeme 4 minuty. Krok 5: Přidáme celý kus plecka a zprudka ze všech stran opečeme. Krok 6: Maso na chvíli z hrnce vyjmeme, do výpeku dáme nastrouhanou zeleninu a opět za stálého míchání zhruba 5 minut restujeme. Krok 7: Poté přidáme 400 Krok 8: ml horké vody, připravené koření, opečené maso a trochu soli. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 30 minut. Krok 9: Poté hrnec ochladíme, otevřeme, vyjmeme měkké maso a sáček s kořením. Krok 10: V mléce si rozmícháme hladkou mouku, obsah hrnce přivedeme k varu, plamen dáme na minimum a přilijeme rozmíchanou mouku. Krok 11: Přidáme smetanu a necháme 10 minut za občasného promíchání provařit. Krok 12: Po provaření vše ponorným mixerem rozmixujeme, nebo propasírujeme přes hustý cedník na hladkou omáčku. Dle chuti okyselíme, přidáme cukr a podle potřeby přisolíme. Krok 13: Omáčku ještě minutu provaříme. Krok 14: Maso nakrájíme na plátky a necháme prohřát buď přímo v omáčce, nebo v kastrolu na pařáku na ohřívání knedlíků. Krok 15: Podáváme s houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 2. 9. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Podobně můžete také připravit i z masa hovězího, nebo kuřecího, jen doba dušení bude u hovězího cca o 25minut delší. U drůběže, pokud bude na plátky, nebo kostičky postačí dusit 15minut.

Budeme-li chtít omáčku“červenější“přidáme o 1-2 mrkve navíc. Ale opatrně, aby nám v závěru nevzniklo mrkvové pyré:-)I když ta výsledná chuť také není k zahození:-)

Recepty na knedlíky najdete zde na stránkách, když si do vyhledavače zadáte houskový knedlík,nebo hrníčkové knedlíky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na smetaně v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzMz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na smetaně v papiňáku (tlakovém hrnci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzMz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Kačenko 999,díky za přidané foto,moc mě to potěšilo:yes::-K

jarda Kadic:Je to klasika a moc dobrá:-*:-K

Anna Kocikova: Zrovna je v papiňáku:yes::yes::yes: dělám ji zrovna tak:yes:

aknel1::-KDěkuji-věřím,že bude chutnat;-)

Dekuji za inspiraci na vikend, urcite udelam, bezva tip.

Jiří Rokyta:Nezapomněla,nemusí;-):-Dale děkuji za názor:-)

Jiří Rokyta 4. 9. 2013 08:19
Myslím,že jste zapomněla na jednu důležitou věc. Maso se musí prošpikovat slaninou. Jinak v pořádku.

Všem moc děkuji:-K:-K
Rozmarýnko a Ty se brzo uzdrav,ať můžeš konzumovat vše,nač budeš mít chuť;-):yes:

Aničko, dodatečně bodík. Hned bych si dala, ale musím to odložit, protože od dovolené se můj žlučník na mě hóódně zlobí. Ale recept je perfektní:-K:yes:

já říkám velká dobrota:yes::-D

Tak jsem se zasnil, že jsem zapomněl na body, hned činím nápravu:yes:

Dobrota:yes::yes::yes::yes:Ještě uprav pro lenochy:yes:

Krásná omáčka:yes::-p

jarda Kadic::-D:-D:yes:

yanull:pomaloučku,polehoučku se začíná dařit;-):-))
Všem díky za komentíky i hodnocení:-K:-K

Dal bych si.......ale co,brzo si dám:yes::yes::yes::-D:-D

:yes:výborné jídlo:-*:-K:-K:-K

Anička už zase vaří;-), doufám, že už slouží zdraví :-K:-p:yes:+6:yes:

ÁÁÁ další dobrota! :yes: :-K

Aničko, dělám téměř stejně, jen v PM, nepoužívám ocet, ale kysanou smetanu, ev.ještě pár kapek citronu. Je to moc dobré a dávám ti ráda 1.boda:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso v tlakovém hrnci, vepřová plec na smetaně, svíčková v tlakovém hrnci, vepřové maso v papiňáku, vepřové v tlakovém hrnci, svickova v papinaku, svíčková z plecka, svíčková z vepřové plece, vepřové v papiňáku, svíčková na smetaně z papinaku, vepřové na mrkvi v tlakovém hrnci, svíčková na smetaně v papinaku, vepřové na smetaně, plecko na smetaně, vepřová plec, hovězí plec v papiňáku, vaření vepřového masa v tlakovém hrnci, vepřová plec recepty, vepřové plecko recepty, vepřové plátky v papiňáku

Suroviny:
plec vepřová, špek uzený, cibule, mrkev, petržel, celer, pepř, koření nové koření, bobkový list, mléko, smetana, mouka hladká, šťáva citronová, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu