Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkový " tatarák"

Oblíbený tatarák můžete připravit i ve verzi vhodné pro vegetariány. Zeleninový tatarák, kde hraje prim lilek, je příjemně ochucený kapary, worcestrovou a chilli omáčkou. Nejlépe bude chutnat na topince.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 27 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 7 min

27 min (20 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie995 kJ /
238 kcal
Bílkoviny6,37 g
Tuky1,40 g
Vláknina12,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 934 mg
Sůl2,65 g
Sacharidy45,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na půlcentimetrová kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté osušíme papírovou utěrkou. Krok 2: Lilek, rajčata, papriku a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Krok 3: Na olivovém oleji zesklovatíme cibuli, přidáme zeleninu, dosolíme a restujeme, dokud není lilek hnědý. Trvá to cca 7 minut. Krok 4: Poté sejmeme ze zdroje tepla, vmícháme kečup, chilli omáčku, worcester, utřený česnek, posekané kapary, pepř a dochutíme podle potřeby solí. Podáváme s opečeným pečivem.

TIP: Jak upravit správně lilek?

Zveřejněno 3. 9. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirovala jsem se na stránkách Proženy.cz, ale recept jsem upravila k chuti své :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový " tatarák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33O4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkový " tatarák"

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/33O4

Marie

Komentáře (42)

MarcelaPa: Díky Marcelko, jsem ráda, že chutnal. :-K

Výborné! V zimě masový tatarák a v létě lilkový tatarák.

Včera jsem tento recept vyzkoušela a moc nám chutnal. Ukládám do oblíbených.:yes:

babula2: Jsem moc ráda, díky za zprávu ;-)

Letos se nám urodilo hodně lilku, již dělám pro velký úspěch po třetí:yes::-p

Jana Remkova:Takový krásný foto a ty bys nás všechny o něj ochudila, že se nestydíš:-//:-D Díky, je to fakt výborný;-)

Andreo, já jsem ti zapoměla vložit foto?:-O. Tak to jsem fakt hnusoba!:-D. Bylo to skvělé, chutnalo a Pavle strašně, musela jsem ji trochu nechat:-D.

olahok:Oli, to jsem ráda, že jste vyzkoušela, jsem moc ráda, hlavně za to, že byli všichni spokojeni. Díky moc;-):-K

Děkuji za vynikající rcp, je to veliká dobrota, absolutně vytuněný "tatarák". Původně byl pro "vegetariánskou část" návštěvy, ale nakonec se do něj pustili i "masožravci", a od všech velikánská pochvala, která patří Andrejce, autorce receptu. Doporučuji vyzkoušet! P.S. Recept předán, pro velký úspěch, dál.:yes::yes::yes::-K:-K:-K

:-p:yes: lilek miluju na všechny způsoby;-):-K

Lilek nemám, jenom cukety, ovšem Andrejko, pochutnala bych si :-p:-K:yes: +23. bodík:-K

1974andrea: Andy, já to tak dělám, papriky, rajčata, ostrá paprika, lilek, cibule, ale nedávám vejce, ale říkáme tomu "lilkové lečo" bez vajec. Tak jsem to myslela, to víš, že ne klasické lečo:-D:-D;-)

spagetka: Díky, "googlím" kde co, mohlo mě to napadnout i u kaparů:-S! Začínají mě zajímat, někde se po nich podívám...:-K

snazilka: jukni - http://cs.wikipedia.org/wiki/Kapary
a obrázky, mrkni v jakémkoli obchodu, mimochodem jsou naprosto skvělé :-*:-*:yes::yes: https://www.google.cz/search?q=kapary&tbm=isch&tbo...

Čím více zeleniny na talíři, tím lépe:yes:

:-O Co to je kapary? Rostlina nebo živočich nebo houba nebo co??? Mě se tenhle recept nějak moc přimlouvá - a to jsem teprve "zeleninový začátečník", ráda bych ho vyzkoušela...:-K

vyzkouším,dělám,,tatarák" z avokáda a je výborný:yes::yes:

:yes::yes: další lilková dobrota :yes::yes:

Nikina:Díky Niki;-):-K

Já tedy radši tatarák hovězí, ale k tomuhle by mě nemusel nikdo dlouho přemlouvat :yes:

1974andrea: No jo, to příjemné uteče vždycky rychle ;-)

zizala:Jaruško, konec prázdnin a ty tu?;-) To teda rychle uteklo;-) Díky:-K

Krásná fotka, o chuti nepochybuju :-p:yes:

zuzun:Jen je kup, dodají jídlu opravdu šmrnc;-) A díky:-K

tak tohle bych taky mohla, obycejnyho tataraku se bojim:-D. Ty kapary uz ale fakt budu muset koupit. Bod:yes:

varilamyskakasicku:No Ivo, do leča s lilkem to má teda fakt daleko:-D

Andri,co na tuhle bašu říci:-?Jen to,že jsem blbka,která v tuto dobu leze na portál o jídle;-):-D:-D
Máš to opět suprové:-p:yes::-K

To by šlo, když dělám lečo s lilkem, viď, více to okořenit, dát pak to takhle krásně dát do formičky, krásný nápad, krásně provedeno ;-):-p:yes:

Krása :yes::yes::-p:-K

vypadá to krásně:yes::-))

Dooga::-8 Díky

Tématické fráze:
recepty z lilku, tatarák z pečeného lilku, lilek tatarák, tataráček z lilku, tatarák z avokáda, lilek recepty tatarák, avokádový tatarák, recept z lilku, lilek jako tatarák, tatarák z lilku bez rajčat, lilkové recepty, tatarák lilek, tatrák z lilku, lilkový tataráček, zeleninový tatarak z lilku, tatarák z lilku a cukety, avokádo tatarák, avokádový tatarak s lilkem, tatarák z lilku a sýra, tatarák z lilku a sýra

Suroviny:
lilek, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, kapary, kečup sladký, omáčka chilli, omáčka worcesterová, česnek, pepř mletý, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu