Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kladenská uhlířina

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 746 kJ /
417 kcal
Bílkoviny7,12 g
Tuky16,87 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy55,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Knedlíky z předešlého dne napaříme, nakrájíme na menší kousky a promícháme s čerstvě uvařenými brambory, oloupanými a nakrájenými na plátky. Krok 2: Vše prosolíme, promícháme a mastíme oloupanou, nadrobno nakrájenou a másle osmaženou cibulí. Krok 3: Uhlířinu která dříve rozhodně nebyla maštěná máslem, můžeme dnes ještě vylepšit, a to doplnit opékanou uzeninou, ohřátým párkem,zeleninovým salátem atd.

Zveřejněno 4. 9. 2013

Poznámka autora fb.lib

Uhlířina typický a oblíbený krajový pokrm z Kladenska, je známí hlavně z dřívějška kdy se žilo daleko skromněji a museli se lépe využívat všechny zbytky potravin.

Zdroj: Hospodaříme šetrně – jak využíváme zbylé přílohy. Recept z 70 let 20 stol.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kladenská uhlířina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nl7Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kladenská uhlířina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nl7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Babička byla z Kladna.Knedlíky nakrájené na kostičky nejdřív opekla na sídle pak přidala brambory a nakonec osmaženou cibulku.To je pravá kladenská uhlířina chudých.

Supr fotka,dík a jsrm rád že chutná.:yes::-K

Výborné jedlo, keď sú doma zvyšky a zbytky :-D;-) Urobila som k tomu zeleninový šalát a nadlabli sme sa :yes::-D;-)

Naše mamka ji také dělala jen do ní přidávala i dušené zelí.

:-O Já bych si také dala i s tím kvašákem:-p:yes:

Dělám kdykoliv mě zbyde jenom pár plátků knedlíků. Jako malá jsem jí vůbec neměla ráda. To by maminka koukala že jí dělám. Mužským to chutná,ale samozřejmě že s nějakou opečenou uzeninou a když není kvašák tak třeba s čalamádou.

maria: Je tu hodně receptů, takzvaně co dům nebo lednička dala. Jen se musej hledat, takže si dejte do vyhledavače suroviny, které chcete spotřebovat a třeba vám zdejší recepty najdou nějaký recept. Já sama také nic nevyhazuju, ale tzv. "zbytkuju", jsem tak naučená ;-);-);-);-)

Milý recept hodný vyskúšania, doteraz som totiž staré knedle dávala môjmu zverincu=psíkovi a mačičke.Inak, ja ho poznám pod menom granatiersky pochod, no namiesto knedle sa miešajú zemiaky s cestovinou-fliačkami.A nebolo by zlé, keby ste poskytli aj iné recepty typu "čo chladnička dala".
Vďaka, Maria

Musím tě opravit, ale jen malinko;-);-) - uhlířina takto dělaná, se vařila i v Jizerkách, Krkonoších a tak. Dělám do dneška, nejlepší je k tomu kvašák. Jinak souhlas, dycky je rozumné využít zbytky a naši předkové v tom vynikali:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
uhlířina recept, uhlířina, recept na uhlířinu, bezmasá jídla- uhlířina, recept uhlířina, uhlířina recept-jídlo, recepty uhlířina, pokrm uhlirina, recepty - uhlířina, jak se vaří uhlířina, jak uvařit uhlířinu, jak se dělá uhlířina, prava uhliřina, uhlířina s knedlíkem, co je uhlířina, uhlířina recepty, jidlo uhliřina, recept na kladenskou uhlirinu, uhlířina pokrm, uhlířina s knedlíky

Suroviny:
knedlík houskový, brambory, máslo, cibule

Přidat fotografie receptu