Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 857 kJ /
2 356 kcal
Bílkoviny52,18 g
Tuky54,17 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 176 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy396,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovice potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem a naskládáme do menší nádoby, přičemž mezi jednotlivé plátky cpeme snítky rozmarýnu. Přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc. Krok 2: Uleželou krkovici zbavíme rozmarýnu a opečeme na pánvi, před koncem zastříkneme trochou worchesteru. Krok 3: Kroupy uvaříme. Krok 4: Ná pánvi rozehřejeme lžíci sádla, vhodíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Krok 5: Přidáme houby (nakrájené na kostičky, či plátky), osolíme, okmínujeme, vhodíme větvičku rozmarýnu a opékáme, dokud nejsou houby hotové. Krok 6: Poté přisypeme kroupy, promícháme, zalejeme smetanou a přivedeme k varu. Zahustíme jíškou, vytáhneme rozmarýn a případně dochutíme.

Zveřejněno 7. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42Gk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnová krkovička, podávaná na smetanových kroupách s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/42Gk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Moravák 3. 1. 2017 17:10
Eliza: u nás je to podobné manželka nejí kroupy a syn nejí houby ale recept na sto pro ukuchtím

;-):-p krásný recept, ten mi utekl:-K;-):yes:

Anna Kocikova: no však mě by ty samotné kroupy bez flákoty masa doma asi taky neprošly :-D Děkuju :-K

Jsem masová:-Dale tyhle kroupy se mi líbí převelice:-KMoc chutná bašta:-p:yes:

Jitkas: no kdyby jen asi :-D já už si zvykla, že se ti u mě věčně něco nelíbí :-D

Díky všem, :-K:-K:-K budu ráda, když někdo vyzkoušíte :-)

Asi se ti zdam otrava otravna, ale ta jiska do krup mi nesedi. Staci je uvarin o neco mene a pak nechat zredukovat se smatanou na pozadovanou konzistenci. Kroupy a jejich prirodni slem + houby, udelaji sve. Jinak recept je urcite mooc povedeny.

Pěkný recept:yes:. Kroupy dávám do polévky. Jako přílohu už jsem je také dělala:-p. Toto může být dobré, vyzkouším ;-):-K:-K:-K

úžasnééé:yes::-D s tou smetanou to musí být lahoda:-p ale jsem na tom jako většina - kroupy u nás moc nejedou - opravdu někdy v polévce a na vánoce Kuba - ale opět jen pro dceru, ostatní z naší rodiny prostě néé:-// a já nemůžu, protože dávám česnek:-D

:-p pěkný recept a ta příloha:yes::yes::-K

Eli, Magdalenko, díky :-K těší mně, že se Vám recept líbí :-)

Niki, veľmi vydarené.:yes:

Kroupy mám moc ráda, bohužel zbytek rodiny to se mnou nesdílí...jsou to konzervativci...(a když, tak zase nejí houby...) Za sebe posílám bod a velké politování, že recept asi v blízké době nevyzkouším, neb bych si pochutnala jen já sama... Ale pochutnala bych si, to je jisté, tak aspoň pošlu ten bod.:yes:

senky: Díky za odpověď. Jak vidím, na téma domácí zabijačka by se dal napsat román. Mám na ni ty nejlepší vzpomínky, ale nejdříve až po týdnu od zabijačky, protože ten týden jsem sbírala síly a říkala si, tak tohle bylo naposledy:-D

senky: já vždy jedla kroupy maximálně v polívce. Ale nedávno jsem je ochutnala i jako přílohu, právě se smetanou a mohla jsem se jich užrat :-D Jinak dík za kometáře Tobě, i Rozmarýně :-K

rozmarynaH:Musím někdy zkusit uvařit kroupy;-), zabijačka se u nás dělávala každý rok, byla jsem malušká, ale tam byl výhradním vařičem krup můj děda:-) a nikoho k tomu nepustil, byla to zodpovědná funkce:-p:-)) (P.S. ještě v trokách pral střeva, k tomu by i někoho pustil, ale o to zase nikdo nestál - to bylo ještě zodpovědnější:-D:-D:-D)

Tématické fráze:
kroupy jako priloha, kroupy s houbami, kroupy s houbama, priloha z krup se smetanou k masu, kroupy ve smetanove omacce, smetanove kroupy priloha, příloha smetanové kroupy, jak varit kroupy se smetanou, krkovice na houbách, recept houby s na cibuli, kroupy jako příloha se smetanou, salat z krup se smetanou, kroupy recepty, krpupy jako příloha, příloha krouyp, kroupy se smetaou, priloha kroupy s houbami, kroupy se smetanou jako příloha, krkovice s kroupami a houbami, příloha k houbové polevce

Suroviny:
krkovice vepřová, kroupy, cibule, smetana, houby, sůl, pepř mletý, rozmarýn, kmín drcený, olej slunečnicový, omáčka worcesterová, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu