Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková z jelena

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jarca87 Jarca87

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 306 kJ /
790 kcal
Bílkoviny112,93 g
Tuky19,08 g
Vláknina24,05 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 846 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy30,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na cibulce zpěníme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osolíme, prošpikujeme slaninou (já ho nešpikovala), opečeme. Krok 2: Až je maso zatažené. zalijeme vodou,přidáme koření a necháme 30 minut vařit, pak necháme vychladnout a dáme přes noc do lednice odležet. Krok 3: Na druhý den maso společně ze zeleninou dusíme do měkka, maso pak vyjmeme a zeleninu promixujeme nebo propasírujeme. Pak přidáme záklechtku (mouka v mléku), 1 smetanu, 2 lžičky hořčice.

TIP: Jak dochutit svíčkovou

Zveřejněno 29. 1. 2009

Poznámka autorky Jarca87

Maso společně z koř.zeleninou se nechává přes noc odležet proto,že zvěřinové maso má pachuť a takhle se pěkně zjemní chuť. Fotku k receptu zatím nemám, ale až budu opět vařit, přiložím. Dělala jsem tuhle svíčkovou poprvé a měla jsem z toho strach, ale moc se mi povedla, přítel říkal, že ji mám lepší, než naše známá :-) a právě tenhle recept mám od ní..

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z jelena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkwE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková z jelena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkwE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Skvělý recept .. Dělala jsem ji z jelena a byla luxusní.. Nejlepší svíčková jaká se mi povedla .. Dnes ji dělám z divočáka (již podruhé) ale nenechala jsem ji přes noc ale dělám ji rovnou.

Náročná příprava, ale vyplatí se!

Jelen je sám o sobě vynikající a v kombinaci se svíčkovou je to neuvěřitelné jídlo :yes:

Tak to by mohlo být náramně dobré.Zvěřinu můžu:-D:-D:-D

mám jen jelení plec,ale myslím si,že by šla také,i když mi radí spíš guláš,co vy na to?

:-p:-p svíčková je národní klasika a ze zvěřiny je to bomba. Jedla jsem ji ze srnčího, ze zajíce, ale z jelena ještě ne. Mňam dala bych si hned :yes::yes: +;-)

Mám otázečku srnčí by být nemohlo ???

no prave preto sa pytam, lebo ty si ma naucila to s tym maslom a uz nerobim inak....

vybusna - jen jsem ho polila rozehřátým máslem a obložila kořením a zeleninou a nechala přes noc v ledničce. To jsem zapomněla napsat, že jsem ho předem nevařila, jak je uvedené v receptu. Měla jsem plec a asi jsem měla štěstí, že byla z mladého kusu, měkká byla celkem brzy. ;-):-)

maris aj si toho jelena nejako pacovala?

Tak jsem zkusila :-), hořčice jsem dala jen lžičku, ale podlila jsem červeným vínem, bylo to výborné. Není nad to, když je venku skoro 30° ve stínu, si dát svíčkovou se šesti :-D:-D:-)). Posílám bodík :-)

Zkus tam dát tu hořčici a uvydíš

Nee já to neberu jako kritiku maris;-),každý to má rád jinak:-O:-)

Do hamburské dávám, to máš pravdu, protože je vepřové maso míň výrazné,než zvěřina. Neber to, prosím, jako kritiku Tvého receptu, tak to není myšleno, určitě to je moc dobré:yes::yes::-)

Jo a ta hořčice tomu dodá lepší chut...Když děláš hamburskou vepřovou kýtu taky tam nepřidáváš hořčici???:-S:-)

Děkuji za upozornění;-),v obchodě se dá sehnat but kostky masa nebo rolka.

Tématické fráze:
svíčková ze zvěřiny, recepty z jelena, jelen recepty, zvěřinová svíčková, svíčková na smetaně z jelena, jelení svíčková na smetaně, svickova z jeleniho masa, recept jelen, recepty jelen, jelen recept, recept na jelena, jelen na smetaně, svíčková na smetaně ze zvěřiny, recepty na jelena, zvěřinová kuchařka, zvěřinové recepty, jelen, svíčková zvěřina, recept z jelena, recepty zvěřina jelen

Suroviny:
maso jelení, cibule, celer, mrkev, petržel, pepř, jalovec, bobkový list, koření nové koření, mouka, mléko, smetana, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu