Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panna Cotta s jahodovou omáčkou

Dezert, jehož příprava je sice velice snadná, ale i přesto vás nadchne jeho jemná chuť. Řeč je o panna cottě, ze svařené smetany a želatiny, kterou perfektně doplní omáčka z čerstvých jahod.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andyyy

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 12 min Doba tepelné úpravy: 3 min + 5-6 hodin tuhnutí v lednici

15 min (12 min příprava + 3 min tepelná úprava, + 5-6 hodin tuhnutí v lednici)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 138 kJ /
1 228 kcal
Bílkoviny17,45 g
Tuky76,50 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 253 mg
Sodík 98 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme smetanu, mléko a přisypeme cukr. Zahřejeme pod varu. Krok 2: Přimícháme želatinový ztužovač a za stálého míchání metlou provaříme, stačí tak 2-3 minuty. Krok 3: Směs nalijeme do formy (pokud není forma stačí hrníček a naplníme ho jen asi do čtvrtiny, aby dezert nebyl moc velký) a necháme 5 - 6 hodin ztuhnout v lednici. Krok 4: Před podáváním připravíme jahodovou omáčku. Jednu jahodu necháme na ozdobu a zbytek rozmixujeme. Krok 5: Dezert vyklopíme z formiček na dezertní talířky, přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou jahodou a můžeme podávat.

TIP: Nejlepší recepty na panna cottu

Zveřejněno 25. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna Cotta s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXEY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panna Cotta s jahodovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QXEY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Věra horvathová 20. 5. 2015 06:38
dlouho jsem na tento recept myslela,konečně ho udělala a je vynikající,všem moc chutná.:-p:-p

Mišule223 14. 8. 2014 13:22
Ahoj :) mám dotaz.
Do hrnce dáme smetanu, mléko a ihned přidáme cukr. Přimícháme želatinový ztužovač a vyšleháme metličkou.
Má se ta smetana s mlékem přivést k varu? :) Děkuji za odpověď

Pokud by jste to zkoušeli vymažte trochu olejem aby se vám to líp vykápělo :)

Opravdu to vypadá jednoduše a že to bude moc dobré o tom vůbec nepochybuji;-):yes::yes:

Je to vynikající a není to ani těžké :):-) a děkuji :-)

Jistě dobrota, moc bych si pochutnala, posílám ti prvního bodíka, Bibinka jaksi zapoměla:-D:yes:

Andyyy, vítej v naší Topácké rodině a ať se ti tu líbí;-):-K
Dávám ti 1. vítací bodík:yes:

Tématické fráze:
recept na panacotu, nejlepší recept na panacotu, jahodova panacota, panacota s jahodami, jahodova panna cotta, formičky na panacotu, panna cotta s jahodovou omačkou, recept na panakotu, jahodová omáčka na panacotu, jahodova panacotta, jahodová panna cota, omáčka na panacotu, jahodová pannacota, směs na na panacotu, panacotta z mascarpone, panna cotta jahodová, panna cotta jahodová, recepty na panacotu, recept na pana cotu, recept na pannacotu

Suroviny:
smetana ke šlehání, mléko, cukr krupice, ztužovač želatinový, jahody

Přidat fotografie receptu