Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naložené červené kapie

Chlebíčky a výrobky studené kuchyně se neobejdou bez červené papriky. Pokud si vyrobíte pár skleniček červených kapií sterilovaných ve sladkokyselém nálevu a oleji, budete je mít k dispozici po celý rok.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majka8

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 719 kJ /
3 040 kcal
Bílkoviny13,00 g
Tuky204,00 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16,07 g
Sůl40,00 g
Sacharidy280,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na dlouhé řezy nebo na nudličky. Krok 2: Všechny suroviny dáme do hrnce, svaříme a necháme chvilku vychladnout. Krok 3: Do čistých, dobře umytých, sklenic naskládáme papriky, zalejeme nálevem, zavíčkujeme. Krok 4: Sklenice sterilujeme při 85 °C 10 minut.

TIP: Jak uchovat úrodu rajčat na zimu

Zveřejněno 2. 10. 2013

Poznámka autorky Majka8

Množství paprik: v Kauflandu koupeny 2 pytlíky a stačily na 3 velké sklenice a 5 menších, nálev vyšel přesně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené červené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vw1V

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Naložené červené kapie

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vw1V

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Také dělávám a máme je moc rádi ;-)

Jednoduchý a dobrý recept :yes:

Zdravím,výborné je dát na spodek sklenice celerové listí a česnek:-),jinak už nedělám:-!:-!..opravdu dobré:-8:yes::yes:

povedlo, nepovedlo... všichni víme, že sklo se fotí na ... špatně:-8:-D:-D a tvé skleničky mají krááásné čepičky:-*:yes::yes::-K

I u nás jsou v oblibě:-p:yes::-K

Miluju sterilované kapie:-!:-p:-p:yes:

hanes24: Také dělám dia, prostě stříknu 3x tekuté diasladidlo.
Majko moc parádní pokrývky :yes::yes::yes:, jinak :-p:yes:

Ivusa:Tenhle recept jsem dělala před rokem a 6 sklenic zmizelo rychlostí blesku:-))tak jsem si myslela že se v sezoně bude hodit.Děkuji za pochvalu a čepičky tvořila prababička,kdyby tušila po kolika se ještě dají použít,tak by měla radost:-)

Dobré, bod je, já si to, ale, musím udělat dia.:yes::yes::yes:

:-KMajko neboj se ,máš ty fotky moc krásné a ty krajkové čepičky hmmmm...:yes::yes:recept se mi líbí, jednoduchý a rychlý, musím ho poslat ségře ,zrovna včera mně žádala o recept na papriky ,že se jí urodilo hodně a potřebuje je zakonzervovat.Takže oceňuji bodíkem, protože recept přišel zrovna včas:-))

Což mi připomnělo, že je třeba naložit papriky. Takže díky za tip!

Tématické fráze:
naložené papriky, jak naložit kapie, nakládané kapie, jak naložit papriky, červená kapie, naložená paprika, naložené papriky v oleji, kapie v oleji, papriky naložené v oleji, nalozena cervena paprika, jak sterilizovat kapie, cervene kapie, nalozene kapie v oleji, nakládaná kapie, kapie, nakládání kapií, naložené červené papriky, jak sterilizovat papriky, jak naložit červené papriky, jak nalozit kapii

Suroviny:
paprika čerstvá červená, olej, voda, ocet, cukr, sůl, pepř, koření nové koření, bobkový list, koření hřebíček,

Přidat fotografie receptu