Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 286 kJ / 546 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,76 g |
Tuky | 42,41 g |
Vláknina | 10,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 34,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno a necháme předvařit doměkka (cca 50-60 minut).
Krok 2: Předvařené koleno vyjmeme z nádoby a osušíme.
Krok 3: Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme červeným vínem (nebo pivem ).
Krok 4: V troubě necháme péci na 180 stupňů a průběžně podléváme výpekem.
Krok 5: Když je koleno měkké, potřeme jej švestkovou pastou z povidel, sojové omáčky, chiili koření, oleje, soli a pepře a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s pečivem nebo s opečeným bramborem s kořením a pivní chutí.
Zveřejněno 20. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené vepřové koleno se švestkovou pastou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MPL
Moje poznámka
Pečené vepřové koleno se švestkovou pastou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6MPL
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 10 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 14 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 6 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 7 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 9 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 9 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 10 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 11 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 11 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřová pečeně,
vepřové koleno,
pečené vepřové koleno,
veprove koleno recept,
pečené koleno recept,
pečené koleno,
veprove koleno na s povidly,
vepřové koleno - recepty,
pečene vepřové koleno recepty,
pečená vepřová pečeně,
vepřové koleno recepty,
vepřová pečeně recepty,
recept na pečené vepřové koleno,
pečené koleno s povidly,
pečené švestkové povidla,
recept na vepřové pečené koleno,
vepřová pečeně se švestkovou,
veprova pecene na povidlech,
pečená vepřová kolena předvařená,
pecene koleno se svestkovou omackou
Suroviny:
koleno vepřové,
cibule,
mrkev,
celer,
petržel,
kmín celý,
sůl,
koření nové koření,
bobkový list,
povidla švestková,
omáčka sojová,
koření chilli,
sůl,
pepř,
olej olivový
Komentáře (19)